Τρίτη 01.10.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο Άκης Γιούργας

Γιούργας
30 Nov 2016 / 13:09
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Ο παλιός άσος της Κέρκυρας και του Πανιωνίου, Άκης Γιούργας πέθανε ύστερα από άνιση μάχη με τον καρκίνο. Η κηδεία του θα γίνει την Παρασκευή (2/12) στις 3 μμ από το νεκροταφείο του Άη Γιαννόπουλου.

Υπήρξε έντονα πολιτικοποιημένος άνθρωπος, λαϊκός, συμπαθής σε όλους.
Ο «Πατριάρχης» δεν είναι πια ανάμεσά μας… έφυγε το πρωί για τη γειτονιά των Αγγέλων, πήγε στον Παράδεισο, εκεί φαίνεται δεν ξέρουν από μπάλα και φώναξαν τον Άκη Γιούργα για να τους «μαζέψει». Έτσι όπως έκανε σε όλη του τη ζωή και βοηθούσε ομάδες, αθλητές, σωματεία, αφιερώνοντας τη ζωή του στο ποδόσφαιρο, με τελευταία του συμμετοχή σαν μέλος του Δ.Σ. της ΕΠΣ Κέρκυρας, επικεφαλής της αντιπολίτευσης της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ.
Ο Άκης Γιούργας άφησε έργο πίσω του, ήταν γνώστης του ποδοσφαίρου, το υπηρέτησε, ήταν έντιμος και αφήνει ένα τεράστιο κενό. Έπαιξε ποδόσφαιρο σε Πανιώνιο και Φωστήρα στην Α΄ Εθνική, στον ΑΟ Κέρκυρα και ήταν σε δεκάδες ομάδες στην τεχνική ηγεσία, αφήνοντας το δικό του θετικό στίγμα. Ενεργό μέλος της Κερκυραϊκής κοινωνίας έδωσε τους αγώνες του σε όλα τα μέτωπα με τον αθλητισμό και τη νεολαία να είναι πρώτη του προτεραιότητα, δούλεψε ως τα 70 του σαν προπονητής, τελευταία του ομάδα ο Οδυσσέας Αυλιωτών , αφού είχε περάσει από όλες τις μεγάλες ομάδες του νησιού, ΑΟ Κέρκυρα, Όλυμπο, ΑΕ Λευκίμμης, Αστέρα Κέρκυρας, Ολυμπιακό Μαντουκιού και δεκάδες άλλες. 
Πριν τέσσερα χρόνια του ζητήθηκε να μπει επικεφαλής της ΑΝΑΤΡΟΠΗΣ να βοηθήσει από διοικητικό πόστο το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο, σε μια προσπάθεια για αλλαγή στη διοίκηση της Ένωσης, δέχθηκε και εκεί στάθηκε έντιμος και με ήθος, ενωτικός προσπαθώντας να βοηθήσει, όσο του επέτρεπαν οι αντιπολιτευτικές του δυνάμεις. 
Ήταν άνθρωπος του γηπέδου, πήγαινε να δει αγώνες μέχρι πριν λίγους μήνες, όταν και η ασθένειά του, δεν του επέτρεπε πλέον να είναι στους χώρους που αγαπούσε. 
Έφυγε σήμερα το πρωί σε ηλικία 76 χρόνων, μαχητής, αγωνιστής ως την τελευταία του πνοή. Το Κερκυραϊκό ποδόσφαιρο του χρωστάει πολλά, όπως και η κοινωνία μας. 
Καλό ταξίδι Άκη
Καλό παράδεισο ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ 
 
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια