Σάββατο 18.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Η σφαγή και τα αίσχη στην Ημαθία που σοκάρουν

ΕΠΕΙΣΟΔΕΙΑ ΑΕΛ
04 Απριλίου 2022 / 16:30
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΗΜΑΘΕΙΑ. Αυτό που έγινε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στο ματς του ,τοπικού Μ. Αλεξάνδρου και τ ης ΑΕ Λευκίμμης δεν έχει προηγούμενο.

ΗΜΑΘΙΑ. Αυτό που έγινε στην Αλεξάνδρεια Ημαθίας στο ματς του ,τοπικού Μ. Αλεξάνδρου και τ ης ΑΕ Λευκίμμης δεν έχει προηγούμενο. Πέραν της «εγκληματικής διαιτησίας» του Σιδηρόπουλου από την Πέλλα, που ανακάλυψε τρία πέναλτι σε βάρος της ΑΕΛ, απέβαλε παίκτη στη διάρκεια του ματς και έδειξε άλλες τρεις κόκκινες μετά το τέλος, διαλύοντας ουσιαστικά την ομάδα, είχαμε και απαράδεκτη λεκτική του συμπεριφορά εναντίον παικτών και παραγόντων και του προπονητή της ΑΕΛ κ. Κορομπόκη. Σε ένα ματς που παιζόταν μια κατηγορία, η Λευκίμμη βρέθηκε στο εκτελεστικό απόσπασμα, εντός αγωνιστικού χώρου, όπου όπως καταγγέλλουν και οι ποδοσφαιριστές ο διαιτητής τους έλεγε ότι δεν φεύγουν από το γήπεδο αν δεν χάσουν  και μα τη συμπεριφορά και τις αποφάσεις του, έκανε τις απειλές πράξη.

Σαν να μην έφτανε αυτό, όπως μας είπε ο Ι. Ρώσσης (παρατηρητής αγώνων της ΕΠΣΚ) που βρέθηκε σαν φίλαθλος στο γήπεδο, μια ομάδα περισσότερων από δέκα ατόμων «φουσκωτών» και τσιγγάνων που έκαναν επίθεση στους φίλους της ΑΕΛ, είχαν ρόπαλα και μαχαίρια, ενώ δυο διοικητικοί παράγοντες βρέθηκαν στον Νοσοκομείο για τις πρώτες βοήθειες, με τους φίλους της ΑΕΛ μετά τα γεγονότα αυτά να αναχωρούν από το γήπεδο 2 ώρες μετά τη λήξη του ματς. Πόσο μπορεί να απείχε ένας τραυματισμός με έναν θάνατο, αν στο χώρο του γηπέδου υπάρχουν χούλιγκαν με μαχαίρια;

Γεγονός είναι ότι υπήρχε αστυνομική δύναμη στο γήπεδο, συλλήψεις έγιναν στα επεισόδια; Έκθεση αστυνομίας για τα αίσχη υπάρχει; Γιατί με το νέο αθλητικό νόμο πρέπει κάποια άτομα να βρεθούν πίσω από τα σίδερα της φυλακής.  

 Το σίγουρο είναι ότι υπάρχουν μηνύσεις από την πλευρά των ανθρώπων της ΑΕΛ. Είναι χαρακτηριστικό ότι μετά το τέλος του ματς βρέθηκαν όλοι στο ΑΤ Αλεξάνδρειας και η αποστολή της ΑΕΛ αναχώρησε από εκεί στις 3.18 τα ξημερώματα, για την Ηγουμενίτσα και επέστρεψε το πρωί στην Κέρκυρα.

 

Φωτο μετά το τέλος του ματς με τους αστυνομικούς εντός του αγωνιστικού χώρου

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια