Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ο Θιναλιακός περιμένει στον τελικό, Αστέρα Πετριτή ή Παξούς

ΕΠΣΚ -ΚΥΠΕΛΛΟ
26 Απριλίου 2022 / 16:52
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι επαναληπτικοί (2ο ματς) της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΚ θα γίνουν Τετάρτη 27/4 όπου και θα βγει το ζευγάρι του τελικού για το 2022.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Οι επαναληπτικοί (2ο ματς) της ημιτελικής φάσης του κυπέλλου της ΕΠΣΚ θα γίνουν Τετάρτη 27/4 όπου και θα βγει το ζευγάρι του τελικού για το 2022. Οι πρώτοι αγώνες έγιναν Τετάρτη 20 Απρίλη, με την ομάδα του Θιναλιακού να παίρνει ευρεία νίκη με 4-0 επί του Αχιλλέα Νυμφών και ουσιαστικά να σφραγίζει το εισιτήριο της για τον τελικό που θα γίνει την ερχόμενη Δευτέρα 2 Μάη στο γήπεδο του Ολύμπου. Υπάρχει το δεύτερο ματς που θα γίνει στις Νυμφές Τετάρτη 27 Απρίλη, ξεκινάει στις 16.30, αλλά θεωρούμε ότι θα είναι μια τυπική διαδικασία, είναι απίθανο να κερδίσει ο Αχιλλέας με 5 γκολ διαφορά που χρειάζεται, όταν φέτος έχασε τρεις φορές από τον Θιναλιακό (οι άλλες δυο 3-0 και 6-0 στο πρωτάθλημα). Έτσι η ομάδα της Αχαράβης, λογικά περιμένει τον αντίπαλό της για την Δευτέρα που θα βγει από το ζευγάρι ΑΟ Παξών – Αστέρα Πετριτή.  Διαιτητές ορίστηκαν οι Δράμπαλος, Μερκούρης, Κυπριώτης.  

Η ομάδα των Παξών μετά από δέκα χρόνια θα διεκδικήσει τη συμμετοχή της σε ένα τελικό κυπέλλου. Τότε είχε κερδίσει 3-0 τον Όλυμπο εντός έδρας στο α΄ ματς, αλλά έχασε 4-0 στον επαναληπτικό και έμεινε εκτός (ο Όλυμπος είχε πάρει το κύπελλο τότε 2-0 τον Οδυσσέα στον τελικό). Τώρα έχει να αντιμετωπίσει τον πρωταθλητή Κέρκυρας Αστέρα Πετριτή (ο αγώνας θα ξεκινήσει στις 13.00) από τον οποίο είχε χάσει στα ματς του πρωταθλήματος 1-0 εντός έδρας και 5-1 εκτός έδρας, αλλά για το κύπελλο πήρε πολύτιμη ισοπαλία με 1-1 μια εβδομάδα πριν.  Παίζουν οι Παξοί για δυο αποτελέσματα όπως και ο Αστέρας. Μια ισοπαλία χωρίς γκολ (μετράει το εκτός έδρας) ευνοεί τους Παξούς, ενώ ισοπαλία με πάνω από ένα γκολ (2-2, 3-3 κλπ) ευνοεί τον Αστέρα. Υπάρχει και το ενδεχόμενο της νίκης, όποια ομάδα κερδίσει θα βρεθεί στον τελικό. Διαιτητές ορίστηκαν οι Μαργαρίτης, Σατκλίφ, Μιχαλάς.   

 Να σημειώσουμε ότι το 2019 ο Θιναλιακός είχε βρεθεί αντιμέτωπος στον τελικό του κυπέλλου με τον Αστέρα Πετριτή, ήταν η χρονιά  που είχε πάρει το πρωτάθλημα και είχε νικήσει (20/4/2019) τον αντίπαλο του με 3-0 κατακτώντας και το ντάμπλ.

Η λογική λέει  ότι οι δυο ομάδες μπορεί αν βρεθούν αντιμέτωπες για 2η φορά στην ιστορία τους σε τελικό κυπέλλου της ΕΠΣΚ, αλλά ο ΑΟ Παξών έχει τις αντιρρήσεις του, θα δούμε το ζευγάρι που θα προκριθεί τις απογευματινές ώρες της Τετάρτης 27 Απρίλη.     

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια