Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

«Στο έλεος του καιρού»  μπάσκετ για τα παιδιά της Ν. Κέρκυρας

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΠΗΓΑΣΟΣ Ν ΚΕΡΚΥΡΑΣ
29 Nov 2022 / 16:25
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην τεράστια ανάγκη ενός κλειστού γυμναστηρίου σε Βορρά και Νότο και παρά τις υποσχέσεις χρόνων, παρά την «εξασφαλισμένη» χρηματοδότηση, για τα δύο αυτά τεράστιας σημασίας αθλητικά έργα, δεν βλέπουμε τίποτε να προχωράει.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε αναφερθεί αρκετές φορές στην τεράστια ανάγκη ενός κλειστού γυμναστηρίου σε Βορρά και Νότο και παρά τις υποσχέσεις χρόνων, παρά την «εξασφαλισμένη» χρηματοδότηση, για τα δύο αυτά τεράστιας σημασίας αθλητικά έργα, δεν βλέπουμε τίποτε να προχωράει. Στη Νότια Κέρκυρα αφού έβαλε λουκέτο ο ΟΠΛΑ (ομάδα βόλεϊ) λόγω των εξαιρετικά δύσκολων συνθηκών να λειτουργεί, υπάρχει ο Πήγασος Ν. Κέρκυρας που καλλιεργεί το μπάσκετ και έχει στις τάξεις του πάνω από 130 παιδιά, αλλά προπονείται σε ένα ανοικτό γήπεδο, ακατάλληλο το χειμώνα, λόγω των καιρικών συνθηκών και για προπονήσεις. Μάλιστα η ομάδα κατάφερε να κάνει σε επτά χρόνια λειτουργίας, μόλις 2 αγώνες σαν γηπεδούχος εκεί και αυτό γιατί δέχθηκαν να αγωνιστούν οι ομάδες υποδομών του Ναυσίθοου (31/10/2022) και του ΚΓΣ (27/11/2022), με τον δεύτερο αγώνα να γίνεται τελευταία στιγμή.   

Η ανακοίνωση του Συλλόγου της Ν. Κέρκυρας «τα λέει όλα»:

Την Κυριακή, δώσαμε τον 2ο επίσημο αγώνα μας στο γήπεδό μας στο Νεοχώρι. Η ομάδα Παμπαίδων αντιμετώπισε την ομάδα του Κερκυραϊκού. Το τμήμα αυτό αποτελείται κατά 80% από μικρότερα παιδιά που ανήκουν στην κατηγορία Μίνι, πολλά εκ των οποίων ξεκίνησαν πριν λίγο καιρό την ενασχόλησή τους με το άθλημα. Δεν μπορούμε εκ των πραγμάτων να είμαστε ανταγωνιστικοί απέναντι σε μια ποιοτική ομάδα όπως οι χθεσινοί μας αντίπαλοι από τους οποίους ηττηθήκαμε με 23-76. Χρησιμοποιούμε τους αγώνες αυτούς ως μαθήματα ώστε οι μικροί αθλητές μας να καταλάβουν και να διορθώσουν λάθη και αδυναμίες τους. Στην αποστολή ήταν οι Πλασκασοβίτης  Άγγελος, Λιούμπας Φώτης, Γαστεράτος Κωνσταντίνος, Κάντας Γιώργος, Καββαδίας Γρηγόρης, Θανόπουλος Χρήστος, Κουρής Άγγελος, Νάρης Γιώργος, Μυρίλλας Φίλιππος, Ζερβός Δημήτρης, Στούπας Αλέξανδρος, Βάρελης Άρης, Μιχόπουλος Νίκος, Μπασιάς Χαράλαμπος.

Το πρωινό του αγώνα ο ουρανός ήταν συννεφιασμένος και απειλητικός. Είχαμε συνεχή τηλεφωνήματα με τους φίλους από τον Κερκυραϊκό και τον διαιτητή του αγώνα για το αν θα κάνουν το δρομολόγιο για να γίνει ο αγώνας ή όχι. Τα παιδιά και των 2 ομάδων κρύωναν αρκετά. Στην Ελλάδα του 2022-23 το να κατασκευαστεί κλειστό γυμναστήριο που θα στεγάσει τις ανάγκες και τα όνειρα εκατοντάδων παιδιών θεωρείται πολυτέλεια. «Τα παιδιά είναι το μέλλον» ακούμε με κάθε ευκαιρία από ιθύνοντες. Ας προσέξουμε τι μέλλον δημιουργούμε με τις πράξεις μας, λέμε εμείς…

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια