Σάββατο 27.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Χωρίς άδεια από το 2018 λειτουργούσε το ΕΑΚΚ

ΕΑΚ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
18 Απριλίου 2023 / 16:11
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνο στην Κέρκυρα θα μπορούσε να γίνει αυτό και έγινε… πέντε χρόνια το ΕΑΚΚ να λειτουργεί χωρίς άδεια και κανείς να μην μιλάει…

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόνο στην Κέρκυρα θα μπορούσε να γίνει αυτό και έγινε… πέντε χρόνια το ΕΑΚΚ να λειτουργεί χωρίς άδεια και κανείς να μην μιλάει… να υπάρχει μια κομματικά διορισμένη ΕΔ/ΕΑΚΚ η οποία ουσιαστικά έχει διακοσμητικό ρόλο, αφού δεν είναι δυνατόν τόσα χρόνια να μην γνώριζε ότι δεν έχει άδεια το ΕΑΚΚ ή αν το γνώριζε να μην κάνει κάτι ώστε να αποκτήσει. Και δεν είναι μόνο η άδεια, αλλά να κλείσει τόσες πληγές που έχει και να μην αφήσει να καταστραφεί ο χλοοτάπητας (μοναδικός νομός στην Ελλάδα που στερείται γηπέδου με φυσικό χλοοτάπητα). Εξ ου και ο χαρακτηρισμός «διακοσμητική».

Ο κ. Νίκος Μόσχος στη συγκέντρωση/διαμαρτυρία την Μ. Τετάρτη έξω από την παλιά Νομαρχία, ανάφερε το γεγονός και σε ερώτηση του Start TV στον νυν πρόεδρο (ανέλαβε πριν λίγες μέρες κ. Αγάθο για την έλλειψη άδειας, απέφυγε να απαντήσει. Βέβαια έδειξε ότι μετά την σφράγιση κινήθηκε η ΕΔ/ΕΑΚΚ ώστε να γίνει κάτι και υποστήριξε ότι… «ζητήθηκε και θα υπάρξει έκτακτη χρηματοδότηση για μεταφορά δυο κοντέινερ (διαμόρφωση και τοποθέτηση αυτών) έτσι ώστε να είναι έτοιμα προς χρήση άμεσα και να προχωρήσει η ΕΔ και στις υπόλοιπες εργασίες που απαιτούνται από τις αρμόδιες υπηρεσίες της ΠΙΝ για τον έλεγχο έτσι ώστε να δοθεί η άδεια και να λειτουργήσει ξανά ο χώρος». Μάλιστα χρονικά το προσδιόρισε ότι θα γίνει άμεσα μετά το Πάσχα. Πρέπει τουλάχιστον να δοθεί η δυνατότητα να προπονούνται τα παιδιά του στίβου, που δεν έχουν χρησιμοποιούν την «επικίνδυνη» εξέδρα, την πρόσβαση της οποίας μπορούν να φράξουν.

Εδώ μπαίνει και μια άλλη παράμετρος που πρέπει να υπολογίσει κανείς, μιλάμε για το γήπεδο ποδοσφαίρου και τον ΑΟ Κέρκυρα ο οποίος με τεράστιες προσπάθειες της νυν διοίκησης, μετά από απουσία 7 χρόνων επανήλθε στο προσκήνιο και συμμετέχει στα πρωταθλήματα. Από την ίδρυσή του σαν έδρα είχε το Εθνικό στάδιο το οποίο με την επιστροφή του στη δράση, το βρήκε ερειπωμένο, εγκαταλελειμμένο και χωρίς γκαζόν το καλοκαίρι, αφού δεν ποτίζεται και έχει εγκαταλειφθεί ο αγωνιστικός χώρος. Η νυν διοίκηση με πολύ κόπο μπόρεσε να το χρησιμοποιήσει από Νοέμβρη και μετά και να δώσει σαν γηπεδούχος λίγα παιγνίδια στο γήπεδο αυτό. Έχει γίνει η ομάδα τσιγγάνος και τρέχει από δω και από κει.

Θα πρέπει να υπάρξει μέριμνα και γι αυτή την ομάδα και όπως έχουμε αναφέρει στην ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ θέλει λίγα πράγματα, αλλά συντονισμένα για να λειτουργήσει.

Έχει υποχρέωση η πολιτεία να αφουγκραστεί και την ομάδα του νησιού με τον περισσότερο κόσμο, αυτήν που έφτασε να παίξει για 13-14 χρόνια στις υψηλές επαγγελματικές κατηγορίες. Για να γίνει κάτι τέτοιο δεν χρειάζονται πολλά χρήματα, λίγα και στοχευόμενα, επειδή υπάρχει η μικρή εξέδρα που μπορεί να αξιοποιηθεί (αποδυτήρια κλπ).

Πρέπει όμως να αναφέρουμε ότι τα αιτήματα των αθλητικών σωματείων για το ΕΑΚΚ δεν είναι μόνο η λειτουργία του, αλλά και η βελτίωση των άθλιων εγκαταστάσεων, ειδικά για τον στίβο η κραυγή προπονητών, σωματείων, διοικήσεων για μικροεπεμβάσεις άκρως απαραίτητες (αναγόμωση του ταρτάν μετά από 20-22 χρόνια, να έχουμε σκάρες ασφαλείς και όχι κατεστραμμένες και επικίνδυνες, όργανα προπόνησης και αγώνων κλπ) πρέπει να εισακουστούν χθες και όχι αύριο.

Δυστυχώς στην Κέρκυρα λίγους μήνες ή εβδομάδες πριν τις εκλογές υπάρχει μια λεκτική δραστηριότητα, πολλές υποσχέσεις και πολλά θα και δυστυχώς για εμάς αν γίνει κάτι αυτές τις μέρες το ΕΑΚΚ θα είναι προσωρινό για να μην χαθούν ψήφοι και ότι κάτι οργανωμένο με προοπτική να το βρουν και να το συνεχίσουν οι επόμενοι, είτε είναι οι ίδιοι είτε κάποιοι άλλοι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια