Η επιστροφή του ΑΟ Κέρκυρα, 45 χρόνια μετά στην Α΄ ΕΠΣΚ
ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟ Κέρκυρα μετά από μια «λευκή επταετία» όπου δεν υπήρξε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, επέστρεψε, τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο ΑΟ Κέρκυρα μετά από μια «λευκή επταετία» όπου δεν υπήρξε στον ποδοσφαιρικό χάρτη, επέστρεψε, τα τελευταία τρία χρόνια και φέτος θα αγωνιστεί στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ. Η «λευκή επταετία» ήταν αποτέλεσμα της αλλαγής ΑΦΜ, αφού λόγω των οικονομικών προβλημάτων και των χρεών σαν ΠΑΕ, ουσιαστικά διαλύθηκε, απλά απορροφήθηκε από τον ΑΟ Κασσιόπης (χρώματα, φανέλα, σήμα, γήπεδο κλπ) που έπαιζε στα επαγγελματικά πρωταθλήματα σαν ΑΟ Κασσιόπης Κέρκυρας (ΑΟΚ Κέρκυρα). Δεν ξεχνάει κανείς ότι στο ΕΑΚΚ όταν έπαιζε ο ΑΟΚΚ, ο κόσμος ποτέ δεν φώναξε Κασσιόπη αλλά ΑΟ Κέρκυρα.
Παλιοί αθλητές και φίλοι της ομάδας έκαναν μεγάλη προσπάθεια να μετέχει η ομάδα στα ερασιτεχνικά πρωταθλήματα σαν ΑΟ Κέρκυρα τότε, για να μην σβήσει η ομάδα, αλλά από τη διοίκηση του ΑΟ Κασσιόπης που είχε «υα χαρτιά της ομάδας» υπήρξε άρνηση, δεν δινόταν το πράσινο φως και φτάσαμε ακόμα και στις δικαστικές αίθουσες. Αυτά ανήκουν στο παρελθόν, η ομάδα επέστρεψε και από φέτος θα παίξει στην Α΄ κατηγορία, κάτι που ίσως γινόταν πιο ενωρίς αλλά η διακοπή των πρωταθλημάτων λόγω covid στάθηκε τροχοπέδη.
Η διοίκηση του κ. Γ. Κολυτά που αποτελείται από παλιούς ποδοσφαιριστές της ομάδας έκανε σωστά και σταθερά βήματα και το σωματείο προχωράει, με στόχο πάντα να ανέβει κατηγορίες, αφού δεν ταιριάζει στην ομάδα να παίζει στο τοπικό. Μάλιστα η τελευταία φορά που βρέθηκε στην Α΄ κατηγορία της ΕΠΣΚ είναι την περίοδο 1975-76 και 1976-77 δηλαδή 45 χρόνια πριν, ενώ το 1977 μέσω μπαράζ ανέβηκε στην Εθνική Ερασιτεχνική.
Πηγαίνοντας στη φετινή σεζόν, πρέπει να τονίσουμε ότι η ομάδα έκανε πολλές μεταγραφικές κινήσεις σε μια προσπάθεια να έχει αξιόλογη παρουσία στην κατηγορία. Ο παλιός άσσος της ομάδας Γιάννης Χονδρογιάννης έχει αναλάβει την θέση του προπονητή (αφιλοκερδώς) από την πρώτη μέρα της επιστροφής της ομάδας, ενώ φέτος εκτός από τον γυμναστή Σπύρο Αγάθο θα έχει και βοηθό του τον Αλέξη Βιτουλαδίτη, παλιό παίκτη της ομάδας (έπαιξε και στη Super League).
Σε αυτό που πρέπει να σταθούμε όμως είναι το γηπεδικό πρόβλημα, αφού υπάρχει ο Πλάντραφος για προπονήσεις, στην όποια κατάσταση είναι ο αγωνιστικός χώρος, αλλά δεν έχει γήπεδο για να αγωνιστεί. Το ΕΑΚΚ ήταν η κλασσική του έδρα αλλά είναι παρατημένο. Τώρα είναι χωράφι χέρσο και ίσως με τις βροχές βγει χόρτο όπως πέρσι και δώσει κάποιους αγώνες εκεί ο ΑΟ Κέρκυρα. Άλλως αναγκαστικά θα πρέπει να χρησιμοποιήσει άλλη έδρα, είτε το γήπεδο του Ολύμπου (το έχει χρησιμοποιήσει παλιότερα) είτε αυτό της ΕΠΣΚ (Σφακιανάκης) στο Κανόνι.
Ο ΑΟ Κέρκυρα είναι η ομάδα που συμμετείχε σε όλες τις επαγγελματικές κατηγορίες, με τις μεγαλύτερες διακρίσεις και προσπαθεί να επανέλθει. Δύσκολο δεν είναι αλλά δεν είναι και εύκολο, αφού χρειάζεται δουλειά, οργάνωση και στήριξη ηθική και οικονομική. Με δεδομένο ότι ο κόσμος έχει «αραιώσει» απ΄ τα γήπεδα, η δυσκολία της συσπείρωσης υπάρχει, όσο για την οικονομική, υπάρχουν κάποιες επιχειρήσεις που στηρίζουν την ομάδα, αλλά για να φτάσεις ψηλά, χρειάζεται και κάτι ξεχωριστό. Όπως και να το κάνει κανείς Σπύρο Καλογιάννη δεν βρίσκεις, αφού τα όσα έκανε για την ομάδα θεωρούμε ότι κανείς δεν μπορεί σήμερα να τα κάνει. Αν βρεθεί επενδυτής τότε θα μιλάμε διαφορετικά, σήμερα θα μείνουμε στην σωστή προσπάθεια που κάνει η ομάδα να ανέβει σκαλοπάτι-σκαλοπάτι ψηλότερα.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια