Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έντονη διαμαρτυρία του ΑΟ Παξών, για το μηδενισμό του

Αθλητικός Ομιλος Παξών
19 Δεκεμβρίου 2022 / 11:43
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Ως σωματείο δε θα κρίνουμε το σκεπτικό των ανθρώπων, που υπογράφουν την τιμωρία μας, αλλά θα αφήσουμε το φίλαθλο κοινό και την Πολιτεία να κρίνει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής της ΕΠΣ Κέρκυρας την περασμένη Παρασκευή 16/12 να μηδενίσει τις ομάδες των Παξών (ανδρική και Κ14), παράλληλα δε να τους επιβάλλει χρηματικά πρόστιμα ξεσήκωσε θύελλα διαμαρτυριών από την πλευρά του Ομίλου. Ο μηδενισμός έγινε για προγραμματισμένα παιγνίδια την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022.
Είναι μια απόφαση για την οποία διαμαρτύρεται ο ΑΟ Παξών, δεν έχουμε το σκεπτικό της απόφασης της Πειθαρχικής Επιτροπής της Ένωσης και θα περιοριστούμε αρχικά στη ανακοίνωση της ομάδας που μας απέστειλε:  

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΑΟ ΠΑΞΩΝ

Η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Παξών κατόπιν των τελευταίων εξελίξεων, που δίχως άλλο πλήττουν το ερασιτεχνικό τοπικό ποδόσφαιρο και απαξιώνουν τα όσα πρεσβεύει ο υγιής Αθλητισμός, οφείλει να ενημερώσει τόσο το φίλαθλο κοινό, όσο και τον τοπικό τύπο, καθώς και κάθε αρμόδια αρχή σχετικά με την κατάφωρη αδικία, που υπέστη η ομάδα των Παξών.

Σύμφωνα με την υπ αριθμ. 487/2022 απόφαση της Πειθαρχικής Επιτροπής της ΕΠΣ Κέρκυρας, η ομάδα μας έχασε τον αγώνα με τον Αχιλλέα Νυμφών στα χαρτιά λόγω μη διεξαγωγής του με το παραπάνω σωματείο στις 11.12.2022 με την αιτιολογία ότι δήθεν από δική της υπαιτιότητα δεν προσήλθε να αγωνιστεί, όπως όφειλε !!!. Παράλληλα με την ανωτέρω απόφαση μας επιβλήθηκαν χρηματικά πρόστιμα για τις ομάδες ανδρών και υποδομών Κ14 .

Κατόπιν των ανωτέρω γεννιούνται πολλά και εύλογα ερωτηματικά για τη σκοπιμότητα και το πώς η ΕΠΣ Κέρκυρας προχώρησε σε αυτήν την απόφαση, που αφορά την αγωνιστική της 11ης.12.2022 με αυτήν την καθ’ όλα έωλη και πέραν κάθε λογικής αιτιολογία.

Εύλογα αναρωτείται κάποιος πώς η ΕΠΣ Κέρκυρας δεν γνώριζε τίποτα τη στιγμή, που ολόκληρη η Ελληνική Επικράτεια με έκτακτα δελτία από τα ΜΜΕ και από την αποστολή SMS στο 112 ήταν ενήμερη για την εξέλιξη της κακοκαιρίας GAIA με έκτακτα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα, που έπληξαν μεταξύ των άλλων και την περιοχή μας.

Περαιτέρω δε ερωτηματικά προκαλούνται και από το γεγονός ότι το Πανελλήνιο γνώριζε από εκτενή δημοσιεύματα του τύπου ότι την Κυριακή 11.12.2022 στο νησί των Παξών ξημέρωσε μια μαύρη μέρα, καθώς μια συντοπίτισσά μας έχασε τη ζωή της λίγες ώρες νωρίτερα, καθώς επικρατούσαν δυσμενείς καιρικές συνθήκες και όλα τα διαθέσιμα μέσα, που διαθέτει το Ελληνικό Κράτος, πλωτά και εναέρια δήλωσαν αδυναμία να προσεγγίσουν το νησί των Παξών και η ΕΠΣ Κέρκυρας δε γνώριζε τίποτα !!!

Παρά τα ανωτέρω ήδη γνωστά σε όλους η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Παξών στις 8:30 π.μ. την 11η.12.2022 μετέβη στο λιμάνι, όπως έχει υποχρέωση και κατά την άφιξή της ενημερώθηκε και τυπικά από τον πλοίαρχο ότι υπάρχει απαγόρευση απόπλου. Άμεσα προέβη στην ενημέρωση τηλεφωνικώς του Προέδρου της επιτροπής πρωταθλήματος ,όπως γίνεται πάντα σε αντίστοιχες περιπτώσεις και επιπροσθέτως απευθύνθηκε στην οικεία Λιμενική Αρχή, στην οποία κατάθεσε αίτηση, προκειμένου να της χορηγηθεί η σχετική βεβαίωση περί μη απόπλου.

Παρά την εξαντλητική νύχτα λόγω του παραπάνω περιστατικού, που προηγήθηκε στο νησί και ενώ δεν υπήρχε ούτε ηλεκτρικό ρεύμα, ο Λιμενοφύλακας υπηρεσίας ενήργησε όσο πιο γρήγορα γινόταν και στις 9:48 είχαμε στην κατοχή μας τη βεβαίωση, την οποία και αποστείλαμε επίσημα μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην ΕΠΣ Κέρκυρας. Παράλληλα δε, απεστάλη και μέσω της εφαρμογής Viber στη γραμματέα της Ένωσης. Αξίζει να σημειωθεί ότι από 08:48 π.μ. μέχρι τις 10:53 π.μ. ο Πρόεδρος της ομάδας είχε αλλεπάλληλες τηλεφωνικές επικοινωνίες με όλους τους αρμόδιους του πρωταθλήματος λαμβάνοντας τη σχετική διαβεβαίωση ότι έχουν ενημερωθεί άπαντες.

Ως σωματείο δε θα κρίνουμε το σκεπτικό των ανθρώπων, που υπογράφουν την τιμωρία μας, αλλά θα αφήσουμε το φίλαθλο κοινό και την Πολιτεία να κρίνει.
Όπως και στο παρελθόν σε αντίστοιχη περίπτωση με τον Όλυμπο, οφείλουμε να σεβαστούμε την ιστορία της ομάδας μας και προτιθέμεθα να ακολουθήσουμε τη νόμιμη οδό προσφεύγοντας στα αρμόδια όργανα της ΕΠΟ. Θεωρούμε όμως ότι με την απόφαση αυτή από σήμερα δημιουργείται ένα τεράστιο πρόβλημα προς τις ομάδες, που θα έρχονται στους Παξούς, καθώς σε αρκετές περιπτώσεις ενώ τα μικρά σκάφη που όλες οι ομάδες χρησιμοποιούμε δεν μπορούν να ταξιδέψουν λόγω καιρικών συνθηκών υπάρχει δρομολογημένο πλοίο κλειστού τύπου που εκτελεί σχεδόν όλα τα δρομολόγια και με 7 μποφόρ που φεύγει κάθε Κυριακή από Κέρκυρα προς Παξούς μέσω Ηγουμενίτσας στις 08:30 και φτάνει περίπου στο νησί στις 12:15 .

Τέλος η Διοίκηση του Αθλητικού Ομίλου Παξών δια του Προέδρου της, κ. Σωτηρίου Σαρκαβάζη δηλώνει ότι σε καμία περίπτωση δε θα θέσει σε κίνδυνο την ζωή και τη σωματική ακεραιότητα των αθλητών και των φιλάθλων της και καλεί τις Αρμόδιες Αρχές, την Πολιτική και Πολιτειακή ηγεσία του τόπου να παρέμβει για να αποφευχθούν στο μέλλον παρόμοιες αποφάσεις, που μπορούν να αποτελέσουν τροχοπέδη στη σωστή διεξαγωγή του πρωταθλήματος και μπορεί να κοστίσουν ακόμα και ανθρώπινες ζωές.

ΥΓ. Αναμένουμε από τη Διοίκηση της ΕΠΣ Κέρκυρας ακόμα και τώρα, που είναι ενήμερη για τα όσα συνέβησαν την 11η.12.2022 να αποκαταστήσει έμπρακτα την κατάφωρη αδικία και να επιδείξει τον δέοντα σεβασμό στο σωματείο μας.

Έχουμε στην κατοχή μας προς κάθε ενδιαφερόμενο ,όλα τα απαραίτητα ,όπως δημοσιεύματα, που αναφέρονται στα έκτακτα καιρικά φαινόμενα την 11η.12-.2022, ήτοι φωτογραφίες, τα υπ αριθμόν 2412.7/830/2022 και 2412.7/835/2022 έγγραφα του Λιμεναρχείου, το χρόνο αποστολής του μηνύματος ηλεκτρονικού ταχυδρομείου στην επίσημη διεύθυνση e mail της ΕΠΣ Κέρκυρας και σε Viber στην Γραμματέα της ένωσης καθώς και τις τηλεφωνικές κλήσεις με τις ώρες, που πραγματοποιήθηκαν, προς τον πρόεδρο επιτροπής πρωταθλήματος, πρόεδρο επιτροπής πρωταθλήματος υποδομών, τον Αρχιδιαιτητή της ΕΠΣ Κέρκυρας, την γραμματέα και εκπρόσωπο του Αχιλλέα Νυμφών , την Κυριακή 11.12.2022 από τα όποια προκύπτει αβίαστα ότι η ΕΠΣ Κέρκυρας όφειλε να γνωρίζει για την ανυπαίτια αδυναμία να αγωνιστεί η ομάδα μας, άλλα και από τα οποία προκύπτει καταφανώς ότι ήταν ενήμερη προσηκόντως και εμπροθέσμως από το ΔΣ του ΑΟ Παξών.

ΠΑΞΟΙ 18-12-2022
ΜΕ ΕΚΤΙΜΗΣΗ
Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΔΣ
ΑΟ ΠΑΞΩΝ

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια