Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μόνο η Κέρκυρα δεν έχει γήπεδο με χόρτο

ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
30 Μαρτίου 2023 / 16:24
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση της ΠΙΝ να μην αδειοδοτήσει το ΕΑΚΚ για αγώνες ποδοσφαίρου, δείχνει το μέγεθος της εγκατάλειψης όλων όσων έχουν την ευθύνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση της ΠΙΝ να μην αδειοδοτήσει το ΕΑΚΚ για αγώνες ποδοσφαίρου, δείχνει το μέγεθος της εγκατάλειψης  όλων όσων έχουν την ευθύνη για τις αθλητικές εγκαταστάσεις της Κέρκυρας. Είμαστε ο μοναδικός νομός σε όλη την Ελλάδα με το «προνόμιο» να μην έχουμε γήπεδο ποδοσφαίρου με φυσικό χλοοτάπητα, με τους εδώ «άρχοντες» να σφυρίζουν αδιάφορα και απλά να τάζουν αθλητικά έργα, λίγο πριν τις εκλογές, κάτι που δεν είναι καινούργιο;

Το ΕΑΚΚ έχει μια ετοιμόρροπη εξέδρα που κρατιέται με σιδηροδοκούς που έχουν μπει 20 περίπου  χρόνια πριν. Το ξέραμε από τότε, ακόμη και ότι το κόστος για αυτή την παρέμβαση στήριξης ήταν τέτοιο που θα μπορούσε με τα χρήματα εκείνα να είχε κατεδαφιστεί η εξέδρα και να φτιαχτεί μια καινούργια. Γιατί δεν έγινε;;; Η εκάστοτε κομματική/δοτή ΕΔ του ΕΑΚΚ δεν τόλμησε ποτέ να αντιδράσει στα θέλω του κόμματος και απλά ο ρόλος τους ήταν και είναι ως σήμερα διακοσμητικός. Μόνο ο κ. Ανδρέας Προββατάς (πρώην πρόεδρος της ΕΠΣΚ) με γραμματέα τότε  τον κ .Π. Δράμπαλο (δάσκαλο)  είχαν το σθένος να παραιτηθούν λίγους μήνες μετά τον διορισμό τους, επειδή άλλα τους έταξαν και τίποτε δεν γινόταν. Από κει και πέρα καμιά ΕΔ/ΕΑΚΚ δεν είχε τα κότσια 50 χρόνια τώρα να κάνει κάτι αντίστοιχο.

Το ΕΑΚΚ πρέπει να λειτουργήσει, υπάρχουν εκατοντάδες παιδιά κάθε μέρα που πάνε για προπόνηση στο στίβο, ακόμα και ιδιώτες να γυμναστούν. Υπάρχει ο ΑΟ Κέρκυρα ο οποίος από την ίδρυση του αυτό το γήπεδο ξέρει, αυτό θεωρείται η φυσική του έδρα και πρέπει να αγωνίζεται εκεί. Υπάρχει ο Αλκίνοος, που έχει το γυμναστήριο του κάτω από την εξέδρα και δεν πρέπει να σβήσει. Υπάρχει όμως και η αγανάκτηση του κόσμου για την εγκατάλειψη της Κέρκυρας και στις αθλητικές εγκαταστάσεις και αυτό θα το δουν αποτυπωμένο η κυβέρνηση, οι Δήμοι , η Περιφέρεια στις εκλογές.

Οι επαφές (βουλευτών, ΠΙΝ, ΕΔ) και οι φωτογραφίες με ΓΓΑ, Αυγενάκη κλπ, εκτιμούμε ότι είναι περισσότερο για τα μάτια του κόσμου και κρίνουμε εκ του αποτελέσματος. Τέσσερα χρόνια τώρα και με επιτόπια παρουσία του Υφυπουργού αθλητισμού στο ΕΑΚΚ, ΔΕΝ έγινε τίποτε, πλην της αντικατάστασης των μηχανημάτων στο κολυμβητήριο, αυτά ήλθαν από άλλο κολυμβητήριο (που δεν ήταν λειτουργικά για εκείνο) και απλά τοποθετήθηκαν στο «Σπ. Γιαννιώτης».

Για το ΕΑΚΚ έταξε ο κ. Αυγενάκης ότι θα λυθούν όλα τα προβλήματα… στα σημαντικά είναι 1)«Μπαλόνι» σε ένα από τα ανοικτά γήπεδα μπάσκετ για να προπονούνται εκεί το χειμώνα εκατοντάδες παιδιά των ακαδημιών, μπάσκετ, χάντμπολ, βόλεϊ. 2) Εξέδρα στο κλειστό που είναι ετοιμόρροπη και επικίνδυνη, μάλιστα υπήρχε έτοιμη να έλθει από το ΟΑΚΑ, απομεινάρι των Ολυμπιακών αγώνων. 3)Το δάπεδο στο κλειστό προπονητήριο, όπου είχε δημοπρατηθεί  από την προηγούμενη ΕΔ του κ. Μακαντάνη (επί ΣΥΡΙΖΑ). 4) Πολλές παρεμβάσεις αναγακίες σε όλη την εγκατάσταση.

Η Π.Ι.Ν. έταξε ότι θα κάνει σκέπαστρο με παράδοση το φθινόπωρο του 2022. Το γήπεδο ποδοσφαίρου η διοίκηση του κ. Λυκούρη το εγκατέλειψε στην τύχη του, δεν μπόρεσε ή δεν ήθελε η ΓΓΑ να πληρώσει το νερό στη ΔΕΥΑΚ και δεν ποτιζόταν θυμίζοντας το καλοκαίρι χέρσο χωράφι και μετά τις βροχές του φθινοπώρου με πρωτοβουλία και δουλειά του ΑΟ Κέρκυρα, χρησιμοποιήθηκε δυο χρονιές μετά το Νοέμβρη, αν και προβληματικό. Τίποτε δεν έγινε από όλα αυτά και δεν αναφέρομαι με λεπτομέρειες σε πολλές παρεμβάσεις 1) στο κλειστό, 2) στα αποδυτήρια, 3) στο κολυμβητήριο που (7-8 χρόνια τώρα) δεν αξιώθηκε να μπει ένας σωστός ηλεκτρονικός πίνακας που είναι αναγκαίος για το πόλο (με δυο ομάδες στην Α2) και νοικιάζαμε από την Πάτρα, 4) στο επικίνδυνο ταρτάν που δεν το έχουν αγγίξει πάνω από 20 χρόνια τώρα, 5) δεν υπάρχουν όργανα για αγώνες στίβου, 6) στον περιβάλλοντα χώρο (σκάρες, περιφράξεις κλπ), 7) δεν υπάρχει καν ο αριθμός υπαλλήλων για την λειτουργία του. Για γέλια ή για κλάματα αυτή η φαιδρή κατάσταση;

Αυτό που πρέπει να τονίσουμε είναι ότι δεν υπάρχει σχεδιασμός, δεν υπάρχει προγραμματισμός, δεν υπάρχουν προτάσεις τεκμηριωμένες προς την ΓΓΑ, για να γίνει κάποιο έργο, απλά μια ΕΔ για να υπάρχει και να εξυπηρετεί αυτούς που την διορίζουν.

Φοβάμαι ότι τους επόμενους μήνες δεν θα δούμε κάτι σημαντικό να γίνεται, θα υπάρξουν ως συνήθως οι πολλές προεκλογικές υποσχέσεις και η Εθνική Αθλητική Κατάντια Κέρκυρα  (Ε.Α.Κ.Κ.) θα εξακολουθήσει να είναι η Αθλητική Ντροπή της Ελλάδας.

Υπάρχουν προτάσεις που θα τις δημοσιεύσουμε σε επόμενο άρθρο ματς, πως να λειτουργήσει υποφερτά και να μην κλείσει το Ερείπιο.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια