Κυριακή 12.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Πέθανε ο Ανδρέας Μεταλληνός (Τζάβρος)

ΜΕΤΑΛΛΗΝΟΣ
06 Απριλίου 2022 / 12:20

ΚΕΡΚΥΡΑ. Με ανακοίνωσή του το δ.σ. του ΝΑΟΚ γνωστοποιεί τον θάνατο του Ανδρέα Μεταλληνού (Τζάβρου) εκ των στυλοβατών της κερκυραϊκής κωπηλασίας και του Ναυτικού Ομίλου από διάφορα πόστα.

Με μεγάλη θλίψη βιώνουμε την απώλεια ενός ανθρώπου που καθόρισε τη ζωή του και μέσα από το ΝΑΟΚ , του Ανδρέα Μεταλληνού.

Ο Ανδρέας Μεταλληνός υπηρέτησε και προσέφερε στον Όμιλο μας από πολλές και διαφορετικές θέσεις . Αποτέλεσε μέλος της ιδρυτικής κωπηλατικής ομάδας του ΝΑΟΚ (1957) , κατέκτησε Πανελλήνια Πρωταθλήματα , υπηρέτησε με προπονητική ιδιότητα στα πρώτα του βήματα το Ναυτικό Όμιλο Ιωαννίνων. Παράλληλα ανέπτυξε σημαντική διοικητική δραστηριότητα , διατελώντας μέλος και Πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του ΝΑΟΚ και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κωπηλατικής Ομοσπονδίας (ΕΚΟΦΝΣ)


φώτο από την πρώτη [ιδρυτική] ομάδα κωπηλασίας του ΝΑΟΚ, στον Πόρο με συνοδό τον Σ. Πογιάγο το 1957.  Ο Ανδρέας Μεταλληνός πρώτος δεξιά, πάνω σειρά

Κυρίως όμως ήταν πάντοτε κοντά στον Όμιλο , αγωνιούσε για τα προβλήματα και την εξέλιξη του, δεν δίστασε ποτέ να υπερασπιστεί τα δίκαια αιτήματα του .
Για το λόγο αυτό άλλωστε είχε τιμηθεί από τη Γενική Συνέλευση του Ομίλου με το αξίωμα του Επίτιμου Προέδρου.

Καλό ταξίδι Ανδρέα. Το δ.σ. του ΝΑΟΚ, οι Εκδόσεις Ενημέρωση και ο Γ. Κατσαΐτης εκφράζουν τα συλλυπητήρια στους οικείους του.