Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στον 3ο όμιλο της Γ΄ Εθνική, ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρας Πετριτή

Γ ΕΘΝΙΚΗ/ΑΕΛ ΑΣΤΕΡΑΣ
01 Nov 2022 / 15:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπήκαμε στο Νοέμβρη και η ΕΠΟ μετά από πολλές αναβολές αποφάσισε να ορίσει τους Ομίλους της Γ΄ Εθνικής και μάλιστα εκτός προκήρυξης που έλεγε ότι για τη σεζόν 2022-23 θα είναι 4 των 18 ομάδων.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπήκαμε στο Νοέμβρη και η ΕΠΟ μετά από πολλές αναβολές αποφάσισε να ορίσει τους Ομίλους της Γ΄ Εθνικής και μάλιστα εκτός προκήρυξης που έλεγε ότι για τη σεζόν 2022-23 θα είναι 4 των 18 ομάδων. Προφανώς τα τεράστια λάθη που έκανε τη σεζόν που έληξε, με ομάδες να προσβάλουν τις αποφάσεις της, να τρέχουν σε διαιτητικό δικαστήριο (Πανδραμαϊκός), αλλά και στο CAS (Κοζάνη, ΑΕ Λευκίμμης), πήγαν όλα πολύ πίσω. Είναι χαρακτηριστικό ότι π.χ. ο Αστέρας Πετριτή βρίσκεται σε προετοιμασία πάνω από 100 ημέρες (τρεισήμισι μήνες) και ελπίζει ότι επιτέλους θα παίξει την άλλη Κυριακή 13 Νοέμβρη.

Οι Όμιλοι γίνονται πέντε και ενώ με τέσσερις οι πρωταθλήτρια κάθε Ομίλου θα έπαιρνε το εισιτήριο για την Super League 2, τώρα αναγκαστικά θα πάμε σε μπαράζ και μια πρωταθλήτρια ομάδα (από τις πέντε) θα μείνει εκτός.

Ο καθορισμός των Ομίλων με γεωγραφικά κριτήρια έφερε και κάποιες μουρμούρες, ιδιαίτερα από σωματεία που πρέπει να πάνε ή να μετακινηθούν από τα νησιά του Αιγαίου και της Κρήτης, ενώ για ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή, κάποια εκτός έδρας ματς θα χρειαστούν επιπλέον έξοδα, διανυκτέρευση κλπ, αφού δυστυχώς από Γιάννενα, Θεσπρωτία και Άρτα δεν υπάρχουν ομάδες στην κατηγορία.

Η ΕΠΣ Κέρκυρας έκανε συζήτηση με τις ομάδες μας (ΑΕ Λευκίμμης και Αστέρα Πετριτή) και συμφώνησαν ότι ο 3ος Όμιλος είναι αυτός που προτιμούν να αγωνιστούν και έγινε παρέμβαση στην ΕΠΟ. Μάλιστα ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος βρέθηκε το πρωί της Τρίτης 1/11/2022 στα γραφεία της ΕΠΟ, πριν τον καταρτισμό των Ομίλων να κάνει την δική του παρέμβαση για της επιλογή του Ομίλου, παράλληλα δε ζήτησε για τις ομάδες του νησιού να τύχουν τα προνόμια των άλλων νησιωτικών ομάδων. Δηλαδή να ενισχυθούν οικονομικά όπως αυτές του Αιγαίου και της Κρήτης, παίρνοντας τη διαβεβαίωση ότι το θέμα θα εξεταστεί και οι πιθανότητες να υλοποιηθεί να είναι πάρα πολλές.

Το μεσημέρι στις 12.00 συνεδρίασε η επιτροπή για τον καταρτισμό των Ομίλων και όπως αναμενόταν έβαλε στον 3ο Όμιλο τις ομάδες του νησιού μας. Έχουν βέβαια και μακρινά ταξίδια, αφού θα πάνε σε Χαλκίδα, σε Βοιωτία, σε Ζάκυνθο και δυο φορές στην Αθήνα, ενώ τρεις φορές θα πάνε στα Τρίκαλα. Είναι ένας Όμιλος βατός θα λέγαμε και έχει ομάδες που πέρασαν πολύ παλιά και από την Α΄ εθνική (ΑΟ Τρίκαλα, Χαλκίδα, Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων).

 

Ο 3ος όμιλος θα είναι ως εξής:

ΕΠΣ Κέρκυρας: ΑΕ Λευκίμμης, Αστέρας Πετριτή

ΕΠΣ Πρέβεζας/Λευκάδας: Απόλλων Πάργας, Τηλυκράτης Λευκάδας

ΕΠΣ Αιτ/νίας: Παναγροτικός, Ναυπακτιακός Αστέρας

ΕΠΣ Τρικάλων: ΠΟ Φήκης, ΑΟ Τρίκαλα, Διγενής Νεοχωρίου

ΕΠΣ Ζακύνθου: ΑΠΣ Ζάκυνθος

ΕΠΣ Βοιωτίας: ΑΟ Υπάτου

ΕΠΣ Εύβοιας: Χαλκίδα

ΕΠΣ Δυτ. Αττικής: Πανελευσινιακός, Βύζας Μεγάρων

Η πρεμιέρα ορίστηκε για το επόμενο Σαββατοκύριακο 12 και 13 Νοέμβρη, ενώ περιμένουμε πλέον και την κλήρωση που θα γίνει αυτή την εβδομάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια