Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Κάλεσμα στα σωματεία να προλάβουν τις ημερομηνίες για την ΓΓΑ

ΕΠΣΚ – ΓΓΑ
09 Ιουνίου 2022 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρκετή γραφειοκρατία χρειάζεται για κάθε σωματείο ώστε να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ, ή για όσα έχουν εγγραφεί να ανανεώσουν την εγγραφή τους όπως προβλέπει ο νόμος για να μπορούν να παίρνουν αυτά τα λίγα χρήματα ενίσχυσης από την ΓΓΑ και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αρκετή γραφειοκρατία χρειάζεται για κάθε σωματείο ώστε να εγγραφεί στο ηλεκτρονικό μητρώο της ΓΓΑ, ή για όσα έχουν εγγραφεί να ανανεώσουν την εγγραφή τους όπως προβλέπει ο νόμος για να μπορούν να παίρνουν αυτά τα λίγα χρήματα ενίσχυσης από την ΓΓΑ και να συμμετέχουν στα πρωταθλήματα.

Αρκετά είναι τα σωματεία που ανήκουν στη δύναμη της ΕΠΣΚ και έχουν εκκρεμότητες, με αποτέλεσμα η Ένωση με έγγραφό που έστειλε 9/6/2022  να τα ενημερώνει για τις κινήσεις που πρέπει να κάνουν και κυρίως να προλάβουν ως 31 Ιουλίου 2022 να τις ολοκληρώσουν. Υπάρχουν πάρα πολλές σελίδες που αναλύουν λεπτομερώς τις ενέργειες που πρέπει να γίνουν. Παραθέτουμε απόσπασμα από το έγγραφο της ΕΠΣΚ.

 Δελτίο τύπου ΕΠΣΚ

Καλούνται  τα σωματεία της δύναμής μας που είναι ήδη εγγεγραμμένα στο ηλεκτρονικό μητρώο αθλητικών σωματείων, να επικαιροποιήσουν τα στοιχεία τους στην πλατφόρμα της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού (https://www.gga.gov.gr/mitroo) για το 2022, καθώς επίσης και τα σωματεία τα οποία δεν έχουν κάνει ακόμα την προεγγραφή τους, το αργότερο μέχρι και τις 31η Ιουλίου 2022.

Επίσης παρακαλούμε όπως προβείτε άμεσα στις απαιτούμενες διαδικασίες για τροποποίηση του καταστατικού σας με βάση τον νέο αθλητικό νόμο.

Σας παραθέτουμε τις οδηγίες όπως αναφέρονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα της ΓΓΑ.

Για οποιαδήποτε πληροφορία σας παρακαλούμε όπως καλείτε την Γραμματεία της Ένωσής μας στις ώρες λειτουργίας της.

Ακολουθούν μερικές πολύ σημαντικές επισημάνσεις:

Αλλαγές σε σχέση με την περσινή αίτηση:

ΑΘΛΗΤΙΚΗ ΑΝΑΓΝΩΡΙΣΗ: Θα πρέπει να επιλέξετε την κατηγορία του εγγράφου αναγνώρισης και ν’ ανεβάσετε το σχετικό αρχείο.

ΠΡΟΠΟΝΗΤΕΣ: Αμοιβή 250 ευρώ μικτά (μηνιαίως). Το πόσο αυτό θα πρέπει ν΄ αναγράφεται στα δικαιολογητικά που υποβάλλετε. Η ελεγχόμενη περίοδος είναι από 1-8-2021 έως και 31-7-2022 και θα πρέπει οι συμβάσεις του/των προπονητή/των να καλύπτει/ουν τουλάχιστον 6 μήνες ( 180 ημέρες).

ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ: Οικονομικός Προϋπολογισμός 2022 και Οικονομικός Απολογισμός 2021 : θα πρέπει να συμπληρωθούν οι νέοι κωδικοί εσόδων και εξόδων που συνδέονται με την χρηματοδότηση από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ. Όσοι φορείς έλαβαν χρηματοδότηση από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ θα πρέπει να την εμφανίζουν στον απολογισμό του 2021. Για το ποσό της χρηματοδότησης από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ απαιτείται και Ειδικός Απολογισμός ο οποίος θα ζητηθεί στην αίτηση.

 Στην αίτηση του σωματείου ζητείται ειδικός απολογισμός της χρηματοδότησης από το ΣΤΟΙΧΗΜΑ και ειδικότερα το αρχείο του απολογισμού που κατατέθηκε στην Περιφέρεια, ο αριθμός πρωτοκόλλου και η ημερομηνία.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια