Πέμπτη 02.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Όαση οι Έφηβοι του Φαίακα και οι Παίδες του Ναυσίθοου

ΜΠΑΣΚΕΤ ΕΣΚΑΒΔΕ
23 Μαρτίου 2022 / 17:48
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν θέλουμε να δούμε κατάματα την αλήθεια, πρέπει να δεχθούμε ότι στο νησί μας έχουμε πολλές ομάδες μπάσκετ, αλλά «μπάσκετ» ουσιαστικά δεν έχουμε.

ΚΕΡΚΥΡΑ. Αν θέλουμε να δούμε κατάματα την αλήθεια, πρέπει να δεχθούμε ότι στο νησί μας έχουμε πολλές ομάδες μπάσκετ, αλλά «μπάσκετ»  ουσιαστικά δεν έχουμε. Και αυτό γιατί με 10 ομάδες ανδρών ενεργές φέτος, δεν υπάρχει καμιά σε Πανελλήνιο πρωτάθλημα, κολυμπάμε στα ρηχά της Α και Β ΕΣΚΑΒΔΕ, παίζουμε για να παίζουμε. Αυτό απλά δείχνει ότι  η ποιότητα είναι πολύ χαμηλή και πρέπει να αλλάξουν πολλά για να δούμε πάλι σε υψηλές κατηγορίες μια τουλάχιστον ομάδα, να δούμε αυτό που ζήσαμε παλιότερα με Κερκυραϊκό και Φαίακα, που έπαιζαν στην Β΄ Εθνική (σημερινή Α2).

Όαση και ελπίδα, σε όλα αυτά οι έφηβοι του Φαίακα και οι παίδες του Ναυσίθοου που παίζουν σε τελικό και ημιτελικό των αντίστοιχων πρωταθλημάτων της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Ο Φαίακας, που νίκησε με 63-50 την Νικόπολη στον ημιτελικό,  θα αγωνιστεί στον τελικό των Εφήβων το Σάββατο 2/4/2022 στις 16.00 στο ΔΑΚ Παραμυθιάς με αντίπαλο τον Σ.Κ. Ιωάννινα για τον τίτλο του πρωταθλητή της ΕΣΚΑΒΔΕ.

Στο Final Four  παίδων έχει προκριθεί ο Ναυσίθοος και το Σάββατο στις 16.30 θα παίξει στο ΔΑΚ Αστακού με τον ΠΑΣ Γιάννινα για μια θέση στον τελικό (ο άλλος ημιτελικός είναι Αίολος Αστακού –Α. Λ. Φ. Α.).

Δεν φτάνει όμως αυτό για να ανέβει το μπάσκετ του νησιού μας, χρειάζεται πολύ προσπάθεια, δουλειά σε βάθος στις Ακαδημίες και κυρίως συνεννόηση των παραγόντων του χώρου έτσι ώστε να δημιουργηθεί μια ομάδα για ψηλά, γιατί αυτό που έγινε και φέτος  στα πρωταθλήματα ήταν επιεικώς αστείο, ελάχιστες ομάδες δούλεψαν σωστά  και ίσως 1-2 μόνο έδωσαν χρόνο στα παιδιά να αγωνιστούν. Βλέπαμε στους αγωνιστικούς χώρους γερασμένες και απροπόνητες ομάδες, κάποιες  από τις οποίες καλό θα ήταν να παίζουν σε εργασιακά πρωταθλήματα, ή αντίστοιχα παλαιμάχων.

Μέσα σε όλα αυτά  καθοριστικό ρόλο παίζει και η έλλειψη γηπέδων που θα μπορούσαν να βοηθήσουν ώστε να γίνονται σωστά οι προπονήσεις των ομάδων, γιατί με 1-2 ώρες προπόνηση την εβδομάδα, λέμε ότι έχουμε αγώνα μπάσκετ, αλλά μόνο  αγώνας δεν είναι.     

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια