Σάββατο 21.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η βροχή των γκολ έσβησε το “Fair Play”

ΤΟΠΙΚΑ -ΕΠΣΚ
07 Δεκεμβρίου 2022 / 15:23
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γεγονός είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας κάποιες ομάδες την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μπόρεσαν να φτιάξουν δελτία και να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με το Μητρώο της ΓΓΑ.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Γεγονός είναι ότι στο φετινό πρωτάθλημα της Β΄ Κατηγορίας κάποιες ομάδες την τελευταία κυριολεκτικά στιγμή μπόρεσαν να φτιάξουν δελτία και να πάρουν μέρος στο πρωτάθλημα, λόγω της κατάστασης που επικρατούσε με το Μητρώο της ΓΓΑ. Πολλά σωματεία που στέκονται στο χώρο από την αγάπη 2,3 ατόμων δεν είχαν τη δυνατότητα να οργανώσουν την ομάδα ενωρίς, είτε για οικονομικούς λόγους, είτε για διοικητικούς, είτε από έλλειψη έμψυχου δυναμικού, είτε από την ανάγκη να τελειώσουν γραφειοκρατικά με το θέμα της Ειδικής Αναγνώρισης από την ΓΓΑ για να πάρουν μέρος.

Το ότι στον Νότιο Όμιλο ομάδες όπως, ο ΑΟ Βασιλάτικα, η ΑΕ Καναλίων και ο Κεραυνός Δραγωτινών με πολλές θυσίες μπόρεσαν να συμμετάσχουν φέτος στο πρωτάθλημα, (μια χρονιά που 6, 7 ομάδες που πήραν μέρος πέρσι δεν μετέχουν), λέει πολλά και τους αξίζουν συγχαρητήρια. Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. τα Βασιλάτικα δεν ήταν έτοιμα την 1η αγωνιστική να παίξουν, αφού δεν είχαν τα απαραίτητα δελτία και μηδενίστηκαν, ενώ άλλη ομάδα έπαιξε ματς με εννέα ποδοσφαιριστές, τόσους είχε.

Αυτές οι ομάδες χρειάζονται τον σεβασμό των αντιπάλων και όχι τη λύπη τους. Χρειάζονται την κατανόηση όλων, γιατί η προσπάθεια να κρατηθούν ζωντανές, να κρατήσουν στον αθλητισμό κάποιες δεκάδες παιδιών είναι ενέργειες άξιες συγχαρητηρίων. Είναι ομάδες που η συμμετοχή κι η χαρά του παιγνιδιού είναι πάνω απ΄ όλα. Αυτές τις ομάδες κάποιες άλλες δεν τις σέβονται και βρίσκουν την ευκαιρία να τις φιλοδωρούν με 5,6, 7 ακόμη και 10-0. Εκεί δείχνεις τη δύναμή σου, την αξία σου σαν ομάδα; Έτσι οι αξίες του αθλητισμού και του Fair Play πάνε περίπατο.

Έχοντας βιώσει δεκαετίες το τοπικό ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, θεωρώ ότι είναι μέγα φάουλ μιας ομάδας όταν φτάνει το σκορ στο 5 ή 6-0 να συνεχίζει να σφυροκοπά τον αντίπαλο για να πετύχει 8, 9, 10 τέρματα, όταν ξέρει πολύ καλά τι θυσίες έκανε ο αντίπαλος για να πάρει μέρος στο πρωτάθλημα. Έχοντας απέναντί σου μια αδύναμη ομάδα, μπορείς να το διαχειριστείς και να την σεβαστείς, δεν κυνηγάς να την «διαλύσεις». Ο σοφός λαός λέει «έχει ο καιρός γυρίσματα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια