Κυριακή 28.04.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η νεανική ομάδα του ΝΑΟΚ στην Α2 κατηγορία

ΥΔΑΤΟΣΦΑΙΡΙΣΗ ΓΥΝΑΙΚΩΝ
20 Οκτωβρίου 2022 / 16:01
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει δουλέψει πολύ με κορίτσια βάζοντας στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία με κερκυραίες αθλήτριες θα μπορούσε να διακριθεί.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το τμήμα υδατοσφαίρισης του ΝΑΟΚ τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει δουλέψει πολύ με κορίτσια βάζοντας στόχο να δημιουργήσει μια ομάδα η οποία με κερκυραίες αθλήτριες θα μπορούσε να διακριθεί. Ο σχεδιασμός ήταν ομολογουμένως πολύ καλός και αυτό φάνηκε τα δυο τελευταία χρόνια όπου οι κορασίδες βρέθηκαν στα τελικά του Πανελληνίου πρωταθλήματος και μάλιστα ξεχώρισαν περνώντας στην τελική βαθμολογία ομάδες με μεγάλη ιστορία στο άθλημα.

Με προπονητή μια μεγάλη δόξα του κερκυραϊκού πόλο, τον Σπύρο Τσιμίνο που ξεχώρισε σαν αθλητής μετά τον ΝΑΟΚ με τον Ολυμπιακό και την Εθνική, την τελευταία χρονιά αποφασίστηκε να δηλωθεί η ομάδα στην Β΄ Εθνική και πήρε μέρος με εξαιρετικά αποτελέσματα. Η ομάδα έφτασε στα τελικά και άγγιξε την άνοδο στο ματς με τον Τρίτωνα Αμαρουσίου, όπου η νίκη θα σήμαινε άνοδο στην Α2, αλλά έχασε το ματς 10-9 και έμεινε ουσιαστικά για ένα τέρμα εκτός ανόδου. Μην ξεχνάμε ότι πέρασε δύσκολο χειμώνα, με 4 μήνες κλειστό το κολυμβητήριο και αδυναμία προπόνησης όλο αυτό το διάστημα, κάτι που σίγουρα έπαιξε το ρόλο του και επηρέασε τα κορίτσια.

Βέβαια και αυτό που έκανε ήταν τεράστιας επιτυχία στην πρώτη της παρουσία σε πρωτάθλημα γυναικών, αν σκεφτεί κανείς ότι τα κορίτσια ήταν όλα ως 15 ετών εκτός μια αθλήτριας που ήταν στα 17, ενώ υπήρχαν και 13 και 14 ετών αθλήτριες. Ουσιαστικά χωρίς πείρα και με το νεαρό της ηλικίας να παίζει το ρόλο του. Αλλά όπως έδειξαν δεν πτοήθηκαν, μένοντας στην 2η θέση.   

Το πρωτάθλημα θα το ξεκινήσει τον Φλεβάρη και οι δηλώσεις συμμετοχής έκλεισαν την περασμένη εβδομάδα. Ο Τρίτωνας Αμαρουσίου που κέρδισε την άνοδο στην Α2, δεν δήλωσε συμμετοχή και σε αυτές τις περιπτώσεις η Ομοσπονδία ανεβάζει στην κατηγορία την επόμενη ομάδα της κατάταξης. Αυτή είναι ο ΝΑΟΚ και έτσι δίνεται η δυνατότητα στα κορίτσια να παίξουν σε μια κατηγορία που σίγουρα είναι πολύ πιο δύσκολη, αλλά…. Υπάρχει τεράστια αγάπη για το άθλημα, ικανότητα από τα νεαρά κορίτσια και θέληση για να κάνουν κάτι καλύτερο. Μπορεί να πέφτουν στα βαθιά νερά άπειρα από την κατηγορία τα κορίτσια, η ομάδα θα έχει μέσο όρο ηλικίας 15-16 χρόνων, αλλά καλό προπονητή και ομοιογένεια, είναι οικογένεια και θα τα καταφέρουν.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια