Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τη Δευτέρα 18/7 συνεδριάζει η Ε.Ε./ΕΠΟ για την ΑΕΛ

Γ΄ΕΘΝΙΚΗ
14 Ιουλίου 2022 / 16:15
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν ήδη δέκα μέρες από την απόφαση του CAS που δικαιώνει την ΑΕ Λευκίμμης, αλλά η ΕΠΟ σιωπά. Καμιά ενημέρωση για το θέμα, αλλά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί και η «Βασίλισσα του Νότου».

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πέρασαν ήδη δέκα μέρες από την απόφαση του CAS που δικαιώνει την ΑΕ Λευκίμμης, αλλά η ΕΠΟ σιωπά. Καμιά ενημέρωση για το θέμα, αλλά θεωρώ ότι δεν θα πρέπει να ανησυχεί και η «Βασίλισσα του Νότου».

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ κ. Μπαλτάκος, για το θέμα είπε πως θα πάρει την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας ακις την συνέχεια αφού θα συνεδριάσει η Εκτελεστική Επιτροπή της ΕΠΟ θα ανακοινωθούν οι αποφάσεις. Λογικό ακούγεται, όπως και το ότι έχει κολλήσει covid ο πρόεδρος αυτές τις μέρες και δεν συνεδρίασε η Ε.Ε./ΕΠΟ.

Οι πληροφορίες μας αναφέρουν ότι την ερχόμενη Δευτέρα θα γίνει η συνεδρίαση, εκεί θα συζητηθεί και το θέμα της ΑΕ Λυεκίμμης και λογικά θα πάρουν και απόφαση, αφού πλέον πρέπει να ξεκαθαρίσουν οι 4 ενδιαφερόμενες ομάδες (ΑΕΛ, Κοζάνη, Μακεδονικός, Μ. Αλέξανδρος) σε ποια κατηγορία θα παίξουν ώστε να προγραμματίσουν ρόστερ, προετοιμασία κ.λ.π.

Αυτό που θα δυσκολέψει πάρα πολύ την Ομοσπονδία δεν είναι η απόφαση για την ΑΕ Λευκίμμης, που όλοι στην ΕΠΟ θεωρούν ότι θα συνεχίσει στην Γ΄ Εθνική και θα δικαιωθεί, έχοντας απόλυτο δίκιο σε όλα. Αυτό που θα τους προβληματίσει είναι ότι έχουν κάνει τα μπαράζ ανόδου για την Super League 2 και η λογική λέει ότι δεν μπορούν να τα πάρουν πίσω.

Και εδώ υπάρχει το οξύμωρο σχήμα. Αν δηλαδή θα στείλουν (όπως είναι το σωστό και το δίκαιο) τον Μακεδονικό στην Γ΄ Εθνική ή όχι. Γιατί με την δικαίωση της ΑΕΛ, ο Μακεδονικός βαθμολογικά μένει 2ος άρα μένει και στην Γ΄ Εθνική. Και επειδή εκεί στην ΕΠΟ γίνονται και «απίθανα» πράγματα, να δούμε τι θα κάνουν με αυτή την περίπτωση.

Άποψή μας είναι, ότι θα πρέπει να ακολουθήσουν τους νόμους και να επικρατήσει το δίκιο, να εφαρμόσουν την απόφαση του  CAS, στο ακέραιο. Στην περίπτωση αυτή που η Κοζάνη είναι πρωταθλήτρια, αλλά δεν μετείχε στα μπαράζ τι γίνεται; Ίσως η μοναδική λύση να είναι (έστω και αν είναι τραβηγμένο) όλες οι πρωταθλήτριες ομάδες της Γ΄ Εθνικής να ανέβουν στη Super League 2 και να παίξουν τη νέα σεζόν, ενώ θα διαμορφωθεί ανάλογα και η προκήρυξη του πρωταθλήματος.                

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια