Τετάρτη 08.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναστολή όλων των διοργανώσεων από την ΕΠΣ Σάμου

ΜΗΤΡΩΟ ΓΓΑ - ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ
25 Ιουλίου 2022 / 15:26
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΣΑΜΟΣ. Η πίεση προς τον Λ. Αυγενάκη και την κυβέρνηση για να δοθεί παράταση στην εγγραφή των ερασιτεχνικών ομάδα στο μητρώο της ΓΓΑ, εντείνεται,

ΣΑΜΟΣ. Η πίεση προς τον Λ. Αυγενάκη και την κυβέρνηση  για να δοθεί παράταση στην εγγραφή των ερασιτεχνικών ομάδα στο μητρώο της ΓΓΑ, εντείνεται, αφού την ερχόμενη Κυριακή τελειώνει η προθεσμία και όποιο σωματείο δεν έχει τακτοποιηθεί δεν θα μπορεί να πάρει μέρος στα πρωταθλήματα, ούτε να χρησιμοποιήσει Δημοτικές ή Δημόσιες αθλητικές εγκαταστάσεις.

Στο ποδόσφαιρο το πρόβλημα είναι μεγαλύτερο, πολλές Ενώσεις έχουν ζητήσει παράταση, πολλές έχουν απειλήσει ότι δεν θα μπορέσουν να κάνουν τα Τοπικά πρωταθλήματα, με τις μέρες πλέον να έχουν κλείσει. Η πληροφορία από τον κυβερνητικό βουλευτή Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδη για δίμηνη παράταση, έχει αφήσει ανοικτή την ελπίδα  πως θα μπορέσουν να δηλώσουν συμμετοχή όλες οι ομάδες  και λογικά στο σύνολό τους (με κάποιες εξαιρέσεις) θα τακτοποιηθούν ως το τέλος Σεπτέμβρη.

Όμως είμαστε στην τελευταία εβδομάδα, επίσημα τίποτε δεν υπάρχει, πρόσφατα ο κ. Αυγενάκης πέρασε τροπολογία για παράταση ως 31/7/2023 της δυνατότητας εγγραφής των ομάδων για να μην διαγραφούν (όχι για να συμμετάσχουν σε πρωταθλήματα) και περιμένουμε τελευταία στιγμή (Ελλάδα είμαστε, το έχουμε συνηθίσει) να αποφασιστεί παράταση.       

Όμως στη Σάμο προχώρησαν σε μια κίνηση, η οποία αν δεν γίνει άμεσα κάτι θα βρει πολλούς μιμητές. Η ΕΠΣ Σάμου είναι η πρώτη Ένωση που επίσημα προχώρησε σε αναστολή των διοργανώσεών της, στέλνοντας επιστολή προς τον πρόεδρο της ΕΠΟ και τα μέλη της εκτελεστικής επιτροπής. Παράλληλα ζητάει η ΕΠΟ να προχωρήσει σε αναστολή όλων των διοργανώσεων της,  κάτι που είναι πιθανόν να συμβεί, ως έσχατη πίεση στην κυβέρνηση για να βρεθεί λύση τις επόμενες μέρες. Χαρακτηριστικό είναι το κλείσιμο της επιστολής με τη φράση… «σβήνουμε βοηθείστε μας», που δείχνει απόγνωση.

Δεν θα μας ξενίσει αν έχουμε κύμα ΕΠΣ που θα ακολουθήσουν το παράδειγμα, με το Ηράκλειο, την Δράμα, την ΕΠΣ Ανατολικής Αττικής κλπ να έχουν επίσημα πάρει θέση και να δηλώνουν ότι θα πάνε σε αναστολή λειτουργίας.

Όσο για την δική μας ΕΠΣΚ, όπως έχουμε επισημάνει, ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος μας είπε ότι 8-9 σωματεία (το 20% δηλαδή) δεν έχουν τακτοποιηθεί, έχουν κάνει τις ενέργειες τους και περιμένουμε το αποτέλεσμα.    

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια