Σάββατο 04.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε αναπτυξιακό τουρνουά στην Άρτα η ομάδα mini – Junior του ΚΓΣ

ΧΑΝΤΜΠΟΛ – ΚΕΡΚΥΡΑΪΚΟΣ
17 Nov 2022 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από όταν ο Ν. Πέρρος πρωτοστάτησε στην δημιουργία τμήματος χάντμπολ στο νησί μέσω του Φαίακα, ήταν δε και ο προπονητής που το ξεκίνησε, αφού σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής είχε πάρει ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν πάνω από 40 χρόνια από όταν ο Ν. Πέρρος πρωτοστάτησε στην δημιουργία τμήματος χάντμπολ στο νησί μέσω του Φαίακα, ήταν δε και ο προπονητής που το ξεκίνησε, αφού σαν καθηγητής Φυσικής Αγωγής είχε πάρει ειδικότητα στο συγκεκριμένο άθλημα. Από τότε και ως σήμερα που εξακολουθεί να το υπηρετεί, δεν άλλαξε φιλοσοφία, σαν προπονητής, αλλά κυρίως σαν παιδαγωγός και σαν πατέρας φρόντιζε πάντα με περίσσια αγάπη να φέρνει τα παιδιά στο άθλημα και αυτό είχε σαν αποτέλεσμα μια μεγάλη ανάπτυξη στο νησί μας. Δεκάδες παιδιά μέσω του χάντμπολ και του Φαίακα τότε έφτασαν στην Εθνική ομάδα, μέσα από αυτή πήραν έξτρα μόρια και μπήκαν σε ΑΕΙ, αποκαταστάθηκαν επαγγελματικά και η αλήθεια είναι τον ευγνωμονούν.

Η φιλοσοφία του για μαζικό αθλητισμό που βοηθάει τη νεολαία και μετά στον αγωνιστικό, αλλά και το ήθος, η συμπεριφορά, η αγάπη του για τα παιδιά και το χάντμπολ φτάνει ως σήμερα που έχει «στήσει» τμήμα στον Κερκυραϊκό Γ.Σ. και εκεί υπάρχει τεράστια ανταπόκριση από παιδιά και γονείς που εμπιστεύονται τον Ν. Πέρρο και τους συνεργάτες του.

Σε αυτά τα πλαίσια πάρα πολλές φορές όταν οι ομάδες ανδρών ή γυναικών έπαιζαν εκτός έδρας σε συνεννόηση με τους αντιπάλους, έπαιρνε πολλά παιδιά των Ακαδημιών για να παίξουν με αντίστοιχα παιδιά των αντιπάλων, βάζοντάς τα σε κλίμα αγώνων, αλλά και φιλίας, αγάπης, συναδέλφωσης, ευγενούς άμιλλας. Όλα αυτά τον χαρακτηρίζουν και όλη η Ελλάδα του βγάζει το καπέλο. Βέβαια σε αυτή την προσπάθεια και ο ίδιος επανειλημμένα έχει τονίσει ότι δεν θα μπορούσαν να γίνουν αν δεν υπήρχε η στήριξη των συνεργατών του, των προπονητών, αλλά και των γονέων των παιδιών.    

Αυτή η τακτική που έχει δημιουργήσει, έχει κάνει κάθε τμήμα μια οικογένεια, και αυτό έγινε και το περασμένο Σάββατο 12 Νοέμβρη όταν πήγαν στην Άρτα και πήραν μέρος σε αναπτυξιακό τουρνουά  με τη συμμετοχή της ομάδα mini – Junior. Και όπως αναφέρει η ανάρτηση του Συλλόγου... «περάσαμε όμορφα, πολύ παιγνίδι, διασκέδαση και εκπλήξεις. Κάποιοι από εμάς έφυγαν πρώτη φορά εκτός Κέρκυρας χωρίς οικογενειακό συνοδό, ενώ  θα ακολουθήσουν και άλλες εκδηλώσεις και ταξίδια».

Μόνο μαθήματα μπορεί να πάρει κανείς αν μελετήσει τον τρόπο λειτουργίας των τμημάτων που δημιούργησε ο Ν. Πέρρος με τους συνεργάτες του, όλα αυτά προς όφελος της νεολαίας και του αθλητισμού.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια