Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Μιχ. Γρηγορίου: το Κύπελλο δεν θεωρείται ο πρώτος στόχος

ΑΟΚΚ
15 Δεκεμβρίου 2016 / 16:53
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η μεγαλύτερη σε έκταση σκορ και μάλιστα εκτός έδρας νίκη της Κέρκυρας, σαν επαγγελματική ομάδα ήταν στην Καρδίτσα, εκεί όπου το 6-0 δεν έφτασε για να προκριθεί ο ΑΟΚΚ.

Σίγουρα η ισοπαλία εντός έδρας με την Λαμία ήταν το ματς στο οποίο χάθηκε η πρόκριση, αυτό τόνισε και ο τεχνικός της ομάδας Μιχάλης Γρηγορίου, μετά το τέλος του ματς στην Καρδίτσα, λέγοντας χαρακτηριστικά : «Θεωρώ ότι η πρόκριση χάθηκε στο παιχνίδι απέναντι στη Λαμία και βέβαια, τώρα όλο το βάρος μας πέφτει στη συνέχεια του πρωταθλήματος, που είναι και αυτοσκοπός για την ομάδα μας, μιας και το Κύπελλο για την Κέρκυρα δεν θεωρείται ο πρώτος στόχος».
Και φυσικά η δύσκολη αναμέτρηση το Σάββατο με τον ΠΑΟΚ, είναι στο μυαλό όλων, αμέσως μετά τη λήξη του ματς στην Καρδίτσα, με τον προπονητή της Κέρκυρας να τονίζει: «Τώρα, θα ρίξουμε το βάρος μας έχοντας ένα δυνατό στο ματς  με τον ΠΑΟΚ και στη συνέχεια του πρωταθλήματος».
Γεγονός είναι ότι μπορεί να πείραξε λιγάκι ο αποκλεισμός από το κύπελλο αλλά η ομάδα από την αρχή προγραμματίστηκε και έβαλε μοναδικό στόχο την παραμονή στην Super League  και εκεί είναι περισσότερο το μυαλό όλων. Θετικό όμως ότι για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια είδαμε στην ενδεκάδα, έστω και στο τέλος, έστω και σε ματς κυπέλλου τέσσερις Κερκυραίους να τελειώνουν το ματς (Σπίνουλας, Γεωργακόπουλος, Τρεπεκλής, Γκερέκος).

Ένα δυνατό ματς με τον ΠΑΟΚ ακολουθεί, αλλά γενικότερα ως το τέλος του πρωταθλήματος υπάρχει ένα πολύ δύσκολο πρόγραμμα και θα πρέπει η ομάδα να πάρει βαθμούς. Τα παιγνίδια που απομένουν ως το τέλος του α΄ γύρου είναι τα εξ αναβολής της 1ης, 2ης, 11ης αγωνιστικής και αυτό με τον ΠΑΟΚ, αναλυτικά είναι τα εξής:
1η Κέρκυρα-Ατρόμητος
2η Παναθηναϊκός-Κέρκυρα
11η Ηρακλής-Κέρκυρα
15η Κέρκυρα-ΠΑΟΚ
Με τη συγκομιδή των 12 βαθμών ως σήμερα η Κέρκυρα δεν μπορεί να νοιώθει καλά στην υπόθεση παραμονής, θα πρέπει να φτάσει στους 17-18 βαθμούς στον α΄ γύρο για να νοιώθει καλύτερα και με το πρόγραμμα που έχει θέλει ιδιαίτερη προσπάθεια.

Για το Σαββατιάτικο ματς με τον δικέφαλο του Βορρά η ομάδα δεν έχει ιδιαίτερα προβλήματα, ο Νίκιτς που αποχώρησε στα τελευταία λεπτά του παιγνιδιού στην Καρδίτσα θα εξεταστεί και είναι ένα ερωτηματικό, έχει λύσεις ο Μιχ. Γρηγορίου και μετά την προπόνηση της Παρασκευής θα βγει η αποστολή και θα μπορεί να επιλέξει αυτούς που θα ξεκινήσουν το παιγνίδι με τον ΠΑΟΚ, χωρίς να κάνει αλλαγές, ίσως 1-2 σε σχέση με το τελευταίο ματς. Άφησε έξω από το ματς με την Αναγέννηση, Βενέτη, Ιωάννου, Ζαραδούκα, Κουτζαβασίλη, Κόντο Ντουαλά, Σιόντη που λογικά θα είναι στην αρχική ενδεκάδα το Σάββατο, για να τους ξεκουράσει και να τους προφυλάξει από τραυματισμούς και κάρτες. Στο σύντομο χρονικό διάστημα που είχε ο τεχνικός να προετοιμάσει τους παίκτες για τον ΠΑΟΚ, περισσότερο δούλεψε σε θέματα τακτικής, όπως θα γίνει και Παρασκευή 16/12, αναλύοντας πλεονεκτήματα και μειονεκτήματα των αντιπάλων, θεωρώ ότι θα δούμε την ομάδα να παίζει κλειστά με το κλασικό 4-2-3-1 με πρώτο στόχο να κρατήσει ανέπαφη την εστία της. Τα εισιτήρια ήδη κυκλοφορούν, από 15€ ως 50€ οι τιμές τους και αναμένεται πολύ κόσμος στο ΕΑΚΚ το Σάββατο στις 19:30 που αρχίζει το ματς.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια