Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κατέθεσε την τροποποίηση Για το Μητρώο ο Αυγενάκης

ΜΗΤΡΩΟ – ΓΓΑ
30 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, είναι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Σεπτέμβρη και από κει και πέρα, ισχύει ο νόμος που «σε όσα δεν την έχουν υποβάλει», δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν.

ΑΘΗΝΑ. Η προθεσμία υποβολής αιτήσεων για την ένταξη των σωματείων στο Μητρώο της ΓΓΑ, είναι ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30 Σεπτέμβρη και από κει και πέρα, ισχύει ο νόμος που «σε όσα δεν την έχουν υποβάλει», δεν τους επιτρέπεται να αγωνιστούν.

Λέμε «σε όσα δεν την έχουν υποβάλει», γιατί όπως είπε ο Λ. Αυγενάκης με τροπολογία θα έδινε το δικαίωμα να αγωνιστούν ακόμα και όσα απλά έχουν υποβάλει την αίτηση ένταξης και το έκανε και στην περίπτωση αυτή είναι εκατοντάδες ποδοσφαιρικά σωματεία.    

Από το Σάββατο ο 1/10 έως και τις 30/11 θα εξετάζονται τα δικαιολογητικά όσων κατατεθειμένων αιτήσεων δεν έχουν ακόμα ελεγχθεί και θα «τρέχει» το δίμηνο χρονικό περιθώριο «θεραπείας» τους, εφόσον χρειάζεται, από τα σωματεία.

Η τροπολογία (μια ακόμη για τα σωματεία) κατατέθηκε στη Βουλή και θα συζητηθεί τι επόμενες μέρες και με αυτήν έχουν δικαίωμα να συμμετοχής στο ποδόσφαιρο, (χρήση Δημοτικών γηπέδων, έκδοση αδειών από τις Περιφέρειες κλπ) πάνω από 300 ακόμη που δεν είναι οριστικά εγγεγραμμένα.

Σύμφωνα με τα στοιχεία που έχουν δοθεί στο ποδόσφαιρο 1.907 σωματεία είναι πλήρως τακτοποιημένα και 309 σωματεία έχουν υποβάλει τις αιτήσεις τους και εξετάζονται, ενώ 71 σωματεία επεξεργάζονται ακόμα τις αιτήσεις τους (κι δικαίωμα υποβολής είχαν έως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής). Συνολικά δηλαδή από τα 2585 ενεργά σωματεία (σύμφωνα με τις δηλώσεις των 54 ΕΠΣ) τα 2.287 (συν όσα ως τα μεσάνυχτα της Παρασκευής 30/9 υπέβαλαν αιτήσεις) θα μπορούν να αγωνιστούν, ποσοστό που αγγίζει το 89%.

Αυτά θα έχουν δικαίωμα συμμετοχής στα πρωταθλήματα και στα κύπελλα των ΕΠΣ, όπως και στην Γ΄ Εθνική, ώσπου να ολοκληρωθεί η διοργάνωση στην οποία συμμετέχουν. Άρα για όλη τη σεζόν, με απλά λόγια φτάνει απλά, να έχει υποβάλει τα χαρτιά του ένα σωματείο για να αγωνιστεί τη φετινή χρονιά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια