Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Αναπτυξιακό Πρόγραμμα: It’s a woman’s game

ΕΠΟ – ΓΥΝΑΙΚΕΙΟ ΠΟΔΟΣΦΑΙΡΟ
28 Απριλίου 2022 / 16:07
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί αν ασχολούνται λίγοι με το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα, αλλά κάθε χρόνο αναπτύσσεται,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί αν ασχολούνται λίγοι με το γυναικείο ποδόσφαιρο στη χώρα, αλλά κάθε χρόνο αναπτύσσεται, έχουμε πρωταθλήματα Α΄, Β΄ και Γ΄ εθνικής και το νησί μας έχει εκπρόσωπο στην Γ΄ Εθνική τον ΑΟ Κέρκυρα 1996. Βέβαια έχει γίνει προσπάθεια πριν κάποια χρόνια και από τον Θιναλιακό να δημιουργήσει και γυναικεία ομάδα, είχε τμήμα, που όμως ποτέ δεν έδωσε επίσημο ματς. Γεγονός όμως είναι ότι σε κάθε ΕΠΣΚ (εκτός των πολύ μεγάλων Νομών) έχουμε 1-2 ομάδες, εδώ στην Περιφέρεια και η Θεσπρωτία και η Πρέβεζα και τα Γιάννενα έχουν κλπ.

Η ΕΠΟ θέλει να κάνει ευρύτερα γνωστό στα κορίτσια το ποδόσφαιρο, να φέρει περισσότερα στο χώρο και φυσικά να μεγαλώσει και ο αριθμός των ομάδων, κάτι που θα βοηθήσει και την Εθνική ομάδα ώστε να ανέβει στην παγκόσμια κατάταξη.  Έτσι σε συνεργασία με την ΕΠΣ Φωκίδας, διοργάνωσαν, αναπτυξιακή δράση για την προώθηση του ποδοσφαίρου στα κορίτσια (μέχρι 12 ετών), στο πλαίσιο του προγράμματος It’s a woman’s game που έχει ετοιμαστεί από την Ομοσπονδία.

Η δραστηριότητα έγινε την περασμένη εβδομάδα, στο πλαίσιο της διεξαγωγής του τελικού Κυπέλλου της ΕΠΣ Φωκίδας, και περιελάμβανε παιχνίδια κοριτσιών πριν την έναρξη και στη διάρκεια του ημιχρόνου του τελικού.

Ένας τρόπος ώστε να προσελκύσει τα κορίτσια, ενώ  δόθηκαν  και συγκεκριμένες κατευθύνσεις για την οργάνωση και λειτουργία της δράσης από τον Grassroots Manager, Σίσκο Χρήστο, και στα κορίτσια δόθηκαν από τη Διεύθυνση Στρατηγικού Σχεδιασμού και Ανάπτυξης, αναμνηστικά μπλουζάκια και δώρα στο πλαίσιο του προγράμματος It’s a woman’s game. 

Όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή της η ΕΠΟ… «Στο επερχόμενο διάστημα θα ακολουθήσουν αντίστοιχες δράσεις και σε άλλες ΕΠΣ με βάση τον προγραμματισμό λειτουργίας του προγράμματος, με κύριο στόχο την αύξηση του αριθμού των συμμετεχόντων κοριτσιών στο ποδόσφαιρο και την προώθηση του αθλήματος στο γυναικείο πληθυσμό».

Ελπίζουμε να έλθει και στο νησί μας αυτή η παρουσίαση και γνωρίζουμε καλά, ότι αρκετές Ακαδημίες στο σκεπτικό τους έχουν τη δημιουργία και τμήματος κοριτσιών, δεν θα μας εκπλήξει αν από την ερχόμενη σεζόν 1-2 από  αυτές προχωρήσουν δυνατά μια τέτοια προσπάθεια.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια