Πέμπτη 09.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Πάτρα, στην «Έκθεση αθλητισμού» το κρίκετ

ΚΡΙΚΕΤ ΣΥΝΕΔΡΙΟ ΠΑΤΡΑ
08 Απριλίου 2022 / 16:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να μην είναι ευρέως διαδεδομένο στην Ελλάδα το κρίκετ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα και 2-3 ομάδες της Αθήνας και μια μικρή απόπειρα στη Θεσσαλονίκη,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μπορεί να μην είναι ευρέως  διαδεδομένο στην Ελλάδα το κρίκετ, αν εξαιρέσουμε την Κέρκυρα και 2-3 ομάδες της Αθήνας και μια μικρή απόπειρα στη Θεσσαλονίκη, δυστυχώς ένα άθλημα που έχει σε όλο σχεδόν τον κόσμο υποστηρικτές, είναι περιορισμένο στη χώρα μας.

Παρ΄ όλα αυτά οι προσπάθειες που έγιναν και παλιότερα και τα τελευταία χρόνια δεν άφησαν πολύ αισιόδοξα μαθήματα για την άμεση διάδοσή του, αλλά οι προσπάθειες δεν σταματάνε.

Σε μια από αυτές η συμμετοχή της Ελληνικής Ομοσπονδίας στην Πάτρα (κλειστό γυμναστήριο Δ. Τόφαλος) το τριήμερα Παρασκευή –Κυριακή 7,9,10 Απρίλη, στην «Έκθεση Αθλητισμού», έχει τη δική της σημασία.

Είναι η πρώτη εκδήλωση στην Ελλάδα για Εθνικό Στρατηγικό Σχέδιο για τον Αθλητισμό, που διοργανώνεται από το Υφυπουργείο Αθλητισμού σε συνεργασία με την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας. Οι εκδηλώσεις, έχουν γενικό τίτλο «Συμπαίκτες στο Μέλλον του Αθλητισμού» και περιλαμβάνουν διήμερο συνέδριο (8-9/4) με χαιρετισμούς και ομιλίες για τον αθλητισμό και την κοινωνία. Στο συνέδριο θα μιλήσουν μεταξύ άλλων, ο Υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης, ο αν. Υπουργός Εσωτερικών, Στέλιος Πέτσας, η Υφυπουργός Τουρισμού, Σοφία Ζαχαράκη, η Υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων, Ζέττα Μακρή, ο Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Νεκτάριος Φαρμάκης, ο Γ.Γ. Αθλητισμού, Γιώργος Μαυρωτάς, ο Πρόεδρος της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, Σπύρος Καπράλος, ο Πρόεδρος της Διεθνούς Ολυμπιακής Ακαδημίας, Ισίδωρος Κούβελος, η πρώην Υπουργός, Φάνη Πάλλη – Πετραλιά  και πλήθος εκπροσώπων της Τοπικής Αυτοδιοίκησης, των Αθλητικών Ομοσπονδιών και των τοπικών Αθλητικών Ενώσεων, Αθλητές,, ανάμεσά τους και ο πρόεδρος της ΕΛΟΚ κ. Κατσώρας.

Ταυτόχρονα θα υπάρχει αθλητική έκθεση και παράλληλες εκδηλώσεις, όπου οι επισκέπτες θα μπορούν να έρθουν σε επαφή με πολλά αθλήματα και τις σύγχρονες εξελίξεις σε αυτά.

Η Ελληνική Ομοσπονδία έχει το δικό της «περίπτερο» ενώ εκεί βρίσκονται ο πρόεδρος κ. Κατσώρας, ο αντιπρόεδρος κ. Γούστης, ο γραμματέας κ. Κοσκινάς και η υπεύθυνη των γραφείων της ΕΛΟΚ κα Στεφοπούλου.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια