Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέντε ομάδες θα πρωταγωνίστήσουν στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ – ΤΟΠΙΚΑ ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ
01 Nov 2022 / 15:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο αγωνιστικές έχουν παιχθεί στην Α κατηγορία της ΕΠΣΚ και μπορεί να είναι ενωρίς για συμπεράσματα, αλλά λίγο πολύ οι ομάδες που θα βρεθούν στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις και θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ξεχώρισαν και είναι κατά την άποψή μας πέντε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μόλις δυο αγωνιστικές έχουν παιχθεί στην Α κατηγορία της ΕΠΣΚ και μπορεί να είναι ενωρίς για συμπεράσματα, αλλά λίγο πολύ οι ομάδες που θα βρεθούν στις υψηλές βαθμολογικές θέσεις και θα διεκδικήσουν τον τίτλο, ξεχώρισαν και είναι κατά την άποψή μας πέντε. Όχι λόγω βαθμολογίας, αλλά λόγω προπονητή και επιπλέον ενίσχυσης τους το τελευταίο χρονικό διάστημα.

Χωρίς να παίζει ρόλο η σειρά που θα αναφερθούν εκτιμούμε ότι ο ΑΟ Κέρκυρα που έκανε δυο νίκες και βρίσκεται στην κορυφή, έδωσε δείγματα σωστής και συγκροτημένης ομάδας, έχει βαριά φανέλα και πολύ καλό προπονητή (Ι. Χονδρογιάννης), εξαιρετικό Δ.Σ. δουλεύει πολύ και οργανωμένα, όπλο της ο κόσμος, θα παίξει σημαντικό ρόλο στο πρωτάθλημα.

Ο ΟΦΑΜ που έπεσε από την Γ΄ Εθνική, κράτησε τους περισσότερους παίκτες, ο Ι. Γκαμπέτας είναι ένας προπονητής με μεγάλη πείρα και ικανότητα και η ομάδα του Αγ. Ματθαίου με τη συμπαράσταση του κόσμου είναι σε αυτές που θα κυνηγήσουν τον τίτλο.

Ο ιστορικός Όλυμπος μετά από αρκετά χρόνια δείχνει ικανός να φτάσει πολύ ψηλά, ακόμα και στην κορυφή. Μεγάλο πλεονέκτημα η παρουσία του Άκη Πανδή στον πάγκο, καθώς και ότι έχει μια ομάδα δεμένη, ίδια τα τελευταία 2-3 χρόνια, με ενισχύσεις στις θέσεις που «πονούσε», θα πρωταγωνιστήσει, έστω και αν δεν είναι ο βασικός του στόχος.  Κέρδος η καθιέρωση στην ενδεκάδα 3 παιδιών 15,16 ετών (Μέξας, Βαγγαλάτης, Αράθυμος) και αρκετών νεαρών στον πάγκο.

Ο Θιναλιακός είχε αρκετές αλλαγές στο ρόστερ, έχασε παίκτες καλούς και έμπειρους, αλλά ενισχύθηκε και εκτιμούμε ότι και το Γενάρη θα προχωρήσει σε περαιτέρω ενίσχυση, θα διεκδικήσει τον τίτλο και μπορεί να το κάνει όπως τα τελευταία χρόνια. Πρέπει να τελειώνει το θέμα του γηπέδου, γιατί είναι ντροπή να έχουν περάσει 14 μήνες και να παραμένει ξηλωμένο, ενώ η ομάδα χρησιμοποιεί σαν έδρα το γήπεδο στην Κασσιόπη.

Από κει και πέρα, ο ΠΑΟ Κορακιάνας με πολύ έμπειρους ποδοσφαιριστές που ήταν πρωταγωνιστές  στην Γ΄ Εθνική (Πετρόγιαννης, Ανυφαντής, Κοιλιάρας, Πάγκαλης, Κονισπολιάτης, Μεσημέρης, Γκερέκος, Δημητριάδης) δεν μπορεί να μείνει χαμηλά έστω και αν ξεκίνησε άσχημα, ενώ δεν νομίζω ότι κάποια από τις άλλες ομάδες μπορεί να σπάσει την πεντάδα (ίσως μόνο οι Παξοί).

Όσο για τις ομάδες που θα κυνηγήσουν την παραμονή, θα είναι οι περισσότερες από τις υπόλοιπες, χωρίς να μπορούμε να βγάλουμε συμπεράσματα από τώρα αφού εννέα ομάδες θα προσπαθήσουν να πλασαριστούν σε μια θέση στην οκτάδα.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια