Δευτέρα 20.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Υποχρεωτικά διπλωματούχος προπονητής σε όλες τις ομάδες

ΕΠΣ ΚΕΡΚΥΡΑΣ
27 Ιουλίου 2022 / 15:37
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ θα διοργανώσει τα πρωταθλήματα με δικούς της όρους, αφού πέρσι όταν ανέλαβε είχαν ήδη ξεκινήσει. Στις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη νέα σεζόν 2022-2023,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Για πρώτη φορά η νέα διοίκηση της ΕΠΣΚ θα διοργανώσει τα πρωταθλήματα με δικούς της όρους, αφού πέρσι όταν ανέλαβε είχαν ήδη ξεκινήσει. Στις αποφάσεις που πήρε στην τελευταία συνεδρίαση του Δ.Σ. για τη νέα σεζόν 2022-2023, ξεχωρίζει αυτή που αναφέρει ότι ΟΛΑ τα σωματεία έχουν υποχρέωση να έχουν διπλωματούχο προπονητή, με βάση  με την ολιστική μελέτη που ψήφισε η ΕΠΟ με βάση  το νέο αθλητικό νόμο. Αυτό σημαίνει ότι πρέπει πλέον να κάνουν συμβάσεις, να τις καταθέτουν στην εφορία κλπ, επιπλέον γραφειοκρατία για τα σωματεία και παραπάνω έξοδα, αφού πολλές ομάδες των μικρότερων κατηγοριών δύσκολα θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στο οικονομικό κομμάτι.   

Ξεχωρίζουν ακόμα η μετονομασία του κυπέλλου σε «Σταύρος Σαββανής» σε μνήμη του πρόσφατα θανόντος παλιού προέδρου της ΕΠΣΚ, ενώ εκτός από το Super Cap,  θα έχουμε και αγώνα για υπερπρωταθλητή στην Α΄ κατηγορία ανάμεσα σε ΑΟ Κέρκυρα και Κρόνο Αργυράδων, που ήταν πρωταθλήτριες ομάδες στους Ομίλους τους, με τα χρήματα αυτών των δυο αγώνων να πηγαίνουν στο Ταμείο Αλληλεγγύης. Τέλος οι κατηγορίες αλλάζουν, θα είναι όπως παλιότερα, έτσι για φέτος η Α1 γίνεται Α΄ και η Α΄ γίνεται Β΄, ενώ την επόμενη χρονιά θα ξαναλειτουργήσει η Γ΄ κατηγορία.    

Το δελτίο τύπου της ΕΠΣΚ

Η Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας στην συνεδρίασή της την Δευτέρα 25 Ιουλίου 2022 ελήφθησαν οι παρακάτω αποφάσεις:

1. Εγκρίθηκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων Α και Β ερασιτεχνικής κατηγορίας για την ποδοσφαιρική περίοδο 2022-2023. Η προκήρυξη θα αποσταλεί στην ΕΠΟ για έγκριση και κατόπιν θα αποσταλεί σε όλες τις ομάδες της δύναμής μας.

2. Αποφασίσθηκε το πρωτάθλημα της Α κατηγορίας να ξεκινήσει το Σαββατοκύριακο 1 - 2 Οκτωβρίου 2022, και της Β κατηγορίας το Σαββατοκύριακο 8 - 9 Οκτωβρίου 2022.

Οι ομάδες που θα συμμετέχουν και μετά από την επικύρωση των βαθμολογιών είναι:

Α ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΟΦΑΜ, ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ, ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΟΣ, ΑΟ ΠΑΞΟΙ, ΑΠΣ ΑΝ ΠΕΡΙΒΟΛΙΟΥ, ΑΟ ΑΧ ΝΥΜΦΩΝ, ΑΠΣ ΑΓ ΝΙΚΟΛΑΟΣ, ΑΟ ΚΑΒΟΣ, ΑΠΣ ΟΛΥΜΠΙΑΔΑ, ΑΟ ΑΣΤ ΛΙΑΠΑΔΩΝ, ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ, ΠΑΟΚ, ΑΟ ΚΕΡΚΥΡΑ , ΑΣ ΟΔ.  ΑΥΛΙΩΤΩΝ.

Β ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ­

ΑΕ ΦΑΙΑΚΩΝ, ΠΑΟ ΣΦΑΚΙΑΝΑΚΗΣ, ΑΟ ΕΘΝ ΠΕΡΟΥΛΑΔΩΝ, ΓΕΠ, ΑΠΣ ΑΤΡ ΑΦΡΑΣ, ΠΑΣ ΔΙΑΣ ΚΑΣΣΙΟΠΗΣ, ΑΟ ΟΜΟΝΟΙΑ, ΑΕ ΚΑΝΑΛΙΩΝ, ΑΣ ΗΡ ΣΦΑΚΕΡΩΝ, ΑΟ ΑΣΤ ΣΠΑΡΤΥΛΑΣ, ΑΣ ΚΕΡ ΠΟΤΑΜΟΥ, ΑΠΣ ΜΠΕΝΙΤΣΕΣ, ΑΕ Μ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ, ΑΠΣ ΘΥΕΛΛΑ, ΑΟ ΠΟΣ ΒΙΤΑΛΑΔΩΝ, ΑΕ ΚΑΝΟΝΙΟΥ, ΑΠΣ ΗΡ ΑΓ ΔΕΚΑ, ΑΓΣ ΟΡΦΕΑΣ, ΑΟ ΚΕΡ ΔΡΑΓΩΤΙΝΩΝ,  ΑΟ ΑΣΤ ΜΩΡΑΙΤΙΚΩΝ.

Ανάλογα με τη συμμετοχή νέων ομάδων η Β κατηγορία θα χωριστεί σε δυο ομίλους με γεωγραφικά κριτήρια.

3. Αποφασίσθηκε η διεξαγωγή του SUPERCAP μεταξύ των σωματείων ΑΟ ΑΣΤ ΠΕΤΡΙΤΗ- ΑΣ ΘΙΝΑΛΙΑΚΟΣ το  δεύτερο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.

 4. Επίσης θα διεξαχθεί αγώνας για τον υπερ - πρωταθλητή της Α΄ κατηγορίας μεταξύ των ομάδων ΑΠΣ ΚΡΟΝΟΣ- ΠΑΟΚ, η ακριβής ημερομηνία των παραπάνω αγώνων θα προσδιοριστεί κατόπιν συνεννόησης με τις διαγωνιζόμενες ομάδες, και τα έσοδα των ανωτέρω θα διατεθούν στο ταμείο Αλληλεγγύης ποδοσφαιριστών.

5. Η κλήρωση των πρωταθλημάτων και του Κυπέλλου θα διεξαχθεί την Τετάρτη 31 Αυγούστου σε χώρο που θα ανακοινωθεί .

6. Ο τρόπος και οι ημερομηνίες του Κυπέλλου θα προσδιοριστεί μετά από τις δηλώσεις των ομάδων. Το Κύπελλο ΕΠΣ Κέρκυρας μετονομάζεται σε ΚΥΠΕΛΛΟ ΕΠΣΚ –«ΣΤΑΥΡΟΣ ΣΑΒΒΑΝΗΣ».

7. Αποφασίσθηκε η προκήρυξη των πρωταθλημάτων υποδομών να εγκριθεί αφού υπάρξει διαβούλευση με τις ομάδες που θα συμμετέχουν,

8. Τέλος πραγματοποιήθηκε συνάντηση του Προεδρείου του Συνδέσμου προπονητών ποδοσφαίρου Κέρκυρας με την Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας. Επιβεβαιώθηκε η τήρηση του κανονισμού προπονητών ποδοσφαίρου όπως αυτός ψηφίστηκε από την ΕΠΟ. Η απασχόληση προπονητή σε όλες τις κατηγορίες είναι υποχρεωτική σύμφωνα με την ολιστική μελέτη που ψήφισε η ΕΠΟ με βάση  το νέο αθλητικό νόμο.

 Σε συνέχεια των ανωτέρω την προηγούμενη εβδομάδα η Ε.Ε της ΕΠΟ ενέκρινε την δημιουργία σχολής UEFACστο νησί μας για το πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου.  Ο Σύνδεσμος προπονητών εξέφρασε την άποψη του σχετικά με τον τρόπο διεξαγωγής των πρωταθλημάτων υποδομών, και αποτελεί για εμάς ένας πολύτιμος σύμβουλος για την ανάπτυξη του Κερκυραϊκού ποδοσφαίρου.

 

 

 

 

 

 


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια