Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Γ. Αμανατίδης: Δικαίωσε ΑΕΛ το CAS, να μην αδικηθεί ομάδα

Γ ΕΘΝΙΚΗ
20 Ιουλίου 2022 / 15:31
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Ο κυβερνητικός βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδης, πριν μια εβδομάδα περίπου με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητούσε να αποκατασταθεί σαν πράξη εξυγίανσης η τάξη μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ από το CAS.

ΑΘΗΝΑ. Ο κυβερνητικός βουλευτής Κοζάνης κ. Γ. Αμανατίδης, πριν μια εβδομάδα περίπου με επιστολή του στον πρόεδρο της ΕΠΟ ζητούσε να αποκατασταθεί σαν πράξη εξυγίανσης η τάξη μετά τη δικαίωση της ΑΕΛ από το CAS. Και δεν έμεινε εκεί αλλά συναντήθηκε και με τον κ. Μπαλτάκο για το θέμα. Όπως αναφέρουν οι «Ματιές στα Σπορ» της Κοζάνης… ήταν κοινή η διαπίστωση ότι, με την απόφαση του CAS, δικαιώνεται η ομάδα της Λευκίμης και κατ’ επέκταση η ομάδα της Κοζάνης χωρίς όμως να επιλύεται με αυτήν το θέμα της οριστικής βαθμολογικής κατάταξης και των ενεργειών που θα πρέπει να ακολουθήσουν.

Στο πλαίσιο αυτό αναμένεται άμεσα από το CAS η παροχή διευκρινίσεων επί των θεμάτων που έθεσε η ΕΠΟ προκειμένου να γίνει, στη συνέχεια, η επικύρωση της τελικής κατάταξης βάσει των αγώνων μπαράζ. Υπήρξε ταύτιση απόψεων στα θέματα που έθεσε ο Βουλευτής καθώς και σε όσα αναφέρονται στην επιστολή του.

Διαπιστώθηκε επίσης η σφαιρική αντιμετώπιση του ζητήματος από μέρους της ΕΠΟ έτσι ώστε η απόφαση να είναι βιώσιμη και για το καλό του ποδοσφαίρου.

Ο Βουλευτής ζήτησε από τον Πρόεδρο της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκο «να μην αδικηθεί, τελικά και εκ του αποτελέσματος, η ομάδα της Κοζάνης καθώς και καμία άλλη ομάδα» κάτι που αξιολογήθηκε θετικά και μπορεί να καταγραφεί ως το συμπέρασμα της συνάντησης και οδηγός για το μέλλον».

Βέβαια τα λάθη της ΕΠΟ με τα μπαράζ και γενικότερα τις κινήσεις της Ομοσπονδίας, δεν μπορεί και δεν πρέπει να την πληρώσουν δυο ομάδες, όπως η ΑΕΛ και η Κοζάνη, που έχουν το δίκιο με το μέρος τους, είναι ξεκάθαρη περίπτωση η απόφαση του CAS. Στην ΕΠΟ έχουν πελαγώσει γιατί δεν ξέρουν πώς να το χειριστούν το θέμα και ζήτησαν διευκρινήσεις από το CAS για να βγουν από το αδιέξοδο.

Να αποφασίσουν για την περίπτωση της ΑΕΛ, εύκολο είναι, μένει αυτή στην κατηγορία, πέφτει ο Μ. Αλέξανδρος, ενώ για την περίπτωση της Κοζάνης τι θα γίνει; Αφού έχουν γίνει τα μπαράζ (με τον Μακεδονικό να συμμετείχε, κακώς) με πιο τρόπο θα αποκατασταθεί η Κοζάνη;  Και έχουν το ίδιο πρόβλημα με τον Αγροτικό Αστέρα που συμμετείχε (κακώς) στα μπαράζ. Κάπου έχασαν τη μπάλα στην ΕΠΟ ή αν θέλετε τα αυγά και τα καλάθια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια