Σάββατο 15.06.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Ιόνιος μόνο με συνδυασμό αποτελεσμάτων στα μπαράζ

ΜΠΑΣΚΕΤ
17 Μαρτίου 2022 / 17:38
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και δυο χρόνια ο Ιόνιος, με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη στον πάγκο προσπαθεί να κερδίσει την άνοδο,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Εδώ και δυο χρόνια ο Ιόνιος, με τον Παναγιώτη Κοντογιάννη στον πάγκο προσπαθεί να κερδίσει την άνοδο, να πάει Γ΄ Εθνική αλλά… ο κορονοϊός και η διακοπή των πρωταθλημάτων δεν του το επέτρεψαν, ενώ τη φετινή σεζόν που υπολείπεται μια αγωνιστική να τελειώσει, πολύ δύσκολα θα φτάσει στο στόχο του που είναι τα μπαράζ ανόδου.

Αυτή τη στιγμή τις δυο θέσεις που οδηγούν σε μπαράζ και δίνουν το δικαίωμα για άνοδο, υπάρχουν τέσσερις ομάδες που το παλεύουν (Παραμυθιά, Μολοσσοί, Ιόνιος και Νικόπολη) και μένουν δυο ντέρμπι μεταξύ των τριών, που ίσως αυτά να είναι καθοριστικά. Υπάρχει ο αγώνας Παραμυθιά-Νικόπολη την Κυριακή 20/3 και μια εβδομάδα αργότερα το Ιόνιος-Παραμυθιά. Η βαθμολογία των διεκδικητών είναι:

Ομάδα                        αγ.       βαθ.

Παραμυθιά     14        27

Μολοσσοί       15        27

Ιόνιος               15        27

Νικόπολη         14        25

Με βάση τους αγώνες που απομένουν, μας ενδιαφέρει κυρίως το αποτέλεσμα των δυο ντέρμπι, Παραμυθιά-Νικόπολη (19/3) και Ιόνιος-Παραμυθιά (27/3), αφού θεωρητικά οι Μολοσσοί θα φτάσουν τους 29 βαθμούς, που είναι το ταβάνι τους και σε ισοβαθμία με τον Ιόνιο υπερτερούν.

Αν η Παραμυθιά κερδίσει την Νικόπολη, όλα τελειώνουν, αφού και να χάσει στην Κέρκυρα από τον Ιόνιο, θα πάνε στους 30 βαθμούς και θα τερματίσει στην 1η θέση. Αν όμως η Νικόπολη κερδίσει, τότε μπορεί να φτάσουμε σε τετραπλή ισοβαθμία (με δεδομένο ότι ο Ιόνιος θα μπορέσει να κερδίσει στο τελευταίο ματς την Παραμυθιά) και στην περίπτωση αυτή θα μετρήσουν τα μεταξύ τους παιγνίδια.

Ο Ιόνιος υπερτερεί της Νικόπολης σε ισοβαθμία, νίκησε 54-44, έχασε 47-52, ενώ με Μολοσσούς έχει μειονέκτημα, κέρδισε εντός 66-64 ενώ έχασε εκτός 58-64, έχει χάσει και 68-62 στην Παραμυθιά και την περιμένει 27/3 στο ΕΑΚΚ.

Σίγουρα οι πιθανότητες δεν είναι με το μέρος του Ιόνιου, αλλά στον αθλητισμό τίποτε δεν είναι δεδομένο, θα περιμένουμε το ματς του Σαββάτου στην Παραμυθιά και από κει και πέρα, με ήττα των γηπεδούχων θα βγουν τα κομπιουτεράκια.

Υπάρχει και η μικρή πιθανότητα ο Φαίακας να κερδίσει εδώ τους Μολοσσούς την τελευταία αγωνιστική, οπότε με νίκη επί της Παραμυθιάς ο Ιόνιος θα είναι 2ος, αλλά δεν είναι ο συνδυασμός αυτός εύκολος να γίνει.


ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια