Αποφάσισαν στην ΕΠΟ «απιδινωτές σε όλα τα γήπεδα»
ΑΘΗΝΑ. Η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης 17/1 για «απιδινωτές σε όλα τα γήπεδα» δείχνει υποκριτική, λόγω της χρονικής στιγμής που το έκαναν.
ΑΘΗΝΑ. Η απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΟ το απόγευμα της Τρίτης 17/1 για «απιδινωτές σε όλα τα γήπεδα» δείχνει υποκριτική, λόγω της χρονικής στιγμής που το έκαναν. Ξύπνησαν με τον θάνατο ενός 20χρονου ποδοσφαιριστή στην Καρδίτσα πριν 5 μέρες και έβγαλαν την απόφαση για να δείξουν την ευαισθησία τους; με την παρακάτω ανακοίνωσή τους:
«Η Εκτελεστική Επιτροπή της Ελληνικής Ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας κατά τη σημερινή της συνεδρίαση έλαβε την εξής απόφαση:
Η ΕΠΟ θα απευθύνει επιστολή στην Κεντρική Ένωση Δήμων Ελλάδας με την οποία θα ζητά να ενημερωθούν όλοι οι Δήμοι που έχουν στην ιδιοκτησία τους γήπεδα ότι είναι υποχρεωτική η ύπαρξη απινιδωτή ως προϋπόθεση για την αδειοδότηση τους, σύμφωνα με τα προβλεπόμενα και στη σχετική ΚΥΑ».
Η σημερινή ΕΠΟ που ξαφνικά κόπτεται για απιδινωτές και στα τοπικά πρωταθλήματα, πέρασε στον ΚΑΠ διάταξη να γίνονται αγώνες και χωρίς παρουσία γιατρού. Αναφέρει ο ΚΑΠ άρθρο 16 παρ. 2β… «Σ’ όλους τους ερασιτεχνικούς αγώνες είναι υποχρεωτική, με ευθύνη της γηπεδούχου ομάδας, η παρουσία προσώπου που θα ασκεί καθήκοντα ιατρού αγώνα. Το πρόσωπο αυτό δύναται να είναι είτε ιατρός είτε νοσηλευτής είτε διασώστης, απόφοιτος των Τ.Ε.Ι. και διαπιστευμένος του Ε.Κ.Α.Β. ή ειδικά πιστοποιημένος στην παροχή πρώτων βοηθειών και ιδιαίτερα σε αθλητικά γεγονότα».
Το ότι η ΕΠΟ σε αγώνες Πανελλήνιους (Γ΄ Εθνικής ανδρών και γυναικών, πρωταθλημάτων ενώσεων Κ16 και Κ14, δηλαδή ερασιτεχνών αθλητών-τριων) στις προκηρύξεις τα ματς γίνονται μόνο με παρουσία γιατρού, αλλά στα τοπικά ΚΑΙ χωρίς, αλλά με διασώστη κλπ, δείχνει ότι εκτιμά διαφορετικά τη ζωή ενός ποδοσφαιριστή π.χ. Γ΄ Εθνικής και ενός Α΄ τοπικού και αυτό «κάπως λέγεται». Ακόμα π.χ. στην προκήρυξη του κυπέλλου Ελλάδος και στα επαγγελματικά πρωταθλήματα υπάρχει η υποχρέωση της γηπεδούχου ομάδας να έχει στο γήπεδο και απιδινωτή και γιατρό και ασθενοφόρο. Και αυτό είναι απολύτως σωστό, αλλά στα τοπικά πρωταθλήματα, ούτε γιατρός;;;
Θεωρούμε ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας πρέπει άμεσα να συνεδριάσει και να αλλάξει την προκήρυξη που αναφέρετε στην παρουσία γιατρού (ΚΑΠ άρθρο 16 παρ. 2 β΄) και να υποχρεώσει τις ομάδες (βοηθώντας τες) να έχουν γιατρό στους αγώνες τους, όπως προβλέπει το άρθρο του ΚΑΠ 16 παρ. 2α και αναφέρετε στα πανελλήνια πρωταθλήματα και των ερασιτεχνικών ομάδων.
Όσο για τους απιδινωτές και τα όσα αποφάσισε η ΕΠΟ τη συγκεκριμένη χρονική στιγμή, τα ξεχνάμε για τη φετινή σεζόν, που είναι στη μέση. Θα μπορούσε η ΕΠΟ να στείλει απιδινωτές σε κάθε ΕΠΣ τους οποίους θα χρησιμοποιούσαν στους αγώνες (π.χ. στην Κέρκυρα ταυτόχρονα δεν γίνονται πάνω από 10 ματς) ή οι Δήμοι της Κέρκυρας να φροντίσουν να αγοράσουν ικανό αριθμό και να τους παρέχουν στις ομάδες.
Το κόστος για αγορά π.χ. 4 από τον Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας και 3 από αυτούς της Βόρειας και της Νότιας είναι πολύ μικρό (περίπου 2.000€ κάθε απιδινωτής). Προϋπόθεση για όλα αυτά να υπάρχει γιατρός αγώνα, όταν φτάνει στο γήπεδο να του παραδίνεται ο απιδινωτής, να ελέγχει τη λειτουργία του και να τον παίρνει μαζί του μέσα στο γήπεδο. Πρέπει και οι παράγοντες των ομάδων να φροντίσουν για όλα αυτά και να καλούν σε κάθε εντός έδρας ματς, οπωσδήποτε να υπάρχει γιατρός.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια