Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Διακοπή του κυπέλλου Κ16 από την Ένωση

ΕΠΣΚ - ΥΠΟΔΟΜΕΣ
31 Μαΐου 2022 / 15:33
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποια γεγονότα που έγιναν στον αγώνα κυπέλλου Κ-16 ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και ΑΕ Κανονιού της ΕΠΣΚ,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Κάποια γεγονότα που έγιναν στον αγώνα κυπέλλου Κ-16 ανάμεσα σε ΟΦΑΜ και ΑΕ Κανονιού της ΕΠΣΚ, δημιούργησαν μια πολύ άσχημη εντύπωση σε όλο το χώρο του αθλητισμού. Μιλάμε για αγώνα παιδιών κάτω των 16 ετών και όπως κάποιοι ισχυρίζονται είχαμε επεισόδια, διαμαρτυρίες για τη διαιτησία και εικόνες ντροπής που είναι έξω από τον αθλητισμό.

Το θέμα είναι ότι έχουμε φτάσει σε επίπεδο, με τις διάφορες ακαδημίες, που για δικούς τους λόγους θέλουν να κερδίζουν πάση θυσία, να «δηλητηριάζουμε» τα παιδιά και να νοιώθουν αδικημένα και έτοιμα να ακολουθήσουν γονείς και παράγοντες στους όποιους χουλιγκανισμούς επιδίδονται. Ντροπή.

Αντί να διδάσκουν στα  παιδιά ότι και η ήττα είναι μέσα στο πρόγραμμα και τα διαιτητικά λάθη είναι μέσα στο πρόγραμμα και θα πρέπει να δουν κάθε ματς σαν ένα παιγνίδι, να δίνουν τα χέρια στον αντίπαλο και να πηγαίνουν αγκαλιασμένοι στα αποδυτήρια, βλέπουν εικόνες που δεν τιμούν τους γονείς και τους παράγοντες.

Κάποτε πρέπει να καταλάβουν, οι Ακαδημίες πρώτα και οι υπεύθυνοι των ομάδων, ότι πρέπει να διδάξουν ήθος, μαζί με τους γονείς να δίνουν το καλό παράδειγμα στα παιδιά και όχι να τους δείχνουν το δρόμο του χουλιγκανισμού.

Έχουν ξεφύγει πραγματικά στην Κέρκυρα, νομίζουν οι γονείς ότι και τα 500-600 παιδιά των Ακαδημιών μπορούν να παίξουν σε επαγγελματικές ομάδες, τους «ποτίζουν» με το παραμύθι σε κάποιες ακαδημίες και την έννοια του αθλητισμού την αφήνουν απ΄ έξω. Επιτέλους κάποιοι σταματήστε  να βλέπετε τα παιδιά σαν μηνιάτικο 40 ή 50€, κάποιοι παράγοντες ομάδων δεν είναι κακό να χάσει η Ακαδημία σας και όλοι μαζί αφήστε τους διαιτητές να κάνουν τα λάθη τους. Δεν νοείται ένα παιδί του Γυμνασίου να «ποτίζεται» με το αίσθημα της αδικίας από τη διαιτησία και ότι γι αυτό έχασε, να μην μαθαίνει να αποδέχεται την οποιαδήποτε ήττα. Ντροπή.   

Η ΕΠΣΚ μετά τα τελευταία γεγονότα ενημέρωσε για τις αποφάσεις της που έχουν σχέση με όσα έγιναν στο ματς ΟΦΑΜ-ΑΕ Κανονιού.

Το δελτίο τύπου

Είναι γνωστό πλέον στον ποδοσφαιρικό και όχι μόνο κόσμο της Κέρκυρας, ότι στα πρωταθλήματα -Κυπέλλου των Υποδομών που διοργανώνει η ΕΠΣ Κέρκυρας και φθάνοντας προς το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, συμβαίνουν τραγικά γεγονότα που αμαυρώνουν το άθλημα και εξαφανίζεται το «fairplay» και το « ευ’ αγωνίζεσθαι».

Γεγονότα που είναι προφανές ότι δεν μπορεί να τα αντέξει και να τα ανεχτεί, η διοργανώτρια. Αποχωρήσεις σωματείων, συνεχή παράπονα και διαμαρτυρίες, επεισόδια γονέων – προπονητών - παικτών και διαιτητικά αίσχη.

Εμείς επανειλημμένως έχουμε παρακαλέσει όλα σχεδόν τα σωματεία να προστατεύσουν τα παιδιά τους και το άθλημα. Δυστυχώς μερικοί βρήκαν χώρο-πεδίο ανέλιξης των προσωπικών και επιχειρηματικών τους συμφερόντων με όχημα τα παιδιά.

ΩΣ ΕΔΩ!

Εμείς δεν μπορούμε να ανεχτούμε παιδιά να κλαίνε και γονείς να χουλιγκανίζουν.

Αναλαμβάνοντας την ευθύνη και με σεβασμό προς τα παιδιά, με απόφαση της Ε.Ε. της ΕΠΣ Κέρκυρας, ύστερα από εισήγηση της Επιτροπής Υποδομών, ΤΕΡΜΑΤΙΖΟΥΜΕ την φετινή διοργάνωση  του Κυπέλλου Υποδομών Κ16.

Ζητάμε δημόσια συγνώμη από τις άλλες ομάδες που προκρίθηκαν στο Κύπελλο αλλά εμείς τέτοιο ποδόσφαιρο δεν θα υπηρετήσουμε!!!!

Είναι προφανές ότι το πρωτάθλημα θα συνεχιστεί, με την προϋπόθεση ότι αν ξανασυμβούν τέτοια γεγονότα δεν θα διστάσουμε να διακόψουμε και το πρωτάθλημα αυτό.

Η νέα ποδοσφαιρική περίοδος θα είναι διαφορετική και όποιος δεν μπορεί ας αλλάξει άθλημα και ας διοργανώσει όποιος θέλει πρωτάθλημα δικό του με τους δικούς του κανόνες.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια