Κυριακή 29.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Έπεσε «στα χαρτιά» η ΑΕΛ, που είχε κερδίσει την παραμονή με το σπαθί της!

ΑΕ ΛΕΥΚΙΜΜΗΣ
10 Μαΐου 2022 / 20:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απίστευτο ή αληθινό; στην Ελλάδα όλα γίνονται, ακόμα και αποφάσεις που σοκάρουν και αναρωτιέται κανείς πως λειτουργεί η δικαιοσύνη.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Απίστευτο ή αληθινό; στην Ελλάδα όλα γίνονται, ακόμα και αποφάσεις που σοκάρουν και αναρωτιέται κανείς πως λειτουργεί η δικαιοσύνη. Μετά από εννέα μέρες «διαβουλεύσεων» και ποιος ξέρει ακόμη τι, η Επιτροπή εφέσεων έβγαλε μια πρωτοφανή απόφαση (σύμφωνα με πληροφορίες μας, αφού επίσημα η ΕΠΟ ως τις 20.00 το βράδυ της Τρίτης 10/5 δεν είχε βγάλει ανακοίνωση), ανακήρυξε στα χαρτιά πρωταθλητή τον Μακεδονικό, αφού μηδένισε την ΑΕ Λευκίμμης, στο μεταξύ τους μας, με την απόφαση αυτή υποβιβάζεται στην Α1 της ΕΠΣΚ.

Η εκτίμησή μας είναι ότι η απόφαση δεν στέκει, όπως δεν έστεκε και η ένσταση του Μακεδονικού, αφού ζήτησε να μηδενιστεί η ΑΕΛ για χρησιμοποίηση ποδοσφαιριστή (Θεοδωράκη) που θεωρούσε ότι ήταν τιμωρημένος. Κάτι που η ίδια η ΕΠΟ με επίσημη ανακοίνωση της (πίνακας τιμωρημένων) πριν το ματς ΑΕ Λευκίμμης – Μακεδονικός, δεν τον είχε στους τιμωρημένους, ενώ και προφορικά άνθρωπος της ΕΠΟ βεβαίωσε μέλος της διοίκησης ότι ΔΕΝ είναι τιμωρημένος ο ποδοσφαιριστής.

Εδώ και μέρες η αθλητική εφημερίδα της Θεσσαλονίκης Μέτροσπορ (ιδιοκτησίας του προέδρου του Μακεδονικού) με πρωτοσέλιδα άρθρα της «έλεγε» πολλά. Αλήθεια σε αυτή τη χώρα αναρωτιέμαι ο «ισχυρός» κερδίζει πάντα και το ΔΙΚΙΟ χάνει;

Δεν χρειάζεται να έχεις εξειδικευμένες γνώσεις για να καταλάβεις ότι ΔΕΝ ΜΗΔΕΝΙΖΕΤΑΙ ομάδα για κακή συμμετοχή ποδοσφαιριστή ο οποίος ΔΕΝ είναι τιμωρημένος. Σε αντίθετη περίπτωση ο καθένας θα θεωρούσε «έκτρωμα» κάτι διαφορετικό, αναλύοντας κάθε γράμμα του νόμου ξεχωριστά. Άλλωστε η Πειθαρχική επιτροπή της ΕΠΟ δικαίωσε την ΑΕΛ και είχε απορρίψει την ένσταση του Μακεδονικού. Με την έφεση ήλθαν τακτικοί δικαστές που, επί εννέα ημέρες μετά την εκδίκαση της, απόφαση ΔΕΝ βλέπαμε, πολλά ακούστηκαν και γράφτηκαν από τον ίδιο τον πρόεδρο του Μακεδονικού (είναι δημοσιευμένα) και έγινε το πρωτοφανές στα παγκόσμια χρονικά.

Η απόφαση είναι σε βάρος του ποδοσφαίρου, σε βάρος της Λευκίμμης και όλης της Κέρκυρας, όπου πρέπει να πάρει θέση. Στον να πάει ψηλότερα (CAS) η ΑΕΛ να βρει το δίκιο της είναι απίθανο, αφού χρειάζονται πάρα πολλά χρήματα. Όμως αξίζει μια φορά να αφήσουμε όλοι πίσω γνωριμίες, κόμματα, συμφέροντα κλπ και ενωμένοι να στηρίξουμε το ΔΙΚΙΟ. Περιμένουμε τις αντιδράσεις από Βουλευτές, Περιφέρεια, Δήμους της Κέρκυρας και φορείς, γιατί αυτό που έγινε εναντίον της ΑΕΛ θα το χαρακτήριζε κανείς «έγκλημα», έστω και αν πιστεύει τυφλά στην Ελληνική δικαιοσύνη.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια