Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Σε δυο ανοικτά γήπεδα το μπάσκετ της Νότιας Κέρκυρας

ΜΠΑΣΚΕΤ - ΥΠΟΔΟΜΕΣ
03 Nov 2022 / 16:59
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μάλλον τρελοί παρά ήρωες πρέπει να χαρακτηριστούν οι άνθρωποι στη Νότια Κέρκυρα, όπου η αγάπη τους για τον αθλητισμό ξεπερνάει κάθε αντιξοότητα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μάλλον τρελοί παρά ήρωες πρέπει να χαρακτηριστούν οι άνθρωποι στη Νότια Κέρκυρα, όπου η αγάπη τους για τον αθλητισμό ξεπερνάει κάθε αντιξοότητα. Όταν χωρίς κλειστό γυμναστήριο μπορούν να έχουν ομάδα με 130 παιδιά και για κάθε ματς που δίνουν (ακόμη και τα εντός έδρας) να χρειάζεται να κάνουν 100 χιλιόμετρα, πώς να τους χαρακτηρίσεις. Όμως αυτοί οι άνθρωποι έχουν ήθος, έχουν όραμα, έχουν αγάπη για τον αθλητισμό τη νεολαία και τα παιδιά και ευτυχώς που υπάρχουν, γιατί τα συγκρατούν από άλλες «ασχολίες» που είναι εκτός αθλητισμού.

Πριν μια εβδομάδα δέχθηκε ο Ναυσίθοος και έγινε στη Λευκίμμη σε ανοικτό γήπεδο το 1ο επίσημο ματς της ομάδας, μετά από επτά χρόνια παρουσίας στο χώρο. Ο καημός τους ένα κλειστό γυμναστήριο που από 2018 τους έταξαν και υπάρχει χρηματοδότηση, αλλά και ο φόβος τίποτε να μη γίνει να χαθεί ακόμη μια για αθλητικό έργο, όπως τόσες και τόσες στο νησί λόγω ανικανότητας ή αδιαφορίας των αρμοδίων.

Παρ΄ όλα αυτά δεν το βάζουν κάτω και δεν μεμψιμοιρούν, αλλά επεκτείνονται αφού από την ερχόμενη Δευτέρα, θέλοντας να βοηθήσουν, θα κάνουν προπονήσεις για τα παιδιά της περιοχής και στα Βραγκανιώτικα. Η ενημέρωση για όλα αυτά από τον Πήγασο Νότιας Κέρκυρας, είναι χαρακτηριστική.  

 

Η ανακοίνωση

Ο πρώτος επίσημος αγώνας στο γήπεδό μας είναι ήδη ιστορία. Ικανοποιημένοι από το γεγονός ότι για πρώτη φορά σε εντός έδρας αγώνα δεν μετακινηθήκαμε 100 χιλιόμετρα αλλά στην Ελλάδα του 2022 δεν πρέπει να πανηγυρίζουμε για αγώνες σε ανοικτά γήπεδα μπάσκετ. Το κλειστό γυμναστήριο νότιας Κέρκυρας, έργο που έχει εξαγγελθεί το καλοκαίρι του 2018 ακόμα βρίσκεται σε στάδιο μελετών και τα 130 αγόρια και κορίτσια που απαρτίζουν την ομάδα μας θα δοκιμαστούν για άλλη μια χρονιά στον χειμώνα που έρχεται. Και παρά τις αντιξοότητες, τα παιδιά εξακολουθούν να έρχονται.

Την Δευτέρα 7 Νοεμβρίου και ώρα 16:00 ξεκινάμε προπονήσεις και στο –ανοικτό φυσικά- γήπεδο μπάσκετ του παλιού σχολείου στα Βραγκανιώτικα (γιατί στο νέο σχολείο εκκρεμούν ακόμα κάποιες εργασίες στο χώρο του γηπέδου) ώστε να διευκολυνθούν τα παιδιά από την περιοχή εκείνη και να μην κάνουν καθημερινά πολλά χιλιόμετρα για να ασχοληθούν με το άθλημα που αγαπούν.

Τηλέφωνα επικοινωνίας για τις εκεί προπονήσεις: 6978911189, 6973551748.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια