Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στη ΓΣ της ΕΠΟ το Σεπτέμβρη οι ΕΠΣ με δυο αιτήματα

ΕΠΟ - ΕΠΣ
07 Ιουλίου 2022 / 16:40
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Λίγο αργά, αλλά έστω και τώρα κατάλαβαν οι Ενώσεις (ΕΠΣ) ότι όταν ψήφισαν στην τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ, πριν ένα μήνα περίπου, διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό του 2023, κάτι δεν πήγε καλά.

ΑΘΗΝΑ. Λίγο αργά, αλλά έστω και τώρα κατάλαβαν οι Ενώσεις (ΕΠΣ) ότι όταν ψήφισαν στην τελευταία ΓΣ της ΕΠΟ, πριν ένα μήνα περίπου, διοικητικό, οικονομικό απολογισμό και προϋπολογισμό του 2023, κάτι δεν πήγε καλά. Αυτό ήταν η υπερψήφιση του προϋπολογισμού, στον οποίον δεν υπήρχαν χρήματα για οικονομική ενίσχυση των ΕΠΣ για πρώτη φορά.

Το κατάλαβαν μετά και πλέον κάνουν κίνηση στην επόμενη Γ.Σ. του Σεπτέμβρη που θα γίνει στην Ξάνθη να το φέρουν σαν θέμα και να περιληφθεί  «τακτική επιχορήγηση των Ενώσεων»  στο προϋπολογισμό του 2023. Αυτό έκαναν αίτημα σχεδόν είκοσι ΕΠΣ με αποτέλεσμα να έχουμε μια αντίδραση, έστω και καθυστερημένη για την επιχορήγηση των Ενώσεων. Δεν γνωρίζουμε αν αυτές τις μέρες «το μαγείρεμα» με το ύψος των παράβολων  (μεταγραφών, εγγραφών κλπ) και την αναστολή έναρξης της μεταγραφικής περιόδου έχει σχέση με αυτό, αλλά είναι πολύ πιθανό. Μήπως θα είναι αυξημένα ώστε μέσα από τα σωματεία τους οι Ενώσεις να βρουν πόρους για να λειτουργήσουν;

Πέραν αυτού και εδώ καθυστερημένα στην έκτακτη Γ.Σ.  του Σεπτέμβρη μπαίνει το θέμα των σωματείων που δε έχουν εγγραφεί στο μητρώο της ΓΓΑ. Υπάρχει καταληκτική ημερομηνία 31 Ιουλίου 2022 και μετά θα υπάρχουν κυρώσεις. Αυτές μπορεί να είναι η μη συμμετοχή των ομάδων στα πρωταθλήματα. Αλλά αυτό θα συζητηθεί Σεπτέμβρη, όταν και οι συμμετοχές θα έχουν υποβληθεί και σε πολλές Ενώσεις θα έχουν ήδη ξεκινήσει επίσημοι αγώνες, είτε κυπέλλου είτε πρωταθλήματος. Ίσως επειδή οι εκλογές είναι προ των πυλών, ελπίζουν  ότι ο Λ. Αυγενάκης θα δώσει νέα παράταση, αλλά ΔΕΝ γίνεται όλα να είναι στον αέρα. Και αυτό έπρεπε να είχε ήδη συζητηθεί, αλλά οι Ενώσεις στην τελευταία ΓΣ απλά πήγαν ψήφισαν θετικά και έφυγαν. Αυτό δεν βοηθάει το ερασιτεχνικό ποδόσφαιρο, πολλές φορές σου δίνει την εντύπωση ότι οι εκπρόσωποι των Ενώσεων πάνε «σαν τα πρόβατα» να ψηφίσουν θετικά τις ενέργειες της ΕΠΟ, χωρίς να έχουν μελετήσει τις ανάγκες του ποδοσφαίρου και των σωματείων.    

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια