Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διευκρινήσεις για τη συμμετοχή του Αστέρα Πετριτή από την ΕΠΣΚ

ΕΠΣΚ- ΚΥΠΕΛΛΟ
30 Αυγούστου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει δημιουργηθεί ζήτημα με την συμμετοχή ή όχι του Αστέρα Πετριτή στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, με τον «αποκλεισμό του» αρχικά, όπως ισχυρίστηκε η Ένωση, με αιτιολογία ότι συμμετέχει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Έχει δημιουργηθεί ζήτημα με την συμμετοχή ή όχι του Αστέρα Πετριτή στο θεσμό του Κυπέλλου της ΕΠΣΚ, με τον «αποκλεισμό του» αρχικά, όπως ισχυρίστηκε η Ένωση, με αιτιολογία ότι συμμετέχει στο θεσμό του κυπέλλου Ελλάδος. Όμως σωστά πράττοντας η ΕΠΣΚ ζήτησε τη γνώμη της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ, η οποία άναψε το πράσινο φως και κανονικά μπαίνει στην κλήρωση Τετάρτη 31/8/2022 , η ομάδα του Αστέρα Πετριτή.  

 

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

Σχετικά με το θέμα που έχει προκύψει σχετικά με τη συμμετοχή ή μη  του σωματείου ΑΟ ΑΣΤ ΠΕΤΡΙΤΗ στη διοργάνωση του φετινού Κυπέλλου ΕΠΣ Κέρκυρας « Σταύρος Σαββανής», έχουμε να επισημάνουμε για την αποκατάσταση της αλήθειας τα παρακάτω:

  1. Από την πρώτη στιγμή, ο Πρόεδρος της ΕΠΣ Κέρκυρας επικοινώνησε τηλεφωνικά με την ΕΠΟ, όπου του απάντησαν ότι η νέα προκήρυξη του Κυπέλλου Ελλάδος δεν έχει ακόμα αποφασιστεί. Κατόπιν επικοινώνησε με Προέδρους και άλλων Ενώσεων και οι γνώμες τους ήταν αντικρουόμενες.
  2. Όντως στη φετινή προκήρυξη της ΕΠΣ Κέρκυρας για τον θεσμό του Κυπέλλου, προβλέπεται η συμμετοχή των ομάδων της Γ Εθνικής κατηγορίας, πλην όμως δεν αποσαφηνίζουμε ρητά ότι η ομάδα, κυπελλούχος της ΕΠΣ Κέρκυρας, που συμμετέχει στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΠΟ, δεν μπορεί να αγωνίζεται στο Κύπελλο ερασιτεχνών ΕΠΣ Κέρκυρας. Πράγμα όπου ίσχυσε πέρυσι, γι‘ αυτό και η ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ και ο ΟΦΑΜ δεν αγωνίστηκαν στο τοπικό Κύπελλο, αλλά σε αυτό του Κυπέλλου Ελλάδος της ΕΠΟ.
  3. Η ΕΠΣ Κέρκυρας κατέθεσε ερώτημα στη Νομική Υπηρεσία της ΕΠΟ για τη διασφάλιση της αξιοπιστίας της διοργάνωσης και αναμένει την απάντηση. Σχετικά με το θέμα αυτό ο Πρόεδροςτης ΕΠΣΚ ενημέρωσε τον τεχνικό διευθυντή του σωματείου ΑΟ ΑΣΤ ΠΕΤΡΙΤΗ κο Βλαχόπουλο Δημήτριο, όπου του αποσαφήνισε ότι περιμένει τη γνωμοδότηση της Νομικής Υπηρεσίας.
  4. Την Πέμπτη 25.8.2022 ο Πρόεδρος της ομάδας ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ κ. Κουρτέσης Σπύρος, συνάντησε στα γραφεία της Ένωσης τον Πρόεδρο της ΕΠΣΚ κ. Βλαχόπουλο Ιωάννη και δεν τον ρώτησε ΤΙΠΟΤΑ για το συγκεκριμένο θέμα. Επιπλέον διαβάσαμε σε αθλητικό την συνέντευξη του, που εμμέσως πλην σαφώς δηλώνει ότι η Ένωση αποκλείει τον ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ από τον θεσμό του Κυπέλλου και πάει ένα βήμα παρακάτω και εμπλέκει το σωματείο της ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ, ότι δήθεν εμείς κάνουμε « χατίρια» στη Λευκίμμη και την βάζουμε να παίξει, για να ξετιμωρηθούν παίκτες της και γι‘ αυτό αποκλείουμε τον ΑΣΤΕΡΑ.

Δυστυχώς εμείς δεν μπορούμε να παρακολουθήσουμε τον κ. Κουρτέση, λυπούμαστε για το επίπεδο της σκέψης του. Αν όμως ο κ. Κουρτέσης δεν είπε αυτά που γράφονται στο Αθλητικό site, οφείλει άμεσα να τα διαψεύσει.

Εμείς, είμαστε εδώ για την διευθέτηση όλων των εκκρεμοτήτων, αναμένουμε την απάντηση της Νομικής Υπηρεσίας της ΕΠΟ και αναλόγως θα πράξουμε, χωρίς κόμπλεξ, κακοβουλίες και ανούσιες αντιδικίες με τις ομάδες μας.

Ευχόμαστε καλή επιτυχία στον ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ στον θεσμό του Κυπέλλου Ελλάδος  και στο πρωτάθλημα της Γ Εθνικής.

Υστερόγραφο: σήμερα 29/08/2022 και ώρα 12.00 κατατέθηκε στα γραφεία αίτημα του ΑΣΤΕΡΑ ΠΕΤΡΙΤΗ για το συγκεκριμένο θέμα.

Ερώτηση , όλα αυτά που αναφέρει στο αίτημα του  ο κ. Κουρτέσης γιατί δεν τα ανέφερε πριν 2 εβδομάδες στον Πρόεδρο της ΕΠΣΚ, αλλά προτίμησε το γνωστό αθλητικό site; Δικαίωμά του!

Τα συμπεράσματα δικά σας.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια