Κυριακή 22.09.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Επτά πρωταθλήτριες ΕΠΣ για τρεις θέσεις ανόδου

ΕΠΣΚ Γ ΕΘΝΙΚΗ
09 Μαρτίου 2022 / 16:03
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

η πρωταθλήτρια της Α1 ΕΠΣΚ θα διεκδικήσει άνοδο στην Γ΄ Εθνική και εκεί ελπίζουμε να βρει και την ΑΕ Λευκίμμης και τον ΟΦΑΜ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Πηγαίνουμε προς το τέλος των τοπικών πρωταθλημάτων (τοπικών και Γ΄ Εθνικής) και το ενδιαφέρον και στις δυο κατηγορίες είναι μεγάλο. Υπάρχει σύνδεση αφού η πρωταθλήτρια της Α1 ΕΠΣΚ θα διεκδικήσει άνοδο στην Γ΄ Εθνική και  εκεί ελπίζουμε να βρει και την ΑΕ Λευκίμμης και τον ΟΦΑΜ που αγωνίζονται αυτή τη στιγμή για τη σωτηρία τους. Εμείς να σταθούμε στις δυσκολίες που υπάρχουν πλέον στο να ανέβει μια ομάδα, αφού η άνοδος κάθε πρωταθλήτριας ΕΠΣΚ έπαιρνε το εισιτήριο, από εφέτος αλλάζει. Πλέον τα πράγματα δυσκολεύουν, ανάμεσα από 7 πρωταθλήτριες ομάδες Ενώσεων θα πάρουν τρεις το εισιτήριο, μετά από αγώνες μπαράζ που θα δώσουν. Η προκήρυξη της ΕΠΟ στο άρθρο 15.3 ξεκαθαρίζει το τοπίο και αυτό θα ισχύσει για Θιναλιακό ή Αστέρα Πετριτή που θα εκπροσωπήσουν την ΕΠΣΚ στο ειδικό αυτό πρωτάθλημα. Δείτε τι αναφέρει ακριβώς:

Προβιβασμός από Ε.Π.Σ.

Οι πενήντα τρεις (53) Πρωταθλήτριες ομάδες των Ε.Π.Σ. και οι τρεις (03) Δευτεραθλήτριες  Ομάδες των ιδρυτριών Ενώσεων, δηλαδή συνολικά πενήντα έξι (56) Ομάδες, θα πάρουν μέρος στους αγώνες κατάταξης για τον προβιβασμό στη Γ ́ Εθνική κατηγορία.  Οι Ε.Π.Σ. είναι υποχρεωμένες να υποδείξουν στην Ε.Π.Ο. τον/τους Πρωταθλητή/ές τους έως τις 18 Απριλίου 2022, για τη συμμετοχή τους στο πρωτάθλημα των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ.

Θα συγκροτήσουν 8 ομίλους των 7 ομάδων έκαστος, από τους οποίους θα προβιβασθούν οι τρεις (03) πρώτες ομάδες από την τελική βαθμολογική κατάταξη του καθενός ομίλου. Συνολικά θα προβιβασθούν από το εν λόγω πρωτάθλημα στην Γ ́ Εθνική κατηγορία για την αγωνιστική περίοδο 2022 – 2023, είκοσι τέσσερις (24) ομάδες.

Το πρωτάθλημα αυτό των Πρωταθλητριών Ομάδων των Ε.Π.Σ. θα διεξαχθεί μετά από κλήρωση σε ένα γύρο, όπου κάθε σωματείο θα αγωνιστεί σε 3 αγώνες εντός, 3αγώνες εκτός και ένα ρεπό.

Υπάρχει έτοιμος ο καταρτισμός των ομίλων και η πρωταθλήτρια ομάδας της Κέρκυρας συμπεριλαμβάνεται στον 3ο όμιλος, που περιλαμβάνει τις πρωταθλήτριες ομάδες από: ΕΠΣ Καστοριάς, ΕΠΣ Ηπείρου, ΕΠΣ Θεσπρωτίας, ΕΠΣ Κέρκυρας, ΕΠΣ Άρτας, ΕΠΣ Πρέβεζας-Λευκάδας, ΕΠΣ Αιτωλοακαρνανίας.

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια