Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συνάντηση ενημέρωση Ένωσης - σωματείων την Τετάρτη 12/10

ΕΠΣΚ – ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ
11 Οκτωβρίου 2022 / 16:29
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Τετάρτης 12/10 έχουμε συνάντηση των ομάδων της ΕΠΣΚ για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων. Μια συγκέντρωση που οφείλουν ΟΛΕΣ οι ομάδες να είναι παρούσες.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το απόγευμα της Τετάρτης 12/10 έχουμε συνάντηση των ομάδων της ΕΠΣΚ για να ενημερωθούν για τις εξελίξεις μετά την διακοπή των πρωταθλημάτων. Μια συγκέντρωση που οφείλουν ΟΛΕΣ οι ομάδες να είναι παρούσες.

 

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

 

«Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας καλεί όλα τα σωματεία της δύναμής μας σε συνάντηση για ενημέρωση σχετικά με την τρέχουσα κατάσταση και τις τελευταίες εξελίξεις που έχουν διαμορφωθεί για την διεξαγωγή των πρωταθλημάτων μας .

Η συνάντηση θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 12.10.2022 και ώρα 18.00 στα γραφεία του Συνδέσμου Διαιτητών (ΕΑΚΚ). Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη».

 

Ξέρουμε ότι κύριος στόχος της νέας διοίκησης της ΕΠΣΚ, είναι να υπηρετήσει τα σωματεία του νησιού που με συντριπτική πλειοψηφία της εμπιστεύτηκαν και να μην γίνει έρμαιο της κάθε ΕΠΟ, πάντα μέσα στους νόμους και τους κανονισμούς που διέπουν το ποδόσφαιρο.

Είναι σίγουρος ότι το σκεπτικό του Μπαλτάκου και των συν αυτόν δεν βρίσκει σύμφωνους όλους, πήγαν στην Γ.Σ. της ΕΠΟ και έκαναν αυτό που θεώρησαν σωστό, αλλά πρέπει να δουν σήμερα (μέσα Οκτώβρη που όλα είναι στον αέρα) το επόμενο βήμα που θα κάνουν.

Αν όντως θέλουμε να είμαστε σοβαροί, η δική μας ΕΠΣΚ, αλλά και οι άλλες, όλης της χώρας, εκτιμώ ότι θα πρέπει το θέμα να το φέρουν άμεσα με Γ.Σ. στα σωματεία τους και αυτά να αποφασίσουν αν θέλουν να ανασταλεί η διακοπή ή να συνεχίσουν με βάση τα νυν δεδομένα. Σε αυτή την περίπτωση κάθε διοίκηση Ένωσης δεν αποφασίζει αυτή για τα σωματεία της, αλλά τα ίδια της τα σωματεία και πρέπει δημοκρατικά να αποδεχθούν όλοι τη βούλησή τους.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ ισχυρίστηκε ότι ανάγκασε η πολιτεία το 87% των σωματείων να εγγραφούν στο μητρώο και δεν θα το έκαναν αν δεν υπήρχε τιμωρία.

Ξέχασε όμως να επισημάνει ότι…

Α) τα εγγεγραμμένα σωματεία πήραν τα δυο τελευταία χρόνια πάνω από 4.000€ το καθένα, ενώ η ΕΠΟ δεν τους έδωσε ούτε σεντς και θα συνεχίσουν να παίρνουν ένα ποσό από τα κέρδη του στοιχήματος.

Β) να αναφέρει ότι άφησε τις ΕΠΣ εκτός χρηματοδότησης  (προϋπολογισμού) για το 2023, αλλά μετά την κατακραυγή γι αυτό, έβαλε κάποιο ποσό για να τους δοθεί, αγνοώντας τα τεράστια έξοδα που έχουν.

Γ) με τον προγραμματισμό της ο ερασιτέχνης παράγοντας καλείται να πληρώνει πολύ ακριβά την αγάπη του για το ποδόσφαιρο, αφού ανέβασε τις τιμές σε όλα, δελτία, κάρτες, δηλώσεις, πρόστιμα κλπ και τον απομυζεί με αυτό τον τρόπο

Δ) μόνο για το ταμείο της φροντίζει η Ομοσπονδία, αφού όλα τα παράβολα που καλούνται να πληρώσουν τα ερασιτεχνικά σωματεία πηγαίνουν σε Τραπεζικό λογαριασμό της  ΕΠΟ και όχι κάθε Ένωση να παίρνει τα των σωματείων της και να δίνει ένα ποσοστό στην Ομοσπονδία.Δίνει την εντύπωση ότι εξαντλεί οικονομικά τις Ενώσεις, ώστε αδύναμες να οδηγηθούν εκεί που θέλει. Η δική μας ως σήμερα έκανε τις δικές της κινήσεις,  στήριξε την υποψηφιότητα Μπαλτάκου και τις επιλογές του, καλά έκανε, γνωρίζει καλύτερα από όλους μας για τις επιλογές της, αλλά… τώρα είναι η ώρα τα σωματεία όλων των Ενώσεων (και της δικής μας) να πάρουν απόφαση για το μέλλον τους και οι Ενώσεις να την στηρίξουν. Όλοι ξέρουμε ότι τα σωματεία θέλουν να παίξουν ποδόσφαιρο και όχι να είναι μπαλάκι στη κόντρα Μπαλτάκου-Αυγενάκη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια