Παρασκευή 17.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τ. Μπαλτάκος: Περιμένω εισήγηση νομικής υπηρεσίας για την ΑΕΛ

ΕΠΟ - ΜΠΑΛΤΑΚΟΣ
12 Ιουλίου 2022 / 16:21
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Πρόσωπο των ημερών στο ποδόσφαιρο είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος έχει θητεία μόλις 40 ημερών, αλλά πολλά θέματα που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βρει λύσεις.

ΑΘΗΝΑ. Πρόσωπο των ημερών στο ποδόσφαιρο είναι ο πρόεδρος της ΕΠΟ, ο οποίος έχει θητεία μόλις 40 ημερών, αλλά πολλά θέματα που ταλανίζουν το Ελληνικό ποδόσφαιρο και πρέπει να βρει λύσεις. Έτσι σε καθημερινή βάση, αναγκάζεται να απαντάει σε ερωτήσεις πολλών ΜΜΕ που επικοινωνούν μαζί του και θα σταθούμε σε δυο δηλώσεις του, για την ΑΕΛ και το μητρώο της ΓΓΑ.

Τα θέματα και η συνεργασία της ΕΠΟ με την Super League και τη διαιτησία (νέοι πίνακες) κυριαρχούν και πάνω γι αυτά έδωσε τις δικές του απαντήσεις τονίζοντας ότι δεν υπάρχει σύμπνοια στις ομάδες της SL για τον Αρχιδιαιτητή, ενώ όπως λέει δεν περίμενε τις αντιδράσεις των ΕΠΣ για τους νέους πίνακες. Για την Κέρκυρα ενδιαφέρον έχουν δυο άλλα θέματα που καίνε, το ένα έχει να κάνει με τη Γ  Εθνική και την ΑΕ Λευκίμμης και το άλλο με το μητρώο της ΓΓΑ και τον κίνδυνο ομάδες να μην έχουν δικαίωμα συμμετοχής στο πρωτάθλημα.

Ο πρόεδρος της ΕΠΟ δεν πήρε θέση, αφού έχει γίνει «μπάχαλο» σε 1ο όμιλο (συμμετοχή ομάδων στη Γ΄ Εθνική χωρίς να έχουν δικαίωμα, αφού δεν ήταν εγγεγραμμένες στο μητρώο της ΓΓΑ) και για τον 2ο η υπόθεση της ΑΕ Λευκίμμης που εκτός από αυτήν καίει Κοζάνη, Μακεδονικό και Μ. Αλέξανδρο. Είπε χαρακτηριστικά για αυτό:

«Οι δικαστικές αποφάσεις που αφορούν τον πρώτο και τον δεύτερο όμιλο της Γ’ Εθνικής, είναι μεγάλο θέμα. Η απόφαση του CAS (σ.σ. για τη Λευκίμμη, την Κοζάνη και το Μακεδονικό) είναι διφορούμενη. Αυτή τη στιγμή δεν είμαι έτοιμος ν’ απαντήσω για το τι θα πράξουμε. Περιμένω την εισήγηση από τη νομική υπηρεσία».  

Οι πληροφορίες λένε ότι το πιο πιθανό είναι την Πέμπτη 14/7/2022 να έχουμε την εισήγηση της νομικής υπηρεσίας της ΕΠΟ για τις υποθέσεις στην Γ  Εθνική στον 1ο όμιλο και στον 2ο που είναι η Λευκίμμη.

Όσο για την απαγόρευση συμμετοχής σε πρωταθλήματα ομάδων που ως 31/7/2022 δεν θα έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ, ξεκαθάρισε ότι η ΕΠΟ σκέφτεται μια δική της παρέμβαση, γιατί κινδυνεύει το ποδόσφαιρο να μείνει με τις μισές ομάδες ενεργές, αν δεν αλλάξει κάτι. Τόνισε χαρακτηριστικά:

«Στο θέμα αυτό (μητρώο ΓΓΑ) πρέπει να υπάρχει αντίστοιχο τμήμα από την ΕΠΟ. Δεν μπορούμε να καταδιώξουμε τους δικαστές που εφάρμοσαν το νόμο (περιπτώσεις 1ου Ομίλου Γ Εθνικής). Θα επιδιώξουμε να αλλάξει ο νόμος. Κινδυνεύουμε από τις 4.000 ομάδες να μείνουμε με τις μισές».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια