Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ξεκαθάρισε το τοπίο, ποιοι πέφτουν, ποιοι πάνε στα μπαράζ ανόδου

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
23 Φεβρουαρίου 2023 / 15:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Κυριακή τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής (μένουν και 2 αναβληθέντες αγώνες που θα γίνουν Τετάρτη 1/3/2023) και θα ακολουθήσουν μπαράζ για άνοδο.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Την ερχόμενη Κυριακή τελειώνει η κανονική διάρκεια του πρωταθλήματος της Β΄ κατηγορίας με τη διεξαγωγή της 18ης αγωνιστικής (μένουν και 2 αναβληθέντες αγώνες που θα γίνουν Τετάρτη 1/3/2023) και θα ακολουθήσουν μπαράζ για άνοδο. Η κατάσταση ουσιαστικά έχει ξεκαθαρίσει, τόσο για τις θέσεις των ομάδων που θα διεκδικήσουν την άνοδο όσο και αυτών που ήδη αποχαιρετούν την κατηγορία και θα αγωνιστούν στην Γ΄ ΕΠΣΚ που ενεργοποιείται και πάλι.

Η προκήρυξη του πρωταθλήματος για την Β΄ ΕΠΣΚ αναφέρει χαρακτηριστικά:
  • Τα σωματεία που θα τερματίσουν στις θέσεις 1-2-3-4 του κάθε ομίλου θα αγωνιστούν σε ένα μίνι τουρνουά έξι (6) αγωνιστικών με κλήρωση και θα ξεκινήσουν με την ίδια βαθμολογία που τερμάτισαν στην κανονική περίοδο.
  • Μετά το τέλος του μίνι τουρνουά οι ομάδες που θα καταλάβουν την πρώτη θέση του κάθε ομίλου, προβιβάζονται στην Α κατηγορία. Οι δευτεραθλήτριες ς του κάθε ομίλου, θα παίξουν μεταξύ τους ένα αγώνα μπαράζ σε ουδέτερο γήπεδο που θα ορισθεί από την Επιτροπή Πρωταθλήματος. Ο νικητής αυτού του αγώνα θα προβιβάζεται στην Α κατηγορία ενώ ο ηττημένος θα παραμένει στην Β κατηγορία.
Δύσκολα θα αλλάξει κάτι την τελευταία αγωνιστική στο βαθμολογικό πίνακα στους δυο ομίλους, ΑΕ Φαιάκων 51β., Δίας Κασσιόπης 40, Εθνικός Περουλάδων 35 και ΓΕΠ 23, είναι οι 4 ομάδες του Βορρά (με τα Σφακερά 23β. να διεκδικούν την 4η θέση) λογικά θα δούμε στα μπαράζ ανόδου. Ατρόμητος Άφρας, ΑΕ Κανονιού, Αστέρας Σπαρτύλα και Κοντόκαλι υποβιβάζονται οριστικά στη Γ΄ ΕΠΣΚ ( 7η, 8η, 9η και 10η θέση).
Στο Νότιο Όμιλο μπορεί να έχουμε ισοβαθμία στην κορυφή και στην 4η θέση αφού Ομόνοια και Ηρακλής Αγ. Δέκα έχουν ματς λιγότερο και η βαθμολογία των 5 πρώτων είναι Μπενίτσες 41, Ομόνοια    38, Βολίδα 36, Μέγας Αλέξανδρος 33, Ηρακλής Αγίων Δέκα 30. Για την 4η θέση έχει σημασία αφού υπάρχει πιθανότητα (σε συνδυασμό αποτελεσμάτων) να ισοβαθμήσουν Μ. Αλέξανδρος και Ηρακλής Αγ. Δέκα. Από τον Όμιλο αυτό Βασιλάτικα, Κεραυνός Δραγωτινών, ΑΕ Καναλίων και Θύελλα πάνε στην Γ΄ κατηγορία.
Με βάση τα δεδομένα. Σίγουρα η ΑΕ Φαιάκων από τον Βόρειο Όμιλο θα είναι 1η και ανεβαίνει, αν επιλέξει να το κάνει, αφού και άλλες χρονιές κέρδισε άνοδο, αλλά επέλεξε να παίξει στην Β΄ κατηγορία. Στο Νότιο Όμιλο Μπενίτσες και Ομόνοια θα δώσουν τη μάχη για την 1η θέση, ενώ και η Βολίδα μπορεί να κυνηγήσει μια από τις δυο πρώτες θέσεις.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια