Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Καθοριστική εβδομάδα για το μέλλον του Φαίακα

ΧΑΝΤΜΠΟΛ ΑΝΔΡΩΝ
15 Ιουλίου 2022 / 15:16
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποβιβασμός στην Α2 μετά από τρία χρόνια του Φαίακα, σίγουρα επηρέασε την ψυχολογία όλων στην ομάδα, παικτών, διοίκησης, προπονητών και του κόσμου, αλλά αυτά τα έχει ο αθλητισμός.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο υποβιβασμός στην Α2 μετά από τρία χρόνια του Φαίακα, σίγουρα επηρέασε την ψυχολογία όλων στην ομάδα, παικτών, διοίκησης, προπονητών και του κόσμου, αλλά αυτά τα έχει ο αθλητισμός. Πλέον πρέπει να προχωρήσει η ομάδα, να σχεδιάσει και να ξεκινήσει την προετοιμασία για την Α2 όπου θα πάρει μέρος.

Όλα αυτά όμως θα τα δει και θα τα προγραμματίσει το νέο Δ.Σ. που θα προέλθει από τις εκλογές που θα γίνουν την ερχόμενη εβδομάδα. Κρίσιμες για το μέλλον της ομάδας, υπάρχουν άνθρωποι που έχουν βάλει πολλά χρήματα, που έχουν τρέξει πάρα πολύ, άνθρωποι που μπορεί να θέλουν να συνεχίσουν να προσφέρουν αλλά οι καταστάσεις δεν το επιτρέπουν.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα έχουμε εξελίξεις, αφού τη Δευτέρα 18/7 θα υπάρξει η Γ.Σ. του Ομίλου μια απολογιστική και ταυτόχρονα εκλογική, ενώ αν δεν υπάρχει απαρτία αυτό θα γίνει την Πέμπτη. Τα θέματα είναι ο διοικητικός και ο οικονομικός απολογισμός, όπως και οι αρχαιρεσίες. Στην αίθουσα του Συνδέσμου διαιτητών Κέρκυρας, πίσω από το κλειστό θα γίνει η Γ.Σ. και η ώρα έναρξης είναι 19.30. Η παρουσία μελών και φίλων της ομάδας, αλλά και οι υποψηφιότητες για το νέο Δ.Σ. θα σηματοδοτήσουν την επόμενη μέρα, που θα έχει δυσκολίες, αλλά ο Φαίακας πάντα ξέρει και τις ξεπερνάει.

Τα θέματα που είναι δύσκολα να αντιμετωπιστούν, θα μπουν αρχικά στόχοι και ανάλογα θα πορευτεί η ομάδα. Αν θέλει να κάνει πρωταθλητισμό για να επιστρέψει στην Α1 (το πιθανότερο) υπάρχουν δυο σημεία που πρέπει να προσεχθούν.

Το ένα είναι το οικονομικό, αφού τα χρήματα που πήρε σαν επιχορήγηση η ομάδα στην Α1 δεν υπάρχουν, θα είναι ελάχιστα, άρα θα πρέπει να βρεθούν πόροι για να λειτουργήσει το σωματείο. Και οι πόροι δεν μπορούν να στηριχθούν μόνο σε έναν δυο ανθρώπους.

Το δεύτερο και πολύ σημαντικό κομμάτι έχει να κάνει με το έμψυχο δυναμικό της ομάδας,  αφού είναι γνωστό ότι η πλειάδα των ξένων που την πλαισίωναν δεν θα είναι στο ρόστερ και οι κερκυραίοι που θα μείνουν δεν είναι πολλοί. Εδώ θα πρέπει να ενισχυθεί η ομάδα και σίγουρα οι άνθρωποι που ασχολούνται χρόνια με αυτήν ξέρουν τον τρόπο.

Σε λιγότερο από μια εβδομάδα θα ξέρουμε τη διοίκηση που θα οδηγήσει τον Φαίακα τη σεζόν 2022-23 και φαντάζομαι ότι δεν θα αφήσει χρόνο να χαθεί, θα συνεδριάσει να βάλει στόχους, θα σηκώσει τα μανίκια και θα πιάσει από το ίδιο βράδυ δουλειά. Ευχή και ελπίδα όλων ο Φαίακας που μας έχει χαρίσει υπέροχες αθλητικές στιγμές να επιστρέψει ακόμη πιο δυνατός.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια