Σάββατο 11.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα παράταση εγγραφής στο Μητρώο ως 17 Αυγούστου

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ –ΠΑΡΑΤΑΣΗ
28 Ιουλίου 2022 / 16:42
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έστω και για λίγες μέρες θα δοθεί νέα παράταση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ στα σωματεία, αφού αυτό υποσχέθηκε ο κ. Λ.Αυγενάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τ. Μπαλτάκο.

ΑΘΗΝΑ. Έστω και για λίγες μέρες θα δοθεί νέα παράταση εγγραφής στο Μητρώο της ΓΓΑ στα σωματεία,  αφού αυτό υποσχέθηκε ο κ. Λ.Αυγενάκης στον πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Τ. Μπαλτάκο.

Με  επιστολή που στάλθηκε  από τον πρόεδρο της ΕΠΟ στον Υφυπουργό Αθλητισμού, ζητούσε «σύντομη παράταση ως προς την προθεσμία εγγραφής στο Μητρώο» να μην ισχύσει δηλαδή η 31η Ιουλίου 2022. Αυτό θα ήταν καταστροφικό για το μεγαλύτερο μέρος των σωματείων αφού από 1/8/2022 δεν θα είχαν δικαίωμα συμμετοχής σε πρωταθλήματα, κύπελλο κλπ.

Ο κ. Αυγενάκης σκέφτηκε λογικά  και αφού επικοινώνησε με τον κ. Μπαλτάκο βρέθηκε λύση για ολιγοήμερη παράταση, έως τις 17 Αυγούστου 2022. Βέβαια δεν έλαβαν υπόψη τους ότι η μισή Ελλάδα θα είναι σε άδεια και δύσκολα θα μπορέσουν οι εναπομείναντες υπάλληλοι να ελέγξουν ως τότε εκατοντάδες φακέλους, αλλά είναι και αυτή η παράταση κάτι.   

Συμφωνήθηκε να κατατεθεί η τροποποίηση για τη νέα ρύθμιση στη Βουλή, την Πέμπτη 28/7/2022, την ώρα που θα συζητηθεί η μείωση από 5% σε 1%, του ποσοστού που εισπράττει η ΕΠΟ από τις ραδιοτηλεοπτικές συμβάσεις των ΠΑΕ.

Εμείς επί πρόσθετα θα λέγαμε ότι πληροφόρηση μέσα από την ΓΓΑ, αναφέρει ότι σιωπηρά η παράταση θα είναι ως 30/9/2022, ως τότε δηλαδή για τα σωματεία θα υπάρξει «ανοχή» από κει και πέρα όσα δεν τακτοποιηθούν, ακόμα και  να έχουν ξεκινήσει επίσημες υποχρεώσεις, θα αποβληθούν και δεν θα μπορούν να συνεχίσουν.    

Επιστολή σε FIFA/UEFA του Τζώρτζογλου

Μια μέρα πριν ο πρόεδρος της ΕΠΣ Ηρακλείου κ. Ν. Τζώρτζογλου, ο οποίος εδώ και καιρό φωνάζει για μη εφαρμογή του νόμου μετά τις 31/7/2022, προχώρησε μόνος του πολύ περισσότερο αφού, έστειλε επιστολή σε FIFA και UEFA, με αποδέκτες το γραφείο του πρωθυπουργού και του υπουργού επικρατείας Γ. Γεραπετρίτη. Με αυτή ζήτησε άμεσα την παρέμβασή τους για να μην έχουν κυρώσεις οι ομάδες. Η πληγή ως 17/8/2022 θα θεραπευτεί; Φοβάμαι πως όχι και θα έχουμε νέα σειρά παραπόνων, αιτημάτων κλπ. Οψόμεθα…!!!

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια