Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Στην Κέρκυρα για διεθνή ραντεβού κολύμβησης και πόλο (video)

ΚΟΕ
07 Απριλίου 2022 / 14:16
ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κυριάκος Γιαννόπουλος σε περιφερειάρχη και δήμαρχο. Την Παρασκευή στην Κέρκυρα και ο διευθυντής της Ομοσπονδίας, Γ. Γιαννουρής.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Μ΄ένα όραμα, την Κέρκυρα πόλο έλξης διεθνούς ναυταθλητισμού σε κολύμβηση και πόλο, ο πρόεδρος της Κολυμβητικής Ομοσπονδίας, Κυριάκος Γιαννόπουλος, επισκέπτεται το νησί. Η συνεργασία με το ΝΑΟΚ εγκαινιάζεται με το πρωτάθλημα πόλο κοριτσιών, που διεξάγεται το Σαββατοκύριακο στο «Σπ. Γιαννιώτης» του ΕΑΚΚ.

Ο πρόεδρος της ΚΟΕ, Κ. Γιαννόπουλος (α) με τον πρόεδρο και τον γ.γραμματέα του δ.σ. του ΝΑΟΚ, Γ. Δημουλή και Άκη Παυλογιάννη, την Πέμπτη το μεσημέρι στην έδρα του ιστορικού, κερκυραϊκού σωματείου.

Η επιδίωξη επικεντρώνεται στην κατασκευή πισίνας, στον χώρο όπου σήμερα το κολυμβητήριο του ΝΑΟΚ, και η αξιοποίηση της θέσης του νησιού στη γεωγραφία της κολύμβησης και της υδατοσφαίρισης για την πραγματοποίηση εδώ διεθνών συναντήσεων και την ανάπτυξη των σχέσεων με τις γύρω χώρες. Σημειώνεται ότι Σέρβοι, Κροάτες, Μαυροβούνιοι και Ιταλοί είναι από τις μεγαλύτερες δυνάμεις της διεθνούς υδατοσφαίρισης.

Παρών στη συνέντευξη Τύπου στα Γραφεία του ΝΑΟΚ και ο Σπύρος Γιαννιώτης εντεταλμένος της ΚΟΕ για την ανάπτυξη της μαραθώνιας κολύμβησης, γνώρισε στους δημοσιογράφους ότι επεξεργάζεται σχέδιο, ταιριαστό στα κερκυραϊκά νέρα για την οργάνωση, προπόνησης, διεθνών συναντήσεων και καμπ αθλητών ώστε να μεγαλώσει η συμμετοχή στο άθλημα.

Απαντώντας σε ερωτήσεις του enimerosi.com και του Γιώργου Κατσαΐτη, ο πρόεδρος της ΚΟΕ αναγνώρισε τα οικονομικά προβλήματα των ναυταθλητικών σωματείων μελών της Ομοσπονδίας, αναφερόμενος στο διαφορετικό μοντέλο οικονομικής συγκρότησης της ΚΟΕ, που ήδη παρουσίασε το νεότευκτο Τμήμα μάρκετιν. Πάντως δεν απέκλεισε τη βελτίωση των όρων χρηματοδότησης των σωματείων από την ΚΟΕ.

Με την εμπειρία του μέχρι πρότινος Διευθυντή του ΟΑΚΑ, δήλωσε ενήμερος επίσης και για τα προβλήματα του κολυμβητηρίου, επισημαίνοντας πως εκτός της υποδομής γεράζουν και τα στελέχη που την διαχειρίζονται. Δεν υπέδειξε κάποια άμεση λύση, υποστηρίζοντας πως είναι κι άλλες περιοχές της χώρας όπου αντιμετωπίζονται ανάλογα προβλήματα. Επικέντρωσε την απάντηση του στο enimerosi.com, λέγοντας ότι έχει ξεκινήσει η επιμόρφωση, η ανάδειξη στελεχών και η οργάνωση με σύγχρονο τρόπο των στελεχών των αθλητικών υποδομών.

ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΑΪΤΗΣ

Είναι ο εκδότης - διευθυντής της Ενημέρωσης. Έχει σπουδάσει και εργαστεί ως μηχανικός και ηλεκτρονικός. Δημοσιογραφεί από τις αρχές της δεκαετίας του 1980. Έχει συνεργαστεί με σχεδόν όλες τις αθηναϊκές εφημερίδες. Διετέλεσε πρόεδρος του Συνδέσμου Ημερησίων Περιφερειακών Εφημερίδων, τον οποίον υπηρέτησε και από τη θέση του γενικού γραμματέα στο δ.σ. επί οκτώ χρόνια. Πιστεύει πως η ισχυρότερη ιδιότητα του δημοσιογράφου στην ενημέρωση είναι το ενδιαφέρον του για τα κοινά και στην επικοινωνία η έντιμη και ανιδιοτελής διαμεσολάβηση.