Τρίτη 14.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Οι προκηρύξεις και το ενδιαφέρον των 11 ομάδων του νησιού

ΜΠΑΣΚΕΤ – ΕΣΚΑΒΔΕ
20 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ για πρώτη φορά θα έχουμε 5 ομάδες από την Κέρκυρα (Φαίακας, Κερκυραϊκός, Ιόνιος, ΓΕΚ, Λέων)

ΚΕΡΚΥΡΑ. Στο φετινό πρωτάθλημα της Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ για πρώτη φορά θα έχουμε 5 ομάδες από την Κέρκυρα (Φαίακας, Κερκυραϊκός, Ιόνιος, ΓΕΚ, Λέων) και το ενδιαφέρον είναι ιδιαίτερο, λόγω των αλλαγών που έρχονται ενόψει της περιόδου 2023-24, ενώ η έναρξή του ορίστηκε για τις 22 Οκτωβρίου 2022.

Έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον να μείνουμε σε κάποια σημεία της φετινής προκήρυξης, αφού με βάση αυτήν θα υποβιβαστούν τουλάχιστον 4 ομάδες από κάθε ένα (από τους δυο) ομίλους της Α΄. Στον 2ο Όμιλο που μετέχουν οι ομάδες του νησιού μας έχουμε ακόμη την Νικόπολη από την Πρέβεζα και από τα Γιάννενα ΑΣ Μολοσσών, Θρύλο και Αστράκα.

Από αυτές τις ομάδες με βάση την προκήρυξη για την άνοδο στη Γ΄ Εθνική θα έχουμε μπαράζ ανάμεσα στις δυο πρώτες ομάδες κάθε Ομίλου (1ος του ενός με 2ο του άλλου, με τον τελικό νικητή να κερδίζει την άνοδο. Το πιθανότερο να έχουμε μια ή και δυο κερκυραϊκές ομάδες στο τέλος να παλέψουν για άνοδο στην Γ΄ Εθνική. Απ΄ ευθείας υποβιβάζονται οι ομάδες από την 7η θέση και κάτω σε κάθε όμιλο. Αυτές που θα καταλάβουν τις θέσεις 5η  και 6η κάθε Ομίλου, ανάλογα με την πορεία των ομάδων της ΕΣΚΑΒΔΕ στην Γ΄ Εθνική και τους πιθανούς υποβιβασμούς, θα μπουν σε διαδικασία μπαράζ για παραμονή στην κατηγορία.  

Όλα αυτά επειδή οι ομάδες ψήφισαν από τη σεζόν 2023-24 να υπάρξει μόνο ένας Όμιλος στην Α΄ κατηγορία με 14 ομάδες, συνεπώς πρέπει να έχουμε τις παραπάνω αλλαγές, ενώ από την Β΄ κατηγορία στην οποία μετέχουν 6 ομάδες της Κέρκυρας/Παξών στον 3ο όμιλο, αυτή που θα τερματίσει 1η θα ανέβει απ΄ ευθείας στην Α΄ ΕΣΚΑΒΔΕ. Όσο για τον υποβιβασμό από την Β΄ κατηγορία της ΕΣΚΑΒΔΕ ανάλογα με τις ομάδες που θα πάρουν μέρος θα αποφασίσει και θα κάνει συμπληρωματική προκήρυξη η ΕΣΚΑΒΔΕ, αφού στις σκέψεις είναι να δημιουργηθεί και Γ΄ κατηγορία, όπως παλιότερα. Στην Β΄ κατηγορία το πρωτάθλημα θα ξεκινήσει στις 20 Νοέμβρη.  

Με 11 ομάδες της Κέρκυρας στις δυο αυτές κατηγορίες ανδρών το ενδιαφέρον είναι μεγάλο, τόσο για την άνοδο όσο και για την παραμονή και στις δυο κατηγορίες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια