Η φυγή των αθλητών από την Κέρκυρα
ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβληματισμός επικρατεί στο χώρο του στίβου και μετά τους Πανελληνίους αγώνες ανδρών /γυναικών και Κ-23, για το μέλλον στο νησί μας.
ΚΕΡΚΥΡΑ. Προβληματισμός επικρατεί στο χώρο του στίβου και μετά τους Πανελληνίους αγώνες ανδρών /γυναικών και Κ-23, για το μέλλον στο νησί μας. Και αυτό γιατί μόλις δυο παιδιά της Κέρκυρας αγωνίστηκαν για Κερκυραϊκό σύλλογο και μιλάμε για τον 22χρονο Σπύρο Δουκατέλη στους άνδρες και την 18χρονη Ηρώ Βραδή στις γυναίκες. Αυτά τα δυο παιδιά που ανήκουν στον Κερκυραϊκό μπόρεσαν να βάλουν τον Σύλλογο στον πίνακα των βαθμολογιών, στην πιο φτωχή παρουσία των τελευταίων δεκαετιών.
Ο Σπ. Δουκατέλης μπόρεσε να φέρει δυο ασημένια μετάλλια σε άνδρες και Κ23 και δεν ξέρουμε αν θα το κάνει και την επόμενη χρονιά, αν δηλαδή αγωνιστεί με τα χρώματα του ΚΓΣ.
Βέβαια η παρουσία παιδιών που ανδρώθηκαν στο νησί, όπως Ρωμαίου, Καρύδη, Ματζουρογιάννης (αθλητές του Π. Σκορδίλη και πρώην του ΚΓΣ) πήραν 5 μετάλλια και θα ανέβαζαν βαθμολογικά τον σύλλογο στην εικοσάδα και όχι στην 48η στους άνδρες και την 64η στις γυναίκες. Σίγουρα κάτι φταίει που προτίμησαν να αφήσουν ένα από τα παλιότερα σωματεία της χώρας και να πάρουν μεταγραφή. Ακούστηκαν και ακούγονται πολλά, όμως το θέμα είναι ότι πίσω από αυτά τα παιδιά δεν υπάρχουν ανάλογης προοπτικής αθλητές-τριες στον ΚΓΣ και γι αυτό κάποιος φταίει.
Έχουμε τα αδέλφια Δόση, την Παναγιώτα και τον Γιώργο που από τον ΑΟ Κέρκυρα 2015 πήγαν στον Ελ. Βενιζέλο, αλλά και τον Φοίβο Ρέβη του ίδιου σωματείου, πήγε στον Πανελλήνιο και που πήρε ασημένιο μετάλλιο στην Κ23 στο δέκαθλο που διεξήχθη πριν λίγες μέρες. Απώλεια και αυτά για τον στίβο της Κέρκυρας, με τον προβληματισμό για το μέλλον να μεγαλώνει.
Αν θέλουμε όμως να είμαστε δίκαιοι, βλέπουμε αρκετά νέα παιδιά να ξεχωρίζουν, είτε από τον Γ.Σ Κέρκυρας, είτε από την ΓΕΘ, είτε από τον ΑΟ Κέρκυρα 2015 και αυτό είναι παρήγορο, έχει μείνει πίσω ο ΚΓΣ, που στα πρωταθλήματα Κ14, Κ16 και Κ18 είχε το 2022 την πιο ισχύ παρουσία των τελευταίων χρόνων
Θα σταθούμε στην προοπτική του στίβου στο νησί μας και θεωρούμε ότι για να συνεχίσει να φέρει μετάλλια από Παγκόσμια και Πανευρωπαϊκά πρωταθλήματα, είναι απαραίτητο να βελτιωθούν οι εγκαταστάσεις, είναι απαραίτητο το σκέπαστρο στο ΕΑΚΚ, η ανακατασκευή του ταρτάν και χωρίς αναβολή μιας μέρας και η τοποθέτηση ταρτάν σε Λευκίμμη και Αχαράβη. Αν θέλουμε να βλέπουμε εκατοντάδες παιδιά στο στίβο και δεκάδες να ξεχωρίζουν. Γιατί το ταλέντο υπάρχει, προπονητές να καθοδηγήσουν τα παιδιά υπάρχουν, θέληση υπάρχει, δεν υπάρχουν εγκαταστάσεις και δεν κάνουν και κάτι καλά όλοι οι παράγοντες.
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ
Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια