Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ναι στα πεπραγμένα της ΕΠΟ, ο Μπαλτάκος νέος πρόεδρος

ΕΠΟ - ΤΑΚΤΙΚΗ Γ.Σ.
01 Ιουνίου 2022 / 15:54
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΑΘΗΝΑ. Έγινε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου η τακτική Γ.Σ. της ΕΠΟ, αλλά και η ψηφοφορία για ανάδειξη νέου προέδρου.

ΑΘΗΝΑ. Έγινε το πρωί της Τετάρτης 1 Ιουνίου η τακτική Γ.Σ.  της ΕΠΟ, αλλά και η ψηφοφορία για ανάδειξη νέου προέδρου. Στους 69 παρόντες (με δικαίωμα ψήφου) ήταν και η ΕΠΣ Κέρκυρας, την οποίαν εκπροσώπησαν ο πρόεδρος κ. Ι. Βλαχόπουλος και ο γεν. γραμματέας κ. Χρ. Χυτήρης.

Αν και οι ΕΠΣ τη χρονιά που πέρασε πήραν ψίχουλα και π.χ. από το 1.205.000 εκάτ. ευρώ που είχε προϋπολογιστεί να τους δοθεί για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου, δόθηκαν μόλις 36.203 ευρώ, οι Ενώσεις υπερψήφισαν στο σύνολό τους σχεδόν τους απολογισμούς και τον προϋπολογισμό. Μάλιστα στον προϋπολογισμό στη νέα οικονομική πολιτική της ΕΠΟ υπάρχει κόψιμο των τακτικών επιχορηγήσεων των ΕΠΣ και όλων των οικονομικών παροχών προς αυτές για την ανάπτυξη του ποδοσφαίρου. Παρ΄ όλα αυτά ως συνήθως οι εκπρόσωποι των Ενώσεων πηγαίνουν και ψηφίζουν «σαν τα πρόβατα» ελάχιστες φωνές παίρνουν θέσεις για το καλό του ποδοσφαίρου και τα αποτελέσματα τα βιώνουμε κάθε μέρα στη χώρα. Απαξίωση, κακομοιριά, μη εφαρμογή των νόμων, ακόμα μέλη της ΕΠΟ βρίσκονται σε τρίμηνη αργία για αποφάσεις τους, αλλά δεν ιδρώνει το αυτί κανενός.  

Για τις αποφάσεις της Γ.Σ. η ΕΠΟ εξέδωσε ανακοίνωση που αναφέρει:

«Με την έγκριση των πεπραγμένων της διοίκησης, τον οικονομικό απολογισμό, τον προϋπολογισμό της επόμενης χρονιάς, τις τροποποιήσεις του Καταστατικού και των Κανονισμών και την Έκθεση των Ορκωτών Λογιστών για την επόμενη χρήση, τα οποία έτυχαν ευρύτατης αποδοχής από το Σώμα, ολοκληρώθηκε η Τακτική Γενική Συνέλευση των Ενώσεων-Μελών της Ε.Π.Ο.

Ειδικότερα:

Ο διοικητικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 65 «ναι», 2 «όχι» και 2 λευκές ψήφους.

Ο οικονομικός απολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.

Ο προϋπολογισμός της Ε.Π.Ο. εγκρίθηκε με 67 «ναι» και 2 «όχι».

Οι τροποποιήσεις του Καταστατικού εγκρίθηκαν με 67 «ναι», 1 «όχι» και 1 αποχή.

Η έκθεση των Ορκωτών για την επόμενη χρήση εγκρίθηκε ομοφώνως».

Στη Γ.Σ. αυτή είχαμε και εκλογή για τη θέση του προέδρου, αφού ο εκλεγείς πέρσι Θ. Ζαγοράκης έχει παραιτηθεί από 9/9/2022. Μοναδικός υποψήφιος ήταν ο κ. Τ. Μπαλτάκος  ο οποίος ψηφίστηκε με 59 ψήφους υπέρ του εκ των 65 ψηφισάντων.

Οι παρόντες ήταν 69 αλλά ψήφισαν 65 για τον νέο πλέον πρόεδρο της ΕΠΟ. Η θητεία του στην προεδρία θα διαρκέσει ως το 2024, που είναι η επόμενη Ολυμπιακή χρονιά.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια