Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Θιναλιακός 2-0 τον Κάβο, ΠΑΟΚ - ΑΟ Κέρκυρα 1-1 & Κρόνος - ΟΦΑΜ 2-0

ΕΠΣΚ
22 Φεβρουαρίου 2023 / 18:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέσσερα από τα επτά ματς της 16ης εμβόλιμης αγωνιστικής στην Α΄ ΕΠΣΚ έγιναν Τετάρτη 22/2, ενώ δυο θα γίνουν Πέμπτη 23/2.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Τέσσερα από τα επτά ματς της 16ης εμβόλιμης αγωνιστικής στην Α΄ ΕΠΣΚ έγιναν Τετάρτη 22/2, ενώ δυο θα γίνουν Πέμπτη 23/2. Το παιγνίδι ΑΟ Παξοί- Ολυμπιάδα Καρουσάδων δεν θα γίνει ποτέ, το παίρνει στα χαρτιά η γηπεδούχος αφού η Ολυμπιάδα δήλωσε έγκαιρα αδυναμία (ή αν θέλετε παραιτήθηκε του αγώνα). Βέβαια με βάση την προκήρυξη δεν θα της αφαιρεθούν βαθμοί.
Αυτό είναι άσχημο για το ποδόσφαιρο, φαντάζομαι θα αλλάξει την επόμενη σεζόν και ομάδες που δεν πάνε στους Παξούς ή οι Παξοί δεν έρχονται στην Κέρκυρα, ή ομάδα που για οποιοδήποτε λόγω δεν κατεβαίνει σε παιγνίδι,  θα πρέπει να έχουν διαφορετική αντιμετώπιση, όπως αφαίρεση βαθμών και χρηματικό πρόστιμο. Γιατί δεν το έκανε πρώτη φορά η Ολυμπιάδα (που σοφά λειτούργησε η διοίκησή της με βάση τους κανονισμούς), το έχουν κάνει άλλες δυο φορές φέτος ομάδες. Πρέπει να αλλάξει ο κανονισμός γιατί σε πολλές περιπτώσεις οι αδιάφορα βαθμολογικά ομάδες, θα παραιτούνται, θα αποφεύγουν την ταλαιπωρία και τα έξοδα,  από ένα ματς και ούτε γάτα ούτε ζημιά. Με τα φετινά δεδομένα ως το τέλος του πρωταθλήματος μπορεί να το δούμε το «ίδιο έργο» και άλλες φορές. 
Στα ματς που έγιναν ο πρωτοπόρος Θιναλιακός δεν δυσκολεύτηκε να πάρει τους τρεις βαθμούς της νίκης στη Λευκίμμη, νίκησε με 2-0 τον Κάβο και συνεχίζει να καλπάζει.  
Στο Σκριπερό ο ΠΑΟ Κορακιάνας με τον ΑΟ Κέρκυρα έμειναν στο 1-1 με την Κέρκυρα να προηγείται στο 1΄ λεπτό με τον Χανδρινό, αλλά με τη συμπλήρωση ενός τετάρτου να κάνει η γηπεδούχος το 1-1 που ήταν και τελικό αποτέλεσμα.
Σε μια σπουδαία αναμέτρηση δυο ιστορικών ομάδων με πολλούς τίτλους στο νησί, ο Κρόνος νίκησε 2-0 τον ΟΦΑΜ, ενώ στους Αυλιώτες ο Οδυσσέας έχασε από τον Κεραυνό Αγ. Νικολάου και αποχαιρετά την κατηγορία μετά από χρόνια.:
 
Α’  Ε.Π.Σ.Κ.
Αποτελέσματα (εξ αναβολής 16η αγων.) 
ΑΟ Κάβος – Θιναλιακός                               0-2
Κρόνος Αργυράδων – ΟΦΑΜ                    2-0
ΠΑΟ Κορακιάνας – ΑΟ Κέρκυρα                              1-1
Οδυσσέας – Κεραυνός Αγ. Νικολάου     2-3
ΑΟ Παξοί- Ολυμπιάδα           α.α.             3-0         
Πέμπτη 23 Φεβρουαρίου  ώρα 15:30
Όλυμπος – Αναγέννηση Περιβολίου
ΠΑΟ Σφακιανάκης – Αχιλλέας Νυμφών
 
Βαθμολογία
Θιναλιακός                        42
Αναγ. Περιβολίου           33
Αχιλλέας                              30
Όλυμπος                              29
ΟΦΑΜ                                  28
ΑΟ Κέρκυρα                      28
Κρόνος Αργυράδων       26
ΑΟ Παξοί                             24
Κερ. Αγ. Νικολάου          23
ΠΑΟ Σφακιανάκης          15
Ολυμπιάδα                        15
ΠΑΟ Κορακιάνας             11
ΑΟ Κάβος                            10
Οδυσσέας                           04
*Ο ΠΑΟΚ έχει ένα μηδενισμό και -3 βαθμούς
**Αχιλλέας, ΟΦΑΜ  έχουν 1 ματς λιγότερο, οι Παξοί δύο
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια