Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κραυγή αγωνίας της ΑΕ Φαιάκων για τα γήπεδα

ΑΘΛΗΤΙΚΕΣ ΕΓΚΑΤΑΣΤΑΣΕΙΣ
15 Σεπτεμβρίου 2022 / 15:45
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι από το κέντρο της πόλης το κοντινότερο Δημοτικό γήπεδο ποδοσφαίρου που λειτουργεί για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, είναι στο Σκριπερό, δείχνει την παντελή αδιαφορία του Δήμου στις αθλητικές δικές του υποδομές.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Το ότι από το κέντρο της πόλης το κοντινότερο Δημοτικό  γήπεδο ποδοσφαίρου που λειτουργεί για το Δήμο Κεντρικής Κέρκυρας, είναι στο Σκριπερό, δείχνει την παντελή αδιαφορία του Δήμου στις αθλητικές δικές του υποδομές. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα πολλές ομάδες είτε να αναστείλουν τη λειτουργία τους (Κοντόκαλι, Κερ. Ποταμού κλπ) είτε να συνεχίζουν τρέχοντας σαν τσιγγάνοι πάνω κάτω.

Η ΑΕ Φαιάκων δεν μπόρεσε να μην κάνει τη δική της παρέμβαση, μην ξεχνάμε ότι στον εκεί άλλοτε Δήμο Φαιάκων, Σκριπερό, Αγ. Μάρκος και Κορακιάνα έχουν γήπεδα που είναι εγκαταλελειμμένα και οι ομάδες που συμμετέχουν και φέτος στο πρωτάθλημα ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΕ Φαιάκων, Αστέρας Σπαρτύλα ψάχνονται κάθε χρόνο.

Η ΑΕ Φαιάκων δεν μπορεί να αναχθεί τον εμπαιγμό αν θέτετε και έστειλε επιστολή στον ΣΥΠΑΠ και στην ΕΠΣΚ για το θέμα.

 

Η επιστολή της ΑΕ Φαιάκων

Θέμα: Κατάσταση Δημοτικού γηπέδου ποδοσφαίρου Σκριπερού

Κύριοι υπεύθυνοι για την απρόσκοπτη λειτουργία των Δημοτικών Αθλητικών υποδομών στο νησί μας.

Έχετε αντιληφθεί πιστεύουμε ότι σε λίγο χρονικό διάστημα ξεκινούν τα τοπικά πρωταθλήματα ποδοσφαίρου που διοργανώνει η ΕΠΣΚ, ως επί το πλείστον στα δημοτικά γήπεδα που έχετε την αρμοδιότητα και την υποχρέωση για την προσφορά τους στην αθλούμενη νεολαία του τόπου μας.

Στο σημείο αυτό θέτουμε μια ερώτηση: Έχει επισκεφθεί κάποια επιτροπή της υπηρεσίας σας όλα αυτά τα γήπεδα για να καταγράψει τις ελλείψεις και να προσπαθήσει να τις αποκαταστήσει; Η απάντηση νομίζουμε ότι είναι γνωστή.

Στην περιοχή του πρώην Δήμου Φαιάκων και Παλαιοκαστριτών και μέχρι το Κοντόκαλι υπάρχουν τα εξής γήπεδα:

α) Γήπεδο Κοντοκαλιού (σε ανακατασκευή χωρίς να γνωρίζουμε πότε θα παραδοθεί  για χρήση, άρα μη λειτουργικό)

β) Γήπεδο Αγίου Μάρκου, σε άθλια κατάσταση, άρα μη λειτουργικό

γ) Γήπεδο Σπαρτύλα, σε άθλια κατάσταση, άρα μη λειτουργικό

δ) Γήπεδο Κορακιάνας, σε άθλια κατάσταση, άρα μη λειτουργικό

Και παραμένει το γήπεδο Σκριπερού να καλύψει τις ανάγκες όλης της περιοχής που αναφέραμε. Εφ΄ όσον το θέμα είναι έτσι στη δεδομένη χρονική στιγμή, πιστεύουμε ότι η Υπηρεσία σας θα έπρεπε από το καλοκαίρι να έχει ρίξει όλο το βάρος στην αποκατάσταση των ελλείψεων στο συγκεκριμένο γήπεδο  για να αντιμετωπιστούν όσο είναι δυνατόν οι ανάγκες που θα προέκυπταν, αφού θα ήταν το μοναδικό λειτουργικό γήπεδο στην περιοχή.

Αντ΄ αυτού όμως επικρατεί η εγκατάλειψη και το μόνο ερώτημα που προκύπτει είναι αν αυτή είναι συνειδητή ή προκύπτει από ανικανότητα. Κάθε αρμόδιος-υπεύθυνος ο οποίος έχει φέρει στο σημείο αυτό τις αθλητικές υποδομές που προορίζονται για τη νεολαία μας, νομίζουμε ότι ν είχε την παραμικρή αίσθηση ευθιξίας θα έπρεπε να παραιτηθεί. 

Την 24/9/2022 έχει οριστεί αγώνας κυπέλλου στο ανώτερο γήπεδο από την ΕΠΣΚ μεταξύ της ΑΕ Φαιάκων και του ΑΟ Κάβος. Οι αρμόδιες επιτροπές έχουν επισκεφτεί το ανωτέρω γήπεδο και έκριναν ότι είναι κατάλληλο για τη διεξαγωγή ποδοσφαιρικού αγώνα

Από μια γρήγορη επίσκεψη μας διαπιστώθηκαν τα κατωτέρω:

α) Αποδυτήρια διαιτητών δεν υπάρχει πόρτα στην τουαλέτα

β) Οι ηλεκτρικές εγκαταστάσεις είναι ξεχαρβαλωμένες με κίνδυνο ηλεκτροπληξίας σε όποιον τις χρησιμοποιήσει.

γ) Ο αγωνιστικός χώρος είναι σκληρός σαν μπετόν

δ) Από την μεριά των κερκίδων ΔΕΝ έχει τοποθετηθεί αφρολέξ που βρίσκεται 1,5 μέτρο από την αγωνιστική γραμμή για την αποφυγή τραυματισμών

ε) Τα αποδυτήρια και τα ντους βρίσκονται σε ελεεινή κατάσταση

στ) Τα δοκάρια των εστιών είναι άβαφτα και σκουριασμένα, τα δε δίχτυα χιλιοτρυπημένα

ζ) Οι μισοί προβολείς που έχουν τοποθετηθεί φωτίζουν το χώρο έξω από το γήπεδο, αφού από πέρσι ο αέρας τους έχει μετακινήσει και παρά τις οχλήσεις μας δεν βρέθηκε χρόνος μέχρι σήμερα να τοποθετηθούν σωστά

η) Οι πάγκοι των αναπληρωματικών είναι σπασμένοι και σε άθλια κατάσταση

θ) Σε όλη την περίμετρο περίφραξης βάτοι και άλλα ζιζάνια ανενόχλητα, έχουν φτάσει μέχρι την αγωνιστική γραμμή.

Για την τεκμηρίωση όλων αυτών σας επισυνάπτουμε και τις σχετικές φωτογραφίες.

Ύστερα από την έκθεση αυτών των γεγονότων θα θέλαμε να μας γνωρίσετε αν εξακολουθείτε να πιστεύετε ότι ο προγραμματισμένος αγώνας είναι δυνατόν να διεξαχθεί σε αυτό τογήπεδο, υπό αυτές τις συνθήκες, ενημερώνοντας παράλληλα και το σωματείο ΑΟ Κάβος για την αποφυγή άσκοπης ταλαιπωρίας.

Για το Δ.Σ.

Ο πρόεδρος - Θρασύβουλος Τζώρας

Ο γ. γραμματέας - Κωνσταντίνος Μεταλληνός

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια