Τρίτη 07.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πριν 45 χρόνια το τελευταίο ματς ΑΟ Κέρκυρα – Ολύμπου στο τοπικό

ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΑΝΑΜΝΗΣΕΙΣ
18 Nov 2022 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το ματς πρωταθλήματος της Κυριακής για την Α ΕΠΣΚ, ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και Όλυμπο, τις δυο κορυφαίες ομάδες του νησιού κάνοντας μια αναδρομή βρήκαμε πότε οι δυο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή την κατηγορία, γιατί σε Εθνική ερασιτεχνική και Δ΄ Εθνική συναντήθηκαν και στα τέλη της δεκαετίας του ΄90.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με αφορμή το ματς πρωταθλήματος της Κυριακής για την Α  ΕΠΣΚ, ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και Όλυμπο, τις δυο κορυφαίες ομάδες του νησιού κάνοντας μια αναδρομή βρήκαμε πότε οι δυο αυτές ομάδες βρέθηκαν αντιμέτωπες σε αυτή την κατηγορία, γιατί σε Εθνική ερασιτεχνική και Δ΄ Εθνική συναντήθηκαν και στα τέλη της δεκαετίας του ΄90.

Η τελευταία χρονιά που βρέθηκαν μαζί στα τοπικά πρωταθλήματα ήταν την περίοδο 1976-77 όταν ο ΑΟ Κέρκυρα πήρε και τον τίτλο με τον Όλυμπο να τερματίζει 2ος. Ήταν ένα πρωτάθλημα με συμμετοχή στην Α κατηγορία 10 ομάδων, εκτός από ΑΟ Κέρκυρα και Όλυμπο έπαιζαν ο ΠΑΟ Κορακιάνας, ο Κεραυνός Ποταμού, ο Παλλευκιμμαϊκός, ο ΟΦΑΜ και από την Θεσπρωτία (υπήρχε τότε ΕΠΣ Κέρκυρας/Θεσπρωτίας), ο Άρης Φιλιατών και ο Θεσπρωτός.

Ο ΑΟ Κέρκυρα στο ματς του α΄ γύρου που έγινε 9/1/1977 στο Εθνικό στάδιο (κοινή έδρα τότε των δυο ομάδων) νίκησε με 3-1 με τέρματα των Σπ. Μπόρτς στο 15΄, Σιλεβύστρα στο 32΄με πέναλτι και Δ. Αλεξάκη στο 75΄, ενώ ο Όλυμπος είχε μειώσει στο 49΄ με τον Κ. Κακαβούλη.

Στο β΄ γύρο ο τυπικά γηπεδούχος  Όλυμπος είχε νικήσει με 1-0 (η μοναδική ήττα του ΑΟΚ στο πρωτάθλημα) μετά από τέρμα που πέτυχε στο 47΄ ο Κ. Κακαβούλης.   Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι ο Όλυμπος έπαιξε με Κατσαρό Αλ., Μαυρόχη, Στογιάννο Κ., Κάνταρο Σπ., Θεοτόκη Π., Χαλικιά Ι., Λέσσης Σπ., Κακαβούλη, Σαββάτη, Μαρτζούκο, Νικήτα Ι. (έπαιξαν και οι Δημητρίου, Γιούργας Β.).

Ο ΑΟ Κέρκυρα έπαιξε με Παργινό, Λεπενίτση Γιαννούλη, Μάρκου, Μπόρτς Δ., Κοσκέρη, Αλεξάκη Δ., Γκασιάλη, Σιλυβίστρα, Μπόρτς Σπ., Καλογερά (έπαιξαν και οι Μαμονής, Δαφνής).

Να σημειώσουμε ότι οι δυο ομάδες εκείνη τη σεζόν βρέθηκαν αντίπαλες και για το θεσμό του κυπέλλου, το ματς έληξε 2-2 όπως και η παράταση με τον ΑΟ Κέρκυρα να παίρνει την πρόκριση στην διαδικασία των πέναλτι.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια