Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Νέα τροπολογία Αυγενάκη, λιγότερα χρήματα στην ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά

ΕΠΟ - ΑΥΓΕΝΑΚΗΣ
26 Ιουλίου 2022 / 16:32
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους ότι Β. Μαρινάκης και Λ. Αυγενάκης είναι απέναντι στην ΕΠΟ για διάφορες επιλογές της και πλέον η «κόντρα» τους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Δεν μπορούν να κρυφτούν πίσω από το δάκτυλό τους ότι Β. Μαρινάκης και Λ. Αυγενάκης είναι απέναντι στην ΕΠΟ για διάφορες επιλογές της και πλέον η «κόντρα» τους παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις. Έτσι μια είδηση «βόμβα» που βγήκε από τον Λ. Αυγενάκη στη κλήρωση του πρωταθλήματος της Super League 1, έκανε αίσθηση.  

Ο Β. Μαρινάκης  πρόεδρος της Super League 1, ανέφερε στην ομιλία του στην κλήρωση του πρωταθλήματος της … «σε ό,τι αφορά στις οικονομικές μας σχέσεις με την ΕΠΟ προφανώς δεν πρόκειται να συνεχιστεί η αφαίμαξη των ομάδων μας» δικαιολογώντας την θέση του για τα χρήματα που δίνονται στην ΕΠΟ και θεωρεί ότι δεν θα συνεχιστεί. Αυτή του η αναφορά , βρήκε υποστηριχτή τον Λ. Αυγενάκη που είπε ότι θα καταθέσει τροπολογία (μετά από αίτημα που είχε ήδη σταλεί της Super League 1) που θα μειώσει  από 5% σε 1% τα ποσοστά που παίρνει η ΕΠΟ από τα τηλεοπτικά δικαιώματα.

Ανέφερε γι αυτό χαρακτηριστικά ο κ. Αυγενάκης:

«Λάβαμε το σχετικό γραπτό σας αίτημα την περασμένη Παρασκευή, συμφωνούμε ότι τα εν λόγω ποσά δεν αξιοποιούνται από την ΕΠΟ για την ενίσχυση και ανάπτυξη του ερασιτεχνικού ποδοσφαίρου και καταθέτουμε τροπολογία προς ψήφιση μεθαύριο Πέμπτη, άμεσης μείωσης του 5% σε 1%, για όλες τις ΠΑΕ και τις Λίγκες τους. Από την εξασφάλιση αυτών των πρόσθετων πόρων εκτιμώ ότι θα καταστεί ακόμα πιο ευχερής η υλοποίηση της Επαγγελματικής Διαιτησίας και του όποιου επιπλέον κόστους θα προκύψει για τη λειτουργία της ετησίως, την οποία και θα αναλάβετε».

Ακόμη ο Λ. Αυγενάκης κάλεσε την ΕΠΟ για συνεργασία, τονίζοντας ότι αποστολή της είναι κύρια το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο. Είπε κλείνοντας την ομιλία του:

«Καλώ για ακόμη μια φορά την ΕΠΟ να ενσκήψει με σοβαρότητα -και με την ευθύνη της αποστολής της, διότι αυτή είναι η αποστολή της- στο ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, Ανδρών, Γυναικών, Σάλας, Άμμου. Και την καλώ να συνεργαστούμε σε αυτό το πεδίο, σε ό,τι χρειάζεται, ώστε να αναστραφεί ΚΑΙ εκεί, το ταχύτερο δυνατό, η πορεία παρακμής, που για χρόνια έχει διαμορφωθεί. Και δεν εξετάζω με ποιανού ευθύνες, δεν είναι ώρα. Τώρα είναι η ώρα, για να πάει σε κάθε επίπεδο μπροστά, το ελληνικό ποδόσφαιρο. Σας ευχαριστώ».


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια