Δευτέρα 06.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η πρεμιέρα και το «βιαστικό» φινάλε στην Γ΄ Εθνική

Γ ΕΘΝΙΚΗ – ΑΕΛ/ΑΣΤΕΡΑΣ
17 Nov 2022 / 15:20
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε συνηθίσει η ΕΠΟ να κάνει αστοχίες και κυρίως να μην τηρεί τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, κάθε φορά για κάποιο σπουδαίο λόγο, που συνήθως είναι δική της ευθύνη και αστοχία.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχουμε συνηθίσει η ΕΠΟ να κάνει αστοχίες και κυρίως να μην τηρεί τις προκηρύξεις των πρωταθλημάτων, κάθε φορά για κάποιο σπουδαίο λόγο, που συνήθως είναι δική της ευθύνη και αστοχία.  Δεν θα άλλαζε και φέτος και δεν θα μείνουμε στα δικά της λάθη που οδήγησαν την έναρξη της Super League 2 με μεγάλη καθυστέρηση, θα μείνουμε στην Γ΄ Εθνική, όπου μας ενδιαφέρει λόγω της παρουσίας της Κέρκυρας όπου έχει δυο ομάδες, ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή.

Η προκήρυξη που προέβλεπε 4 ομίλους των 18 ομάδων και οι πρωταθλητές των ομίλων στην Super League 2, πήγε περίπατο. Οι λόγοι γνωστοί με τις ενστάσεις, τα διαιτητικά δικαστήρια κλπ που οφείλονται στην ΕΠΟ. Έγιναν πέντε οι Όμιλοι και αναγκαστικά πάμε σε μπαράζ των 5 πρωταθλητών για να μείνει ένας έξω από τις επαγγελματικές κατηγορίες.

Αυτό άλλαξε και όλο το σχεδιασμό του προγράμματος, γιατί μπορεί αντί 30 οι αγωνιστικές να περιορίστηκαν στις 26 για κάθε Όμιλο, αλλά χρειάζεται και χρόνος στο τέλος για μπαράζ 8 αγωνιστικών που δεν πρέπει να φτάσουμε στον Ιούλη και να παίζουν ακόμα μπάλα.

Η ΕΠΟ αναγκάστηκε να αλλάξει το πρόγραμμα έτσι ώστε το πρωτάθλημα να τελειώσει στις 30 Απρίλη 2023 για να υπάρξει χρόνος για τα μπαράζ, αλλά και πιθανές εκκρεμότητες με ενστάσεις κλπ όπως τη σεζόν που μας πέρασε. Έτσι φρόντισε να βάλει τέσσερις εμβόλιμες αγωνιστικές για τους τέσσερις Ομίλους με τις 14 ομάδες και 8 εμβόλιμες για τον 1ο Όμιλο που έχει 15 ομάδες. Αυτές θα είναι 21 Δεκεμβρίου, 8 Φεβρουαρίου, 15 Μαρτίου, 12 Απριλίου (Μ. Τετάρτη) για όλους τους Ομίλους ενώ για τον 1ο θα έχουμε και 30/11, 18/1, 29/3 και 19/4.

Αυτή είναι η νέα τάξη πραγμάτων για την πολύπαθη Γ  Εθνική, μια κατηγορία που πολλές φορές το έχουμε αναφέρει είναι για να εξυπηρετηθούν κάποιοι σκοποί και όχι αυτό καθ΄ εαυτό το ποδόσφαιρο. Μεγάλο οικονομικό αλισβερίσι, με μετακινήσεις ομάδων μακριά, διαιτητών, παρατηρητών κλπ, που καλούνται στις πιο πολλές ομάδες άνθρωποι του μεροκάματου ή μισθωτοί να βάζουν βαθιά το χέρι στην τσέπη και να πληρώνουν πολύ ακριβά την αγάπη τους για το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους.

Για τις Κερκυραϊκές ομάδες περιμένουμε να δούμε αν επιτέλους η ΕΠΟ δώσει κάποια οικονομική ενίσχυση εντάσσοντάς τες στην κατηγορία των νησιωτικών, όπου αυτές των νησιών του Αιγαίου και της Κρήτης παίρνουν κάποιο ποσό για τα έξοδα μετακίνησής τους.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια