Παρασκευή 20.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η μικρότερη παρουσία εδώ και δεκαετίες

ΕΠΣΚ
23 Αυγούστου 2022 / 15:46
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως αναφέραμε χθες έχει ουσιαστικά σχηματιστεί ο χάρτης των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα τη σεζόν που ξεκινάει σύντομα,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Όπως αναφέραμε χθες έχει ουσιαστικά σχηματιστεί ο χάρτης των ομάδων που θα πάρουν μέρος στα τοπικά πρωταθλήματα τη σεζόν που ξεκινάει σύντομα, με δυο κατηγορίες, την Α΄ (αντί Α1) και την Β΄ (αντί της Α΄). Μάλιστα η Β΄ και τη φετινή σεζόν θα διεξαχθεί σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια (Βορρά, Νότος).

Με βάση τις δηλώσεις συμμετοχής θα έχουμε τυπικά την εξής εικόνα:

Α΄ Κατηγορία (14 ομάδες): ΟΦΑΜ, Θιναλιακός, Όλυμπος, Παξοί, Αναγέννηση Περιβολίου, Αχιλλέας Νυμφών, Κεραυνός Αγ. Νικολάου, Κάβος, Ολυμπιάδα, Αστέρας Λιαπάδων, Οδυσσέας Αυλιωτών, Κρόνος Αργυράδων, ΠΑΟ Κορακιάνας, ΑΟ Κέρκυρα.

Β΄ Κατηγορία (20 ή 21 ομάδες):  ΑΕ Καναλίων, Αστέρας Μωραϊτίκων, ΑΕ Φαιάκων, ΠΑΟ Σφακιανάκης, Εθνικός Περουλάδων, ΓΕ Παλαιοκαστριτών, Ατρόμητος Άφρας, Δίας Κασσιόπης, Ομόνοια, Ηρακλής Σφακερών, Αστέρας Σπαρτύλα, Κοντόκαλι (???), Μπενίτσες, Μ. Αλέξανδρος, Θύελλα, ΑΕ Κανονιού, Ηρακλής Αγ. Δέκα,  Κεραυνός Δραγωτινών, Βολίδα, Φοίνικες, Βασιλάτικα.

Σε σχέση με την περσινή σεζόν, ο Ατρόμητος Στρογγυλής που είχε ξεκινήσει το πρωτάθλημα και αποχώρησε, δεν θα συμμετάσχει, όπως και ο Νέος 2017 και Σιναράδες που πέρσι δήλωσαν αλλά δεν έπαιξαν. Εκτός αυτού συμμετοχή δεν δήλωσαν ο Ποσειδώνας Βιταλάδων, ο Ορφέας και ο Κεραυνός Ποταμού. Τυπικά έξι ομάδες που πέρσι δήλωσαν συμμετοχή, δεν υπάρχουν στον φετινό ποδοσφαιρικό χάρτη με ότι αυτό συνεπάγεται.    

Με βάση τις πληροφορίες μας, υπάρχει το ενδεχόμενο ομάδα που δήλωσε στην Α΄ τελικά να επιλέξει να αγωνιστεί στη Β΄ κατηγορία, οπότε θα έχουμε αλλαγή. Δηλαδή μια ομάδα από την Β΄ θα ανέβει και επειδή οι πληροφορίες μας είναι έγκυρες, αυτή θα είναι ο ΠΑΟ Σφακιανάκης, αφού η ΑΕ Φαιάκων που είναι η πρώτη επιλαχούσα, δεν επιθυμεί να παίξει στην Α΄ κατηγορία, ούτε και οι Μπενίτσες που μαζί με τον ΠΑΟΣ ακολουθούν στην 2η θέση των επιλαχουσών ομάδων. Αυτό θα το γνωρίζουμε ως το τέλος της εβδομάδας.

Ακόμη πρέπει να τονίσουμε ότι το Κοντόκαλι πιθανόν να αγωνιστεί μόνο στα πρωταθλήματα υποδομών, ενώ ο Ορφέας θα συνεχίσει να παίζει στα πρωταθλήματα υποδομών, όχι όμως στο πρωτάθλημα ανδρών.

Τέλος να αναφέρουμε ότι αν κάποια ομάδα δεν αποχωρήσει πριν την έναρξη θα έχουμε για πρώτη φορά μετά από πάρα πολλά χρόνια, πρωτάθλημα με τις λιγότερες ομάδες (34 ή 35) και αυτό προβληματίζει, αφού η συρρίκνωση συνεχίζεται. Σίγουρα το οικονομικό παίζει σημαντικό ρόλο, όπως και η απουσία αρκετών παραγόντων, ενώ πολλά από τα γήπεδα που είναι ακατάλληλα για χρήση (Καστελλάνων Μέσης, Βολίδας, Αγ. Νικολάου, Σιναράδων, Αγ. Μάρκου, Σπαρτύλα, Κοντόκαλι, Φαίακα, Κανακάδων, Αγραφών, Αχαράβης, Κορακιάνας) παίζουν το ρόλο τους. Σκεφτείτε μόνο πόσα παιδιά θα μπορούσαν να κλωτσούν μια μπάλα στα 12 αυτά γήπεδα, που είναι από το Βορρά ως το Νότο.    

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια