Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Συμμετοχή δήλωσαν 34 ομάδες, θα πάρουν μέρος όλες;

ΠΡΩΤΑΘΛΗΜΑΤΑ - ΕΠΣΚ
31 Αυγούστου 2022 / 20:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί στην κληρωτίδα της ΕΠΣΚ να μπήκαν για το πρωτάθλημα 14 ομάδες της Α΄και 20 της Β΄ κατηγορίας, όσες δηλαδή δήλωσαν συμμετοχή αλλά το ερώτημα είναι αν θα αγωνιστούν όλες;

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί στην κληρωτίδα της ΕΠΣΚ να μπήκαν για το πρωτάθλημα 14 ομάδες της Α΄και 20 της Β΄ κατηγορίας, όσες δηλαδή δήλωσαν συμμετοχή αλλά το ερώτημα είναι αν θα αγωνιστούν όλες; Και αυτό όχι επειδή κάποιο την τελευταία στιγμή για δικούς της λόγους αποσυρθεί (το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν), αλλά αν πληρούν τον όρο του νόμου  Αυγενάκη που λέει ότι θα μείνουν εκτός όλοι οι σύλλογοι που θα θα είναι εγγεγραμμένοι  στο Μητρώο της ΓΓΑ.    

 Η τελευταία παράταση εγγραφής στο μητρώο της ΓΓΑ ή επικυροποίηση των σωματείων που ήταν γραμμένα, έληξε 31 Αυγούστου 2022, χωρίς να έχουμε κάποια κίνηση από ΕΠΟ, ΕΠΣ, από το ποδόσφαιρο γενικότερα που ζήτησε όλες οι ερασιτεχνικές ομάδες να μπορούν να παίξουν τη σεζόν που ξεκινάει. Η ομοσπονδία και οι ΕΠΣ είχαν αντιδράσει σθεναρά και αυτό γιατί με βάση το νόμο από 1 Σεπτέμβρη ομάδα που δεν έχει την ειδική αναγνώριση από την ΓΓΑ, δεν έχει δικαίωμα συμμετοχής σε πρωταθλήματα ή κύπελλο, όπως και να κάνει χρήση των δημόσιων ή δημοτικών αθλητικών εγκαταστάσεων.

Πριν λίγες μέρες είχαμε και επιστολή των ΦΙΦΑ/ΟΥΕΦΑ σε Αυγενάκη και συνάντηση του Τσέφεριν (ΟΥΕΦΑ) στου Μαξίμου με τον πρωθυπουργό για το θέμα αυτό, αλλά δεν άλλαξε κάτι σε ότι έχει σχέση με το αίτημα της ΕΠΟ για τις ομάδες της.

Επίσημα όμως ως τις πρώτες απογευματινές ώρες της Τετάρτης 31/8/2022 δεν άλλαξε κάτι και περιμένουμε να δούμε από την Πέμπτη 1 Σεπτέμβρη αν κάποια ομάδα που ανήκει στην ΕΠΣ Κέρκυρας (από τις 34) δεν είναι στο Μητρώο και τι θα γίνει σε μια τέτοια περίπτωση. Υπάρχει η εκτίμηση από τον πρόεδρο της Ένωσης κ. Ι. Βλαχόπουλο, όπως και πριν λίγες μέρες μας δήλωσε,  ότι όλες οι ομάδες θα πάρουν μέρος  και δεν θα υπάρξουν αποκλεισμοί.

Περιμένουμε πλέον την επίσημη θέση του κράτους και της ΕΠΟ για το θέμα, που  εδώ και δυο χρόνια απασχολεί τους συλλόγους, με κίνδυνο πολύ μεγάλο μέρος από αυτούς να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής τη σεζόν που ξεκινάει.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια