Παρασκευή 10.05.2024 ΚΕΡΚΥΡΑ

Τι ισχύει για παρουσία θεατών στα γήπεδα

ΥΓΕΙΟΝΟΜΙΚΟ ΠΡΩΤΟΚΟΛΛΟ - ΘΕΑΤΕΣ
23 Φεβρουαρίου 2022 / 16:56
ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νέα απόφαση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την παρουσία των θεατών στα γήπεδα (εξέδρες), δίνει τη δυνατότητα της παρουσίας ως και 50% της χωρητικότητας,

ΚΕΡΚΥΡΑ. Η νέα απόφαση της Κυβέρνησης σε ότι αφορά την παρουσία των θεατών στα γήπεδα (εξέδρες), δίνει τη δυνατότητα της παρουσίας ως και 50% της χωρητικότητας, σε αντίθεση με αυτό που ίσχυε και μίλαγε για 10% ή ως 1.000 άτομα. Αυτό μπορεί για το νησί μας να μην επηρεάζει ουσιαστικά, αλλά είναι άξιο λόγου, κυρίως για τους αγώνες στο κλειστό του ΕΑΚΚ, που όπως είδαμε στο τελευταίο παιγνίδι χάντμπολ του Φαίακα με τον Δούκα προσέλκυσε αρκετό κόσμο. Επειδή υπάρχουν αγώνες με ενδιαφέρον στο κλειστό, αλλά και πόλο για την Α2 με τη συμμετοχή του ΝΑΟΚ στα μπαράζ παραμονής και ενδιαφέρεται ο κερκυραίος φίλαθλος, παρακάτω αναφέρουμε τι ισχύει ως 28/2 (προς το παρόν) με βάση το υγειονομικό πρωτόκολλο.

«Επιτρέπεται η παρουσία θεατών σε αγώνες ατομικών και ομαδικών αθλημάτων, σε ανοικτές και κλειστές αθλητικές εγκαταστάσεις, με πληρότητα έως 50% της χωρητικότητας.

Τα παραπάνω ισχύουν μόνο για πλήρως εμβολιασμένους θεατές και έως 5% του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού θεατών για μη εμβολιασμένους ανήλικους έως και 17 ετών.

Οι ανήλικοι 13 έως και 17 ετών προσκομίζουν PCR test 72 ωρών ή rapid test 48 ωρών. Οι ανήλικοι έως και 12 ετών επιτρέπεται να εισέρχονται και με επίδειξη αρνητικού self test που έχει διενεργηθεί την ημέρα του αγώνα».

ΣΠΥΡΟΣ ΠΙΚΟΥΛΑΣ

Συνεργάστηκε το 1979 με την «Αθλητική Πορεία» 2 χρόνια. Αρχές του ΄92 για 25 χρόνια στο «Κερκυραϊκό Βήμα», από το 1994 εκδότης - διευθυντής στα «Κερκυραϊκά Σπορ», από το 2000 για 15 χρόνια στο «ΦΩΣ των ΣΠΟΡ», τα τελευταία 9 χρόνια στην «ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ». Επίσης συνεργάστηκε με την τηλεόραση του Corfu Chanel και Start TV συνολικά 15 χρόνια