Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Λ. Αυγενάκης: «Ασυνεπής η ΕΠΟ με ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ και εμάς»

ΕΠΟ – ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ - ΜΗΤΡΩΟ
20 Σεπτεμβρίου 2022 / 16:28
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Προς αναστολή πρωταθλημάτων βαδίζει η ΕΠΟ η οποία έχει έκτακτη Γ.Σ. στις 30 Σεπτεμβρίου, με την κόντρα απέναντι στον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις.

ΑΘΗΝΑ. Προς αναστολή πρωταθλημάτων βαδίζει η ΕΠΟ η οποία έχει έκτακτη Γ.Σ. στις 30 Σεπτεμβρίου, με την κόντρα απέναντι στον Υφυπουργό Λ. Αυγενάκη να έχει πάρει μεγάλες διαστάσεις. Μετά την τετραμερή συνάντηση για το θέμα του Μητρώου της ΓΓΑ, παρουσία και των ΦΙΦΑ, ΟΥΕΦΑ, αφού δεν βρέθηκε λύση οι πλευρές συμφώνησαν να συνεχίσουν τον διάλογο, αλλά η ΕΠΟ έκρινε ότι θα ήταν άνευ ουσίας και δεν πήγε. Έτσι έδωσε το δικαίωμα στον Λ. Αυγενάκη να την χαρακτηρίσει σαν «ασυνεπή» μιλώντας στην ΕΡΑ Σπορ.

Είπε χαρακτηριστικά για το μητρώο: «Η διοίκηση της ποδοσφαιρικής Ομοσπονδίας είναι ασυνεπής απέναντι σε FIFA, UEFA και εμάς, διέκοψε προσχηματικά τις συζητήσεις, παρά τη δέσμευσή της απέναντι στις διεθνείς συνομοσπονδίες και κωλυσιεργεί με ανυπόστατα επιχειρήματα για να δημιουργήσει τεχνητό αδιέξοδο. Ο κ. Μπαλτάκος θέλει να χτίσει ένα αντιπολιτευτικό αφήγημα κατά της Κυβέρνησης για προσωπικούς λόγους και όχι για καλό του ποδοσφαίρου. Και οι 53 αθλητικές Ομοσπονδίες, πλην της ΕΠΟ, έχουν συνταχθεί με τον νόμο και σε ορισμένες ο αριθμός της εγγραφής των ενεργών σωματείων τους στο Μητρώο αγγίζει το 100% και μπράβο τους. Το 84% των ενεργών ποδοσφαιρικών σωματείων είναι ήδη στο Μητρώο (1.850 εγγεγραμμένα και νόμιμα και άλλα 314 που οι αιτήσεις τους βρίσκονται στο στάδιο εξέτασης/θεραπείας) από τα 2.579 ενεργά, σύμφωνα με τις επίσημες λίστες που μας έχουν αποστείλει οι 54 ΕΠΣ της χώρας -κι όχι 4.550 που έλεγε η ΕΠΟ σε FIFA/UEFA ή 3.200 που λέει τελευταία, κάνοντας εκπτώσεις, ο κ. Μπαλτάκος, ενώ όσα σωματεία δεν έχουν ακόμα υποβάλλει την αίτησή τους, έχουν περιθώριο έως και τις 30 Σεπτεμβρίου».

Τέλος μιλώντας για τα οφέλη ο Λ. Αυγενάκης είπε: «Το Μητρώο φέρνει τη νομιμότητα και τη διαφάνεια, τακτοποιεί το άναρχο τοπίο δεκαετιών στο αθλητικό οικοδόμημα, όπου τα περισσότερα σωματεία λειτουργούσαν χωρίς καν τη βασική πιστοποίηση, την Ειδική Αθλητική Αναγνώριση και υπεράνω του νόμου δεν είναι κανένας. Με το Μητρώο ξέρουν όλοι (οι γονείς που εμπιστεύονται τα παιδιά τους, οι αθλητές που επενδύουν τα όνειρά τους, οι προπονητές, οι χορηγοί) αν το σωματείο είναι νόμιμο, αν απασχολεί προπονητή με το κατάλληλο πτυχίο, αν έχει Διοικητικό Συμβούλιο με νόμιμες διαδικασίες, αν κάνει προϋπολογισμό και απολογισμό, αν λειτουργεί όπως πρέπει. Έχουν γίνει προτάσεις σε μας από την Λακωνία και την Αργολίδα που ζητούν τα σωματεία των οποίων οι αιτήσεις είναι σε εκκρεμότητα να μπορούν να αγωνιστούν και να χρησιμοποιούν τις αθλητικές εγκαταστάσεις. Είναι ρεαλιστική πρόταση και την εξετάζουμε θετικά».

Αυτά είναι τα δεδομένα αυτή τη στιγμή, βλέπουμε μια αχτίδα φωτός από την πλευρά του Αυγενάκη, όταν αναφέρει ότι εξετάζει το θέμα της χρησιμοποίησης των αθλητικών εγκαταστάσεων σε σωματεία που έχουν κάνει αίτηση και δεν έχουν εγγραφεί πλήρως, το πιθανότερο είναι ότι όσα σωματεία ως 30 Σεπτέμβρη κάνουν αίτηση εγγραφής θα πάρουν μεγάλη παράταση για να τακτοποιηθούν και λογικά θα μπορούν να πάρουν μέρος στα πρωταθλήματα. Είναι όμως φανερό ότι με την απόφαση που περιμένουμε από την Γ.Σ. της ΕΠΟ να αναστείλει όλα τα πρωταθλήματα θα υπάρξει τεράστια αναστάτωση με απρόβλεπτες συνέπειες, γιατί όχι μόνο τα τοπικά πρωταθλήματα και το κύπελλο των Ενώσεων δεν θα γίνου, αλλά ούτε η Γ΄ Εθνική, αν δεν αλλάξει κάτι. 

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια